Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Porta MészÁsó

Porta MészÁsó

Mészáros Andi és Ásó Gábor vagyunk, vendéglátós szakemberek. Sok éven át külföldön dolgoztunk. 2016-ban vásároltunk egy nagy elhanyagolt területet Gyöngyösfalun a Pösei hegyen, kis házikóval, hogy hódolhassunk szenvedélyünknek a lovaglásnak. Szerettünk volna saját lovakat tartani. Ahogy felépült az istálló, beköltöztek a lovak is, aztán egyre nőtt az állat állomány. Gyarapodtunk mangalicával, nyulakkal, juhokkal és kecskékkel. A kis házikót átalakítottuk, sajtműhely, és kistermelői konyha kapott benne helyet. A jelenlegi sajtjaink ízvilágát hosszú éveken át tartó kísérletezéssel és tanulással értük el, receptjeiket féltve őrizzük. Birtokunkat folyamatosan fejlesztjük, hamarosan szeretnénk a vidéki vendéglátás felé nyitni, vegyszermentes élelmiszereket előállítani.

Ha megkóstolják sajtjainkat, máris az Önök számára is értelmet nyer szlogenünk, miszerint: 

Bótban ilyet nem kapsz!

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Állatkísérletmentes
Bio
Parabénmetes
Pálmaolajmentes
Tojásmentes
Cukormentes
Vegán
Tejmentes
sls free
Gluténmentes
Ár szerint
...

"Obazda" Bajor Sajtkrém különlegesség

Az obazda az " Oktoberfest egyik alappillére" .Egy fűszeres bajor sajtkészítmény, amit kenyérre kenve vagy pereccel esznek. Bajorországban a sörkertek egy klasszikus étele.  Camembert sajt, Krémsajt, vaj, hagyma és fűszerek keverékéből készítjük 20 dkg-os kiszerelésben kerül eladásra

1400 Ft / db
70 Ft/dkg
...

Caciotta, Toszkán házisajt

A Caciotta egy az 1960-as években népszerűvé vált Toszkán házisajt. Általában a közép olasz régiókban készítik. Kecsket és tehéntejből hozzuk az Önök kosarába. A készítés módjából következik, hogy a caciotta egy lágyabb tésztájú, enyhén savanykás, vajas aromájú sajt, amely az érlelés során keményebb állagot, és pikánsabb ízeket is elérhet.  Sajtjaink 4 hetes érés után kerülnek értékesítésre! Érdemes kipróbálni, egy kis mediterrán hangulatott csepmész az otthonukba.... Súlya kb 30 dkg, ami változhat aszerint,hogy mennyire ugrik meg a bicskánk! Jó szívvel ajánljuk mindazoknak akik szívesen kóstolnak különlegesebb ízeket!  

2400 Ft / db
8000 Ft/kg
...

Erjedési lyukas félkeménysajt.

Jellemzően alacsony sótartalmú,lágyabb,szájban elomló,erjedési lyukas sajt. Teljes tejen kívül tartalmaz még: baktériumkultúrát, természetes tejoltóenzimet, tengeri sót.  Aki emlékszik még a" régi szépidők" trappistájára,ahhoz hasonlítható 25dkg egy darab,ami változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk. 

2000 Ft / db
80 Ft/dkg
...

Feta

Pasztörizált tejből készítjük, baktériumkultúrával, természetes tejoltóenzimmel, és tengerisóval. Eredeti görög recept szerint. Fogyasszák egészséggel!   Súlya körülbelül 25 dkg,ami változhat.

2000 Ft / db
80 Ft/dkg
...

Fokhagymás-petrezselymes Krémsajt

Fokhagymás-Petrezselymes Krémsajt Kecske és tehéntej keverékéből készítjük. A tejet hőkezeljük és baktérium kultúrát,természetes tejoltót, tengeri sót, petrezselymet,fokhagymát és frissen őrölt tarkaborsot adunk hozzá. Nem tartalmaz tartósítószert! 250 grammos kiszerelésben kerül forgalomba

1400 Ft / doboz
56 Ft/dkg
...

Füstös Porta

Füstös Porta  25dkg/db Egy sláger sajtunk. A teljestejből készült érlelt sajtot bükk, és körtefa füstjén lógatjuk naphosszat, ahogy dédanyám történetében a híres betyár, Savanyú Jóska tette. Kb 250 grammos darabokra vágjuk, az ára változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk. 

1700 Ft / db
6.8 Ft/g
...

Mont D'or ....Arany hegy

Rúzs és fehérpenész kultúrával érlelt lágy sajt. Teljes tejen kívül baktérium színtenyészetet, természetes tejoltó enzimet, tengeri sót tartalmaz Azt mondják a Pösei egy arany-hegy... Nem árulunk el nagy titkot, ha elkottyintjuk új sajtunk nevét ....Mont d'or...tűzdeld meg fokhagymával,locsolj rá finom bort, vagy whiskey-t , a fakérget hagyd rajta, tekerd körül jól alufóliával,és süsd meg 200 fokon kb 15 percig. Héjában sült krumplival a legjobb! Arany-Hegy... Súlya kb 300 g ,ami változhat.

3000 Ft / db
10000 Ft/kg
...

Mozzarella

Porta Mozzarella  Dél Olaszországból származó szálas szerkezetű, porcelánfehér gyúrtsajt. Készítése során a "sajttésztát" gyúrjuk, nyújtjuk majd kis gombócokká formáljuk, sós lében kínáljuk.  Kecske és tehéntej keverékéből készítjük, baktériumkultúrát, jódmentes tengeri sót és természetes tejoltót adunk hozzá.Tartósítószert nem tartalmaz. Súlya adagonként kb 200 g

1360 Ft / doboz
6800 Ft/kg

Növènyihamu kèregben èrlelt camembert

Növényhamu kèregben èrlelt camembert sajt A hagyományos Camembert recept szerint kèszült sajtkorongokat egy különleges eljárás során,magas hőmérsékleten porlasztott növènyek hamujával bevonjuk. Így a hamu mèg különlegesebb ízt kölcsönöz a sajtnak. Teljes pasztőrözött tejből ,baktèrium kultúra, termèszetes tejoltó enzim, növènyi hamu és tengeri só hozzáadásával készült sajt. Súlya 25 dkg ami változhat darabonkènt

2500 Ft / db
10000 Ft/kg

Parenyica sajt 140 g

Eredetileg Szlovákiából származó gyúrt- füstölt sajt, melyet kecske- és tehéntej keverékéből készítünk, majd bükk- és szilva fával füstölünk.

980 Ft / db
6533.33 Ft/kg
...

Porta Batyu 180 g

Porta Batyu (füstölt burrata) Kecske- és tehéntej keverékéből készült gyúrt sajt, melyet lágy krémsajtal töltünk meg és bükkfával füstölünk. Vásárlóink nagy kedvence.

1300 Ft / db
7222.22 Ft/kg
...

Porta Camembert

Porta Camembert  Elsősorban kecsketejből készítjük, amelyhez keverünk egy kevés Magyartarka tehén tejet,  3 hétig érleljük speciális érlelőládákban, naponta gondozzuk, levegőztetjük.  Teljes tejet, természetes tejoltót, baktériumkultúrát, és jódmentes parajdi sót tartalmaz.  Súlya darabonként változó, kb 30 dkg

2400 Ft / db
8000 Ft/kg