Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Tojás

Étkezési fürjtojás 12 db

Tojásallergiások is fogyaszthatják. A fürjtojás apró méretű, héja fehér alapon barna pettyes, ami a leggyakoribb, de a színe és rajzolata mindíg más, alakja megegyezik a normál tojáséval. Mindössze 10-15 grammot nyom egy darab fürjtojás, az energiatartalma is csekély, 15 kilokalória van benne, a tyúktojás ötöde-hatoda csupán. Ugyanakkor a kicsiny méretéhez képest feltűnően értékes a beltartalma: proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Koleszterin viszont kevés van benne, így szív- és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják. Megtalálható benne a lizozim nevű enzim, amelyet a szervezet természetes antibiotikumának tartanak, mivel bizonyos mikroorganizmusok ellen hat (szétroncsolja a sejtfalukban található fehérjét, a mureint). A lizozim többek között a könnyben, az emberi nyálban és a tojásfehérjében található meg. A fürjtojást több állapot, betegség esetén kúraszerűen ajánlják: így például légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma, emésztőrendszeri betegségek, általános gyengeség, idegkimerültség esetén, immunerősítőnek, műtét vagy sugárkezelés utáni roborálásra javasolják. Az idegrendszer és a szív működésére, az agy teljesítményére is jótékonyan hat.  Keményre főzve, mind miniatűr tükörtojássá sütve rendkívül mutatós díszítőeleme lehet szendvicseknek, salátáknak, aszpikos ételkölteményeknek, praktikus levesbetét is készíthető belőle, hiszen egy-egy csészényi leveshez épp megfelelő méretű. Ugyanakkor jóval több egyszerű dísznél, nagyon finom falat is, akár héjában főzve, akár feltörve buggyantott tojásként, akár sütve vagy édességgé habosítva tesszük is asztalra. A méretbeli különbség ellenére (nagyjából öt fürjtojás tesz ki egy tyúktojást) szinte minden tojásétel elkészíthető belőle. Mélyalmos ketreces tartásból származik.  12 db/doboz

450 Ft / doboz
38 Ft/db

Fürjtojás almaecetes céklás lében 212 ml

Saját gazdaságunkban termelt fürjtojás, melyet főzés után almaecetes, céklás, fűszeres lébe tesszük. Enyhén savanykás ízhatása miatt fogyasztható sültekhez, salátákhoz. Hideg tálak díszítésére is kíváló. 212 ml-es üveg / kb. 10 db

1000 Ft / üveg
1000 Ft/üveg

Füstölt fürjtojás olajban 212 ml

Saját termelésű vegyszermentes zöldségek szárításából készült fűszeres sós páclében 3-4 napig pácoljuk a főtt fürjtojást. Bükkfán megfüstöljük. Fokhagymás napraforgóolajba rakjuk. Kellemesen enyhén füstös, mennyei ízhatása miatt krémlevesekhez, húsleveshez, salátákhoz, sültekhez., szendvicsekhez., hideg tálak díszítésére ajánljuk. Ajándéknak is kíváló. Ha kifogyott a tojásunk az üvegből, a fokhagymás olajat felhasználhatjuk saláták ízesítésére, húsok pácolásához, sütéséhez.

1000 Ft / üveg
1000 Ft/üveg

Füstölt fürjtojás olívaolajban 212 ml

Saját termelésű vegyszermentes zöldségek szárításából készült fűszeres sós páclében 3-4 napig pácoljuk a főtt fürjtojást. Bükkfán megfüstöljük. Fokhagymás olívaolajba rakjuk. Kellemesen enyhén füstös, mennyei ízhatása miatt krémlevesekhez, húsleveshez, salátákhoz, sültekhez, szendvicsekhez, hideg tálak díszítésére ajánljuk. Ajándéknak is kíváló. Ha kifogyott a tojásunk az üvegből, a fokhagymás olívaolajat felhasználhatjuk saláták ízesítésére, húsok pácolásához, sütéséhez.

1300 Ft / üveg
1300 Ft/üveg

Liba tojás 1 db 130 - 180 g

Hogyan néz ki a libatojás és hogyan különbözik a tyúktojástól? Egyszerűen lehetetlen összetéveszteni ezeket a finom tojásokat a csirke tojásokkal, körülbelül négyszer nagyobbak. Ráadásul színük mindig tiszta fehér, nagyon világos, a héjuk pedig észrevehetően erősebb, mint a csirketojásé. Ízlésben is vannak különbségek. A liba által tojott tojásnak szinte nincs szaga, viszont élesebb, markánsabb, sajátos ízű. Emiatt hasznos termék. Az étrendben félreérthetően érzékelhető; van aki éppen szokatlan íze miatt szereti, másoknak csak egyszer kell kipróbálniuk, hogy a jövőben visszautasítsák. A libatojás magas kalóriatartalmú és tápértékkel rendelkezik, minden szükséges tápanyagot és vitamint tartalmaz. A tápérték meghaladja a népszerű tyúktojás teljesítményét. A kérdésre, mennyit kell libatojást főzni, kulináris szakértők válaszolják: lágyan főtt - legalább tizenöt perc, keményre főtt - húsz-huszonöt perc, A libatojás összetétele és kalóriatartalma A libatojást táplálóbbnak tekintik, mint a csirketojást - 100 g termék 185 kalóriát tartalmaz, és egy tojás általában 200 g. A tápérték elsősorban a fehérjék (kb. 14 g) és a zsírok (kb. 13 g) között oszlik meg. A termék minimális szénhidrátot tartalmaz - legfeljebb 1,5 g. A termék értékes tulajdonságait és előnyeit az összetétel határozza meg, amely tartalmazza: az egészség szempontjából fontos ásványi anyagok: vas, kalcium, foszfor, kálium, kén; A-, D- és E-, K-vitaminok, valamint B-vitaminok; antioxidáns lutein, hasznos a szervezet toxinoktól való megtisztítására; a kolin anyag, amely segíti a májat. Ebben az esetben a tápérték közvetlenül függ a főzési módtól. A főtt termék diétásabb lesz, sütéskor a kalóriatartalom jelentősen megnő. Az emberi fogyasztás egészségügyi előnyei a következőkben nyilvánulnak meg: Az idegrendszer működése javul; Növekszik a memória és a figyelem szintje; A kiválasztó és reproduktív rendszer működése normalizálódik; A máj megtisztul, a mérgeket és toxinokat eltávolítják; A látásélesség javul; A sejtek öregedése lelassul; Időseknél a szív- és érrendszer és a csontszövet megerősödik; Számos aminosavnak és értékes fehérjének köszönhetően a termék hasznos azok számára, akik fizikailag dolgoznak és aktívan sportolnak; A terhesség alatt a készítményben lévő anyagok jótékony hatással vannak a magzat fejlődésére.   Jó étvágyat!    

400 Ft / db
400 Ft/db

Tojás

Háztáji gazdaságunkban hagyományos tartás és takarmányozás jellemzi a tojástermelést. A fogyasztók számára a fészekkész étkezési tojást csomagoljuk újrahasznosított alapanyagból készült tojástartókba. A közösség számára fölajanlott mennyiségnél nincs relevanciája a tömeg és méret szortimentnek, továbbá a fogyasztó érzékelje hogy nálunk nem futószalagon irányított termelésben élnek és termelnek a tyúkok. Nálunk nincs egyforma tojás, mégha néha úgyis tűnhet mintha olyan egyformák mint két tojás. Fogyasztóink észrevételeit várjuk és ha úgy adódik akkor az állomány bővíthető. Az tyúkjaink egészségesek és az állategészségügyi előírásoknak megfelelően a tervezett időpontban szalmonella mintavétel történik. Ezen vizsgálatok eredményei mindig negatív volt, tehát szalmonella mentesség igazolt. Jó étvágyat kívánunk!  Egy doboz 10 db tojást tartalmaz.

800 Ft / doboz
80 Ft/db

Tojás 10 db M/L-es méret

Saját gazdaságból származó tápmentes tojások. Szemes takarmányt és zöldet fogyasztó tyúkoktól. 10 db / doboz

600 Ft / doboz
600 Ft/doboz