Az obazda az " Oktoberfest egyik alappillére" .Egy fűszeres bajor sajtkészítmény, amit kenyérre kenve vagy pereccel esznek. Bajorországban a sörkertek egy klasszikus étele. Camembert sajt, Krémsajt, vaj, hagyma és fűszerek keverékéből készítjük 20 dkg-os kiszerelésben kerül eladásra
A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Természetes bükkfaforgácson füstölt sajtunkat a füstölést megelőzően egy hónapig érleljük. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalom) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) Kézműves termék, a csomagok súlya kb 200-300g. Összetevők: magyartarka tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só, ,, Ételed az életed! "
A Caciotta egy az 1960-as években népszerűvé vált Toszkán házisajt. Általában a közép olasz régiókban készítik. Kecsket és tehéntejből hozzuk az Önök kosarába. A készítés módjából következik, hogy a caciotta egy lágyabb tésztájú, enyhén savanykás, vajas aromájú sajt, amely az érlelés során keményebb állagot, és pikánsabb ízeket is elérhet. Sajtjaink 4 hetes érés után kerülnek értékesítésre! Érdemes kipróbálni, egy kis mediterrán hangulatott csepmész az otthonukba.... Súlya kb 25 dkg, ami változhat aszerint,hogy mennyire ugrik meg a bicskánk! Jó szívvel ajánljuk mindazoknak akik szívesen kóstolnak különlegesebb ízeket!
Franciaország Franche-Comté régiójából származó recept alapján készítem. Teljes tejből készült keménysajt, melyet fél évtől akár 2 éven keresztül is érlelek. Minden 2 hónapnál tovább érlelt sajt laktózmentes, így érzékenyek is fogyaszthatják. Az idő előrehaladtával állaga krémesebb, íze különlegesebb, karakteresebb lesz. A gyógynövényekkel tarkított széna alapú takarmányozás hatására a sajt ízvilágában visszaköszön az Alpokaljára jellemző enyhe alpesi terroir. A hosszas érlelés határása, ropogós fehérjekristályok jelenhetnek meg a sajtban. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 200-300g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed."
Natúr joghurt, teljes pasztőrözött Jersey fajtájú tehén tejéből. 240 grammos kiszerelés.
Jellemzően alacsony sótartalmú,lágyabb,szájban elomló,erjedési lyukas sajt. Tehén és kecsketejen kívül tartalmaz még: baktériumkultúrát, természetes tejoltóenzimet, tengeri sót. Aki emlékszik még a" régi szépidők" trappistájára,ahhoz hasonlítható 25dkg egy darab,ami változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk.
Félkemény jellegű, pasztőrözött teljes tehéntejből készült sajt.
Fokhagymás-Petrezselymes Krémsajt Kecske és tehéntej keverékéből készítjük. A tejet hőkezeljük és baktérium kultúrát,természetes tejoltót, tengeri sót, petrezselymet,fokhagymát és frissen őrölt tarkaborsot adunk hozzá. Nem tartalmaz tartósítószert! 250 grammos kiszerelésben kerül forgalomba
Valódi bükkfával, hidegfüstel füstölt félkemény jellegű pasztőrözött teljes tehéntejből készült sajt.
Füstölt Gomolya jellegű, fokhagymás friss sajt 25 dkg. Pasztőrözött Jersey fajtájú tehén tejéből.
Füstölt Gomolya jellegű, kakukkfüves friss sajt 25 dkg. Pasztőrözött Jersey fajtájú tehén tejéből.
Füstös Porta 25dkg/db Egy sláger sajtunk. A 80 % kecsketejből és 20 % tehéntejből készült érlelt sajtot bükk, és körtefa füstjén lógatjuk naphosszat, ahogy dédanyám történetében a híres betyár, Savanyú Jóska tette. Kb 250 grammos darabokra vágjuk, az ára változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk.