Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Porta MészÁsó

Porta MészÁsó

                                                            Kedves Közösség! 

Újra itt vagyunk, és állunk rendelkezésükre!

Köszönjük a türelmet!

Szép napokat kívánunk mindenkinek! :)

Mészáros Andi és Ásó Gábor vagyunk, vendéglátós szakemberek. Sok éven át külföldön dolgoztunk. 2016-ban vásároltunk egy nagy elhanyagolt területet Gyöngyösfalun a Pösei hegyen, kis házikóval, hogy hódolhassunk szenvedélyünknek a lovaglásnak. Szerettünk volna saját lovakat tartani. Ahogy felépült az istálló, beköltöztek a lovak is, aztán egyre nőtt az állat állomány. Gyarapodtunk mangalicával, nyulakkal, juhokkal és kecskékkel. A kis házikót átalakítottuk, sajtműhely, és kistermelői konyha kapott benne helyet. A jelenlegi sajtjaink ízvilágát hosszú éveken át tartó kísérletezéssel és tanulással értük el, receptjeiket féltve őrizzük. Birtokunkat folyamatosan fejlesztjük, hamarosan szeretnénk a vidéki vendéglátás felé nyitni, vegyszermentes élelmiszereket előállítani.

Ha megkóstolják sajtjainkat, máris az Önök számára is értelmet nyer szlogenünk, miszerint: 

Bótban ilyet nem kapsz!

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Állatkísérletmentes
Bio
Parabénmetes
Pálmaolajmentes
Tojásmentes
Cukormentes
Vegán
Tejmentes
sls free
Gluténmentes
Ár szerint
...

"Obazda" Bajor Sajtkrém különlegesség

Az obazda az " Oktoberfest egyik alappillére" .Egy fűszeres bajor sajtkészítmény, amit kenyérre kenve vagy pereccel esznek. Bajorországban a sörkertek egy klasszikus étele.  Camembert sajt, Krémsajt, vaj, hagyma és fűszerek keverékéből készítjük 20 dkg-os kiszerelésben kerül eladásra

1400 Ft / db
70 Ft/dkg
...

Caciotta, Toszkán házisajt

A Caciotta egy az 1960-as években népszerűvé vált Toszkán házisajt. Általában a közép olasz régiókban készítik. Kecsket és tehéntejből hozzuk az Önök kosarába. A készítés módjából következik, hogy a caciotta egy lágyabb tésztájú, enyhén savanykás, vajas aromájú sajt, amely az érlelés során keményebb állagot, és pikánsabb ízeket is elérhet.  Sajtjaink 4 hetes érés után kerülnek értékesítésre! Érdemes kipróbálni, egy kis mediterrán hangulatott csepmész az otthonukba.... Súlya kb 25 dkg, ami változhat aszerint,hogy mennyire ugrik meg a bicskánk! Jó szívvel ajánljuk mindazoknak akik szívesen kóstolnak különlegesebb ízeket!

2000 Ft / db
8000 Ft/kg

Érlelt Kecske félkeménysajt

  Félkemény kecskesajt Alpesi és núbiai kecskék tejéből só, baktériumkultúra és természetes tejoltóenzim hozzáadásával készült félkemény érlelt sajt.   Súlya darabonként 25 dkg, ami változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk. 

2250 Ft / db
9000 Ft/kg
...

Fokhagymás-petrezselymes Krémsajt

Fokhagymás-Petrezselymes Krémsajt Kecske és tehéntej keverékéből készítjük. A tejet hőkezeljük és baktérium kultúrát,természetes tejoltót, tengeri sót, petrezselymet,fokhagymát és frissen őrölt tarkaborsot adunk hozzá. Nem tartalmaz tartósítószert! 250 grammos kiszerelésben kerül forgalomba

1400 Ft / doboz
56 Ft/dkg
...

Friss Kecskesajt rozmaringgal

Rozmaringos friss  kecskesajt 25 dkg/db Ideiglenesen elérhető! A teljes kecsketejhez hőkezelés után baktériumkultúrát,  természetes tejoltóenzimet adunk, tengeri sóval és rozmaringgal  ízesítjük. 25 dkg Súlya változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk! 

2150 Ft / db
8600 Ft/kg

Kecske Camembert

Kecske Camembert  A már jól ismert kevert tejes camembert sajtunkhoz hasonlóan készítjük, tisztán ,temperált kecsketejből. Lágy, omlós karakteres ízű sajt, melyet ajánlunk ribizli lekvárral, mézzel sütve,. Rozék, sillerek, könnyű vörösborok kitűnő partnere pl: zweigelt, pinot noir.... Teljes kecsketejből,  baktériumkultúrával, természetes tejoltóenzimmel, tengeri sóval készült minőségi sajt. Súlya kb 250-300g  

2300 Ft / db
9200 Ft/kg
...

Kecske Feta

Kecsketejből készítjük, baktériumkultúrával, természetes tejoltóenzimmel, és tengerisóval. Eredeti görög recept szerint. Reméljük ízleni fog újdonságunk! Fogyasszák egészséggel!

2000 Ft / db
80 Ft/dkg
...

Mozzarella

Porta Mozzarella  Dél Olaszországból származó szálas szerkezetű, porcelánfehér gyúrtsajt. Készítése során a "sajttésztát" gyúrjuk, nyújtjuk majd kis gombócokká formáljuk, sós lében kínáljuk.  Kecske és tehéntej keverékéből készítjük, baktériumkultúrát, jódmentes tengeri sót és természetes tejoltót adunk hozzá.Tartósítószert nem tartalmaz. Súlya adagonként kb 200 g

1360 Ft / doboz
6800 Ft/kg

Parenyica sajt 140 g

Eredetileg Szlovákiából származó gyúrt- füstölt sajt, melyet kecske- és tehéntej keverékéből készítünk, majd bükk- és szilva fával füstölünk.

980 Ft / db
6533.33 Ft/kg
...

Porta Batyu 180 g

Porta Batyu (füstölt burrata) Kecske- és tehéntej keverékéből készült gyúrt sajt, melyet lágy krémsajtal töltünk meg és bükkfával füstölünk. Vásárlóink nagy kedvence.

1300 Ft / db
7222.22 Ft/kg
...

Tökmagos krémsajt

Tökmagos krémsajtunkat helyi termelő által készített, kitűnő tökmagolajjal és pirított tökmaggal ízesítjük.Kecsketejből és tehéntejből készítjük, ezen kívül tökmagot, tökmagolajat, természetes tejoltóenzimet, baktériumkultúrát és tengeri sót tartalmaz. Pirított kovászos kenyérrel és mikrozöldekkel a legfinomabb. Fenomenális ízorgia ahogy a kecske találkozik a tökkel. 250 g

1400 Ft / doboz
5600 Ft/kg