A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Keverd más lisztekkel vagy használd önmagában sütemények, kenyerek, levesek és főzelékek sűrítéséhez! Összetevők: bio teljes kiőrlésű búza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz hűvös helyen tartandó.
Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Összetevők: bio teljes kiőrlésű rozs Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.
A tönkölybúza az ősi gabonák közül a legismertebb fajta, mely kellemes diós ízvilágával és könnyű kezelhetőségével lopta be magát az emberek szívébe. A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot , szelént , vasat és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. Kezdőknek különösen ajánlott. Keverd más lisztekkel vagy használd kovászos, élesztős kenyerek, piskóták,pékáruk, kekszek, pizzák készítéséhez. Összetevők: bio teljes kiőrlésű tönkölybúza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Biomalmunk egyik különlegessége,hogy saját bio zabot pelyhesítünk. Pelyhesítő gépünk széles skálájának köszönhetően, különböző őrlési fokokkal, durva pehelytől a finom pehelyig, kíméletesen állítja elő a legjobb teljes kiőrlésű végterméket. A zabpehely egy teljesen természetes alapanyag, 100%-ban csak zabpelyhet tartalmaz, semmi hozzáadott színezéket vagy mesterséges tartósítószert nem tartalmaz. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Kiváló minőségű nagyszemű zabpelyhünk, egészséges főzéshez vagy sütéshez! Ajánlott kásákhoz, granolához, kekszekhez fasírozottakhoz és sok sok finomsághoz! Bármire is használják a zab egy értékes gabonaféle, magas fehérje, vitamin és rosttartalma miatt. A rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát. A zabpehelyben található néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet, ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe. Összetevők: bio zab Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz hűvös helyen tartandó.
Máklisztben jelentős mennyiségű vitamin, ásványi anyag található, fehérje tartalma kiemelkedően magas. Ételekhez, süteményekhez, műzlikhez, kenyértésztákhoz és süteményekhez egyaránt felhasználható. Gluténmentes termék
Szőlőmagból az olaj kinyerése után keletkezett pogácsa ledarálva. Javítja az erek állapotát, fokozza a véráramlást! Ajánljuk kefírbe, joghurtba, mézzel összekeverve
A tökmagliszt fehérjetartalma kiemelkedő, szénhidrát tartalma alacsony. Mivel a sajtolás egyik végterméke, olajtartalma már nincs. A tökmaglisztet pogácsák, kenyerek tésztájába is beledagaszthatjuk, keverve a liszttel; de ízesíthetjük vele a joghurtot, a kefírt.