
Alpokaljai nyári vegyes virágméz 1000 g
Hárs, szeder, napraforgó, gesztenye, akác mézek természetes, méhek általi keveréke. (közepes mértékben kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!




Májas hurka
Rizzsel készül, így gluténmentes! Párban vásárolható, melynek súlya kb. 50 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.



Füstölt kolozsvári szalonna
Hagyományos módon készült, hetekig érlelt és füstön füstölt sertés kolozsvári szalonna (császárszalonna). 50 dkg-os csomagban vásárolható. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A füstölt húsok fűszer nélkül, kizárólag sóval készülnek. Hűtve, télen 10-15 fokos kamrában/pincében tárolhatók. Minden füstölt termékünk 3-4 hétig eltartható, felületén fehér kicsapódás lehet, amit eltávolítva később is lehet fogyasztani. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.

Csusza
Egy jó harcsapaprikás túrós csuszával...?? Vagy csak túrós csusza tejföllel,szalonnával...? 400 g



Mangalica kolozsvári szalonna
50 dkg/csomag. Az ár a pontos súly függvényében változhat! Hagyományos technológiával készült, bükkfán füstölt mangalica kolozsvári szalonna. Tartósítószer, adalékanyag és nitrit mentes termék! Összetevők: mangalica zsírszalonna, vákuum só, fokhagyma, feketebors, koriander, babérlevél






"Obazda" Bajor Sajtkrém különlegesség
Az obazda az " Oktoberfest egyik alappillére" .Egy fűszeres bajor sajtkészítmény, amit kenyérre kenve vagy pereccel esznek. Bajorországban a sörkertek egy klasszikus étele. Camembert sajt, Krémsajt, vaj, hagyma és fűszerek keverékéből készítjük 20 dkg-os kiszerelésben kerül eladásra

Édes fűszerpaprika őrlemény 250 gramm
Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti: felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).

Marhahúsos csípős kolbász
A kolbász marha és sertéshúsból készül. Bükkfán füstölve. Húson és fűszereken kívül mást nem tartalmaz. Egy pár körülbelül 500 gramm. Az árazás füstölés után 10 nappal történik. Száradás miatt az egységár változhat!






Magyartarka Kemény sajt
A sajtkészítő igazi büszkesége mikor 12 hónap érlelés után új ízélményt tud nyújtani fogyasztóinak. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. 2024 októberében megrendezett XII. Magyar Sajtmustra aranyérmes sajtja. A 2024-es World Cheese Awards világversenyen ezüstérmet kapott. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.

Füstölt sertés kolozsvári szalonna
Nitritet és tartósítószert NEM tartalmaz! Hagyományos technológiával készült, bükkfán füstölt sertés kolozsvári szalonna. Kiszerelés kb 0,4kg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetevők: sertés zsírszalonna, étkezési só, feketebors, koriander, fokhagyma, babérlevél Tárolás: + 15 °C alatti, száraz környezetben, napfénytől elzártan. Megfelelő tárolási feltételek mellett minőségét megőrzi a gyártástól számított 180 napig.