
Mikrozöld - retek mix
Friss, élő mikrozöld növényegyüttes, amiben 3 féle retek is megtalálható. A tégely átmérője 14 cm! Zöld retek: íze roppanós, lédús, enyhén csípős. Retekre emlékeztető. Ásványi anyagok: vas, kálium, nátrium, réz, cink, mangán, foszfor, magnézium, kalcium, kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom Vitaminok: C, A, B1 és B6 Coral retek:íze roppanós, lédús, enyhén csípős. Retekre emlékeztető. Ásványi anyagok: Omega-3, fehérje, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, cink kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom Vitaminok: A, C, E B komplex Fekete retek: Íze roppanós, lédús, enyhén csípős. Retekre emlékeztető. Ásványi anyagok: vas, kálium, nátrium, magnézium, kalcium, kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom Vitaminok: C, A, B1 és B6 A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát. Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket. Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk. Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben.






Bolognai szósz- Lélek-Kert
Összetevők: Paradicsom, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevél, rozmaring, bazsalikom 100%-ig vegyszer-, tartósítószer- és adalékanyagmentes! Hőkezeléssel tartósítva. Felbontás után hűtőben tárolandó. 370 ml-es kiszerelés






Jóska Bátyám Kedvence 300g
Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam, ezért róla neveztem el. Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú), félkemény sajt. 2021-ben és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontja a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 250-350g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed"

Sütőtök
Orange típusú sütőtök, sonkatök néven is ismert. Vegyszermentes! A legkiegyenlítettebb minőségű, édes, krémes állagú. Átalgosan 2,5 kg-os méretűek, az ár a pontos súly függvényében változhat.






Tökmagos krémsajt
Tökmagos krémsajtunkat helyi termelő által készített, kitűnő tökmagolajjal és pirított tökmaggal ízesítjük.Kecsketejből és tehéntejből készítjük, ezen kívül tökmagot, tökmagolajat, természetes tejoltóenzimet, baktériumkultúrát és tengeri sót tartalmaz. Pirított kovászos kenyérrel és mikrozöldekkel a legfinomabb. Fenomenális ízorgia ahogy a kecske találkozik a tökkel. 250 g






Körte Csatni 370 ml
Összetevők: Körte, narancslé, olaj, kardamon, só, bors, gyömbér, mazsola, chili 100%-ig vegyszer-, tartósítószer- és adalékanyagmentes! Hőkezeléssel tartósítva. Felbontás után hűtőben tárolandó. Ha még soha nem ettél indiai csatnit, kérlek adj egy esélyt a kóstolásnak! Az indiai konyha harmóniát alkotva rakja össze az ízvilágot, mindennek megvan a saját szerepe. A csatni arra való, hogy kiemelje az étel ízét amihez tálaljuk. Egyszerre megtalálható benne a picit édes, picit sós, picit csípős és picit savanyú. Ajánlom sültek, sajtok, rántottak és zöldségek mellé. 370 ml-es kiszerelés

Bolognai szósz- Baráthság
Bolognai szósz, más néven sült paradicsom. Sajnát termesztésű paradicsommal, hagymával, cukkinivel,sárgarépával,fokgagymával,fehérrépával,zellerrel,olajjal, sóval és friss fűszerekkel ízesítve, paszírozva. Vegyszermentesen hőkezeléssel tartósítom, ezért felbontás után hűtőben tartandó. 370 ml-es kiszerelésben kapható. Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával és az üveget visszahozza!






Mozzarella
Porta Mozzarella Dél Olaszországból származó szálas szerkezetű, porcelánfehér gyúrtsajt. Készítése során a "sajttésztát" gyúrjuk, nyújtjuk majd kis gombócokká formáljuk, sós lében kínáljuk. Kecske és tehéntej keverékéből készítjük, baktériumkultúrát, jódmentes tengeri sót és természetes tejoltót adunk hozzá.Tartósítószert nem tartalmaz. Súlya adagonként kb 200 g

Kápia paprika
Elsősorban grillezésre, sütésre alkalmas, de élénk színe miatt kifejezetten jó befőzésre.






Parenyica sajt 140 g
Eredetileg Szlovákiából származó gyúrt- füstölt sajt, melyet kecske- és tehéntej keverékéből készítünk, majd bükk- és szilva fával füstölünk.