Kovász chips – egy falat fermentált tudatosság
A Nefelejcs Desszertműhely kínálatának egyik legújabb különlegessége az isteni kovász chips, egy egészséges, természetes finomság, amely VADKOVÁSZ-ból, mákkal és ADALÉKOK NÉLKÜL (csak liszt, víz, só, mák) készül.
A lassú, természetes fermentáció teszi különlegessé, mert a ropogós chips nemcsak ízében, hanem élettani hatásaiban is kiemelkedő. Ebben a természetes finomságban egyesül a kovászos kenyér minden jótékony tulajdonsága a könnyed nassolás élményével.
A jótékony mikrobák a fermentáció során előkészítik az emésztéshez a glutént és a keményítőt, így a kovász chips könnyebben emészthető, mégis karakteres, gazdag ízvilágú, karamellizált és roppanós textúrájú. A mák nemcsak gazdagítja az ízét, hanem értékes kalcium-, magnézium-, cink- és vasforrás, támogatva az immunrendszert és az anyagcserét. Rosttartalma segíti az emésztést és hosszan tartó teltségérzetet ad.
Kovász chips – egy falat fermentált tudatosság
A Nefelejcs Desszertműhely kínálatának egyik legújabb különlegessége az isteni kovász chips, egy egészséges, természetes finomság, amely VADKOVÁSZ-ból, mákkal és ADALÉKOK NÉLKÜL (csak liszt, víz, só, mák) készül.
A lassú, természetes fermentáció teszi különlegessé, mert a ropogós chips nemcsak ízében, hanem élettani hatásaiban is kiemelkedő. Ebben a természetes finomságban egyesül a kovászos kenyér minden jótékony tulajdonsága a könnyed nassolás élményével.
A jótékony mikrobák a fermentáció során előkészítik az emésztéshez a glutént és a keményítőt, így a kovász chips könnyebben emészthető, mégis karakteres, gazdag ízvilágú, karamellizált és roppanós textúrájú. A mák nemcsak gazdagítja az ízét, hanem értékes kalcium-, magnézium-, cink- és vasforrás, támogatva az immunrendszert és az anyagcserét. Rosttartalma segíti az emésztést és hosszan tartó teltségérzetet ad.
Tökéletes választás nassoláshoz, sajttál mellé, salátákhoz, krémlevesekhez vagy útravalónak – természetesen finom, tudatos és roppanós.
Egy falatban benne a természet, a tudatosság és a gourmet élmény.
Összetevők: búza kenyérliszt, víz, mák, só