Új termékek
Mikozöld - lila karalábé
Friss, élő mikrozöld növény. Lila karalábé: Jótékony hatása van a szemre, látásra, a szív és az érrendszer helyes működésére. Magas antioxidáns tartalmú, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása van. Segíti az emésztést. Ásványi anyagok: Kálcium, kálium, magnézium, vas, béta-karotin. Vitaminok: B1, B2, B6, C vitamin, K, A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát. Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket. Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk. Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben.
Ketchup (110 gramm)
Klasszikus, házi ketchup, ami saját műtrágya - , és vegyszermentes összetevőkből készült házi ketchup. A ketchup színe az aktuális főzéskor belekerült paradicsomok színének összetétele függvényében változhat. Tatósítószermentes, felbontás után hűtőben hónapokig tárolható! Pizza tetejére, melegszendvicsre, olaszos ételekhez ajánljuk. A kis kiszerelés alkalmas ajándékcsomagokba, vagy csak kóstolónak. (110 gramm) Összetevők: paradicsom, vöröshagyma, paprika, fokhagyma, ecet, cukor, só, szegfűszeg.
Ribizli dzsem (200 gramm)
Vegyszer-, és műtrágyamentes környezetben nevelt piros ribizliből készült dzsem. A gyümölcshöz csak cukor, citromsav és pektin került. A felbontás után hűtőben tárolandó, mindig tiszta eszközzel ajánlott belenyúlni!
Ribizli dzsem (110 gramm)
Vegyszer-, és műtrágyamentes környezetben nevelt piros ribizliből készült dzsem. A kis kiszerelés alkalmas ajándék csomagok kiegészítésére vagy kódtolóra. A gyümölcshöz csak cukor, citromsav és pektin került. A felbontás után hűtőben tárolandó, mindig tiszta eszközzel ajánlott belenyúlni!
Parenyica
A magyarok második legkedveltebb sajtja a parenyica. Hevített gyúrt sajt, melyet szalagra nyújtunk, sózunk és csiga vagy croissant formára tekerünk. A natúr parenyica a tekergő nevet kapta. A sonkásba füstölt combot tekerünk. A zöldfűszeresbe fűszerkeveréket ( petrezselyem, fokhagyma, vöröshagyma, zeller, snidling, zellergyökér, zellerlevél ) A fokhagymásba pedig meglepően fokhagymát.... Természetes bükkfaforgácson füstölve kapja végleges színét, illatát, ízét. A színárnyalatok eltérőek lehetnek egyes füstölések között. (általában a levegő páratartalmától függ) Összetevői: Magyartarka-tehéntej (szénatej), tejsavbaktérium kultúra, természetes oltó, só A 2021-ben ezüstérmet, majd a 2022-ben bronzérmet kapott a Magyar Sajtmustrán. Fogyasztása függőséghez vezethet.
Gyümölcsecet- Rozmaringos almaecet 100ml
Újjabb kísérlet, a rozmaring együtt érlelődött az almával! Gyümölcseceteim spontán erjesztésűek. Az alapanyagként felhasznált gyümölcsök mind a saját vegyszermentes kertemből származnak. Az ecetek íze, illata visszaadja a felhasznált gyümölcsök karakterét. A gyümölcsecet nagyon egészséges. A fermentáció során hozzáférhetővé válnak a vitaminok, ásványi- és bioaktív anyagok. Javítja az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét, segít a fogyásban, csökkenti a vércukorszintet. Külsőleg hajápolásban és bőrproblémáknál is használják. Felhasználása: - Napindítóként én 1 evőkanállal teszek 1 pohár vízbe, s így egy kellemesen savanykás italt kapok. Frissítőként napközben is fogyaszthatjuk, akár mézzel és fűszerekkel is. - A konyhában használhatjuk salátaóntethez, mártásokhoz, husok pácolásához. Befőzéshez. Főszer- és gyógynövényes elixírekhez. Tárolás sötét, hűvös helyen. A tárolás során az ecet tetején ecetágy keletkezhet, mely késöbb lesüllyedhet az üveg aljára. Ez természetes folyamat, az ecet élvezeti értékét nem befolyásolja. Megfelelő tárolás esetén a gyümölcsecet egyre finomabbá válik.
Gyümölcsecet- Cigánymeggy 100ml
Magozása kicsit macerás volt, de megérte! Gyümölcseceteim spontán erjesztésűek. Az alapanyagként felhasznált gyümölcsök mind a saját vegyszermentes kertemből származnak. Az ecetek íze, illata visszaadja a felhasznált gyümölcsök karakterét. A gyümölcsecet nagyon egészséges. A fermentáció során hozzáférhetővé válnak a vitaminok, ásványi- és bioaktív anyagok. Javítja az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét, segít a fogyásban, csökkenti a vércukorszintet. Külsőleg hajápolásban és bőrproblémáknál is használják. Felhasználása: - Napindítóként én 1 evőkanállal teszek 1 pohár vízbe, s így egy kellemesen savanykás italt kapok. Frissítőként napközben is fogyaszthatjuk, akár mézzel és fűszerekkel is. - A konyhában használhatjuk salátaóntethez, mártásokhoz, husok pácolásához. Befőzéshez. Főszer- és gyógynövényes elixírekhez. Tárolás sötét, hűvös helyen. A tárolás során az ecet tetején ecetágy keletkezhet, mely késöbb lesüllyedhet az üveg aljára. Ez természetes folyamat, az ecet élvezeti értékét nem befolyásolja. Megfelelő tárolás esetén a gyümölcsecet egyre finomabbá válik.
Homoktövis szörp
Vegyszermentes gyümölcsből kevés cukor hozzáadásával keszítem,megőrizve a gyümölcs eléggé fanyar savanyú ízet. Tartósítószert nem tartalmaz, hőkezeléssel tartósítom ,ezért felbontás után kérem hűtőben tárolja. A terméket 500ml-es kiszerelésben kapható. Köszönöm szépen, hogy megtisztelt bizalmával és az üveget visszahozza.
Homoktövis lekvár
Vegyszermentes homoktövis és alma keverékéből készült lekvár mely vitaminokban gazdag. Kevés almával sűrítem és minimális cukrral édesítem,így a lekvár kellően savanyú megőrizve a gyümölcs eredeti ízét. Mivel tartósítószert nem tartalmaz ezért felbontás után kérem hűtőben tárolja. 280ml-es kiszerelésben kapható. Köszönöm szépen, hogy megtisztelt bizalmával és az üveget visszahozza.
Aszalt gyümölccsemege
Vegyszermentes gyümölcsökből készítettem aszalt csemegét! Cukormentes nassolnivaló 100%gyümölcsből. A csomag tartalma szilva ,sárgabarack,alma,őszibarack,eper. Csomagonként mely 80g, változhat az aszalt gyümölcsök aránya. Köszönöm,hogy megtisztelt bizalmával és megkóstolja.





Házi ketchup 380 gramm
Finom fűszerezésű, nem csípős házi ketchup vegyszermentes paradicsomból. Összetevők: paradicsom, vöröshagyma, cukor, só, fűszerek.


Mézeskalács (TEJMENTES) - 250 g
A mézeskalács valahogy mindig meghozza az ünnepek hangulatát. Van benne valami megnyugtató: az illata, a fűszerek melege, meg az az egyszerűség, amitől jólesik elővenni akár egy hosszú nap végén is. Nálam minden darab kézzel készül, TEJMENTESEN, helyi termelőtől származó vegyes virágmézzel, amitől a tészta igazán szép, természetes ízt kap. Szeretem, ahogy sütés közben megtelik a műhely a méz és a fűszerek illatával, ilyenkor mindig kicsit megérkezik az ünnep. A hópehely minta most külön kedvencem, mert letisztult, téli hangulatú, és szépen mutat a csomagokban. De egy bögre tea vagy forró csoki mellé is igazán jól illik.. A mézeskalácsokat egyszerű, letisztult csomagolásba teszem, hogy ajándékba is könnyen továbbadhatóak legyenek. Ha egy kis ünnepi hangulatot vinnél az asztalra, szívesen ajánlom ezeket a mézeskalácsokat, amelyek egy VelWendy Studio kézműves tálban még különlegesebben mutatnak. Összetevők: búzaliszt, cukor, vegyes virágméz (17,8%), tojás, sertészsír, víz, mézeskalács-fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édes-kömény, szeg-fűszeg, szegfűbors, ánizs, csillag-ánizs, bors, kardamon), só, szódabikarbóna
A fermentált fenyő napraforgó mèzzel bio citrommal
Fermentált fenyő tű ital, napraforgó mèzzel, bio citrommal. Enyhèn szènsavas ital.720 ml
Viaszolt vászonkendő egységcsomag 2 darabos
Pamutvászon alappal készítettem a képen látható viaszolt vászonkendőt. Használható élelmiszerek csomagolására, tárolóedények letakarására. Frissentartó viaszoltvászon a viasz antibakteriális tulajdonságának köszönhetően gyümölcsök, zöldségek, sajtok, pékáruk eltarthatóságát időben megnöveli. Kezelési útmutató. Használat után langyos, vagy hideg vízzel puha szivaccsal gyengéden áttörölni, majd vizet lepergetve megszárad. Tűző napra tenni és mosógépben mosni nem szabad. Élettartama kb. 1,5-2 év, utána újra kell viaszolni. Csomagban található méretek 50x50 cm 37x25 cm A frissentartás hatékonyságát fokozza, ha az élelmiszer közvetlenül érintkezik a viaszolt felülettel.
Viaszolt vászonkendő csomag 4 darabos
Pamutvászon alappal készítettem a képen látható viaszolt vászonkendőt. Használható élelmiszerek csomagolására, tárolóedények letakarására. Frissentartó viaszoltvászon a viasz antibakteriális tulajdonságának köszönhetően gyümölcsök, zöldségek, sajtok, pékáruk eltarthatóságát időben megnöveli. Kezelési útmutató. Használat után langyos, vagy hideg vízzel puha szivaccsal gyengéden áttörölni, majd vizet lepergetve megszárad. Tűző napra tenni és mosógépben mosni nem szabad. Élettartama kb. 1,5-2 év, utána újra kell viaszolni. Csomagban található méretek 44x24 cm 35x29 cm 33x38 cm 23x23 cm Hatékonyságát fokozza, ha a csomagolt élelmiszer közvetlenül hozzásimul a viaszos felülethez.
Viaszolt vászonkendő csomag 3 darabos
Pamutvászon alappal készítettem a képen látható viaszolt vászonkendőt. Használható élelmiszerek csomagolására, tárolóedények letakarására. Frissentartó viaszoltvászon a viasz antibakteriális tulajdonságának köszönhetően gyümölcsök, zöldségek, sajtok, pékáruk eltarthatóságát időben megnöveli. Kezelési útmutató. Használat után langyos, vagy hideg vízzel puha szivaccsal gyengéden áttörölni, majd vizet lepergetve megszárad. Tűző napra tenni és mosógépben mosni nem szabad. Élettartama kb. 1,5-2 év, utána újra kell viaszolni. Használatnál fontos, hogy minél jobban simuljos a frissen tartani kívánt felülethez. A csomagban található méretek: 50x50 cm 36x31 cm 20x25 cm





Padlizsánkrém - Vinete 212ml
Vinete – Aranyosgerendi padlizsánkrém hagyomány szerint A Vinete receptje a nagymamámtól származik, Aranyosgerendről – onnan, ahol a padlizsán illata még ma is összekeveredik a gyerekkorom emlékeivel. Kicsiként minden ősszel együtt ültük körbe a faszéntüzet, és figyeltük, ahogy a padlizsán lassan összeesik, a héja megfeketül, a hús pedig átveszi azt a semmi máshoz nem fogható, enyhén füstös aromát. A feldolgozás mindig közös munka volt: hámozás, aprítás, keverés – olyan rituálé, amely már előre megígérte, hogy karácsonykor is ott lesz az asztalon az a jól ismert íz. A Vinete így nemcsak egy krém, hanem egy darabka múlt, amely generációkon át ragadt össze – ahogy a család is. Összetevők sült padlizsán vöröshagyma extra szűz olívaolaj só, bors, mustár Semmi több. Ahogy nagymamám készítette: tisztán, egyszerűen, szeretettel. Ízvilág Lágy, krémes textúra, enyhén füstös háttérrel, amelyet a gondosan sütött padlizsán ad. A vöröshagyma finoman ellensúlyozza a padlizsán édességét, az olívaolaj pedig bársonyossá teszi. A só és bors csak annyit tesz hozzá, amennyi a természetes ízek kiemeléséhez szükséges. Felhasználás pirítósra reggelire friss zöldségek mellé mártogatósnak előételként ünnepi asztalon grillezett húsok mellé szendvicsekben, hidegtálakon A Vinete az a krém, amelynek mindig van helye a kamrában – és annál több a szívekben. Hőkezeléssel tartósítva.





Szilva & cékla chutney 212ml
Szilva & Cékla Chutney Föld, gyümölcs, fűszer – minden saját termelésből. A Szilva & Cékla Chutney a kertünk esszenciája: minden alapanyag saját termesztésből származik, a lédús, napérlelte szilvától a frissen szedett cékláig. Ez a chutney a természet mélységét és a gyümölcsök édességét egyesíti – fűszeresen, elegánsan, tökéletes harmóniában. A lassú főzésnek köszönhetően a szilva bársonyosra olvad, a cékla földes-édes karaktere pedig szépen belesimul a fűszerek meleg tónusaiba. Az eredmény: egy gazdag, selymes, izgalmas chutney, amely egyszerre hagyományos és modern, vidéki és gourmet. Miért különleges? 100% saját termesztés – szilva, cékla és fűszernövények Természetes, adalékmentes kézműves készítés Édes, fűszeres, enyhén savas egyensúly Kivételes textúra, amely szépen kíséri az ételeket Felhasználás sajtokhoz (camembert, cheddar, kéksajt) sült vagy grillezett húsok mellé hamburgerbe vagy pulled pork szendvicsbe pástétomok, hidegtálak mellé vagy csak úgy, kanállal… A Szilva & Cékla Chutney egy üvegbe zárt történet a földről, ahol minden alapanyag a saját kertben kezdte életét – és ahol az ízek természetesen érnek össze. Hőkezeléssel tartósítva





Paradicsomszósz 314ml
Paradicsomszósz - Mediterraneo Saját termelésből, valódi mediterrán lélekkel. Ez a paradicsomszósz nem egyszerű alapanyag: egy üvegbe zárt nyár, tele napérlelte ízekkel és mediterrán hangulattal. A paradicsomot mi magunk termeljük, bio módon, hogy megőrizhessük annak természetes édességét és telt aromáját. A felhasznált vöröshagyma és a friss bazsalikom ugyancsak saját termesztés – a bazsalikom pedig nem is akármilyen: eredeti szicíliai fajta, amely intenzív, illatos, mélyen mediterrán karaktert kölcsönöz a szósznak. A harmóniát az igazi trogiri olívaolaj teszi teljessé: selymes, napfényes, enyhén gyümölcsös jegyei tökéletesen kiegészítik a paradicsom lágyságát. Miért fogod szeretni? 100% bio alapanyagok, saját termesztésből Kézzel válogatott paradicsom, vöröshagyma és friss szicíliai bazsalikom Trogiri extra szűz olívaolaj – a mediterrán konyha esszenciája Sűrű, telt, természetes ízek adalékok nélkül Kézműves előállítás, kis tételben Felhasználás tésztákhoz, pizzához, lasagnéhoz grillezett zöldségek és húsok mellé bruschettára, mártogatósként bármilyen mediterrán fogás alapjaként Ez a szósz a mediterrán életérzés tiszta esszenciája: napfény, tenger, bazsalikom és az igazi paradicsom íze – mindez egyetlen üvegben. Hőkezeléssel tartósítva.





Mexican Fire – Ecetes Habanero 314 ml
Mexican Fire – Ecetes Habanero A tűz, amely életre kelti az ételeket. Ha valami igazán tüzesre vágysz, akkor a Mexican Fire ecetes habaneró nem hiányozhat a kamrádból. A habaneró a mexikói konyha ikonikus chílije – intenzív aromájával, gyümölcsös illatával és legendás erejével a hő igazi mestere. Ezt az üveget úgy állítottuk össze, hogy minden rétegében ott legyen a mexikói utcák vibráló energiája. A friss, roppanós habanerókarikák pikáns ecetben, egész fűszerszemekkel érlelődnek, hogy a chili természetes édessége és vad ereje tökéletes egyensúlyba kerüljön. Miért különleges? Eredeti mexikói stílus, tiszta, egyszerű recepttel. Gyümölcsös, erős habaneró, amely nem csak csíp, hanem íze is van. Savanykás, friss ecetes lé, ami kiemeli a chili karakterét. Kézműves tétel, gondosan szeletelve, fűszerezve, rétegezve. Felhasználás tacók, burritók, quesadillák felturbózására grillhúsokhoz, hamburgerhez ramenhez, levesekhez, ragukhoz vagy csak úgy, mellékesen… ha elbírod! Ez az üveg nem való félénkeknek – de aki szereti a tüzet, annak új kedvence lesz. Egy íz, ami Mexikóig repít. Nyisd ki az üveget, és engedd, hogy a habaneró ereje átvegye az irányítást.





Padlizsánkrém - Vinete 314ml
Vinete – Aranyosgerendi padlizsánkrém hagyomány szerint A Vinete receptje a nagymamámtól származik, Aranyosgerendről – onnan, ahol a padlizsán illata még ma is összekeveredik a gyerekkorom emlékeivel. Kicsiként minden ősszel együtt ültük körbe a faszéntüzet, és figyeltük, ahogy a padlizsán lassan összeesik, a héja megfeketül, a hús pedig átveszi azt a semmi máshoz nem fogható, enyhén füstös aromát. A feldolgozás mindig közös munka volt: hámozás, aprítás, keverés – olyan rituálé, amely már előre megígérte, hogy karácsonykor is ott lesz az asztalon az a jól ismert íz. A Vinete így nemcsak egy krém, hanem egy darabka múlt, amely generációkon át ragadt össze – ahogy a család is. Összetevők sült padlizsán vöröshagyma extra szűz olívaolaj só, bors, mustár Semmi több. Ahogy nagymamám készítette: tisztán, egyszerűen, szeretettel. Ízvilág Lágy, krémes textúra, enyhén füstös háttérrel, amelyet a gondosan sütött padlizsán ad. A vöröshagyma finoman ellensúlyozza a padlizsán édességét, az olívaolaj pedig bársonyossá teszi. A só és bors csak annyit tesz hozzá, amennyi a természetes ízek kiemeléséhez szükséges. Felhasználás pirítósra reggelire friss zöldségek mellé mártogatósnak előételként ünnepi asztalon grillezett húsok mellé szendvicsekben, hidegtálakon A Vinete az a krém, amelynek mindig van helye a kamrában – és annál több a szívekben. Hőkezeléssel tartósítva.





Édes Duett 380 gramm
Karácsonyi lekvár-különlegesség, vegyes gyümölcs- (sárgabarack- és feketeszeder-) lekvár. Összetevők: sárgabarack, feketeszeder, répacukor, citromsav, citrompektin.





Sárga Carolina 30ml
A Sárga Carolina Reaper ízét gyümölcsös és édes, az intenzív forrósága röviddel a fogyasztás után jelentkezik. A Yellow Carolina Reaper sokkal több ízt tartalmaz, mint a legtöbb rendkívül csípős chili paprika, citrusos íze különösen népszerű a trópusi konyhában. Mi a Whisky füstös ízével és az alkohollal, mint oldószerrel erősítettük fel a citrusos, gyümölcsös ízt. Mint minden chiliszószunkban, ebben is 99% a chili tartalom. Magas kapszaicin tartalom Erősség: 6/10 Allergén: Glutén Kizárólag organikus összetevőket tartalmaz, ennek köszönhetően nem találsz benne adalékanyagokat, ízfokozót, tömegnövelőt vagy tartósítószereket. Ez a termékünk nem glutén- és allergénmentes, nincs hozzáadott cukor. Hőkezeléssel tartósítva Összetevők: Chili A chili jótékony hatása a kapszaicinban található. Ez az a fenolból származtatható alkaloid, amitől a paprikát csípősnek érezzük. Részük van a nitrogén szerves vegyületekbe építésében. A chili több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A csípős paprika nem csak a vitaminjai és az antioxidánsai miatt hatékony a szervezet számára, hanem a benne található kapszaicin miatt is. Ennek a hatásai nagyon kedvezőek, például fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Eredményesen enyhíti az izületi fájdalmakat, ezért helyi érzéstelenítésre is hasznos. Ezért is alkalmazzák rengeteg fájdalomcsillapító krémben, amit a bőrön át szívódik fel és úgy fejtik ki jótékony hatásukat. A vérkeringést felgyorsítja, ezáltal a vérrögképződést is megakadályozza. Sokan eddig úgy tudták, hogy a csípős ételek károsítják a gyomor nyálkahártyáját, viszont tudományosan igazolt, hogy nem veszélyezteti a gyomrunk egészségét, hanem hatékonyan segíti az emésztőnedvek termelődését. A kapszaicin daganatellenes hatással is bír, ezt több kutatás és kisérlet is bebizonyította. A testhőmérséklet növelése által a méregtelenítésben is szerepet kap, így fokozva a szervezetünkben a kalória felhasználást. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a kapszaicin az endorfin termelését is fokozza, ami a boldogságérzet kialakulásában kap nagy szerepet. A májban pedig csökkenti a zsír mennyiségét. megszünteti a hasmenést enyhíti a menstruációs görcsöket megszünteti a fogínyvérzést megóvja a gyomor nyálkahártyáját fájdalomcsillapító hatása van Olivaolaj Kizárólag a Dalmát Pavkovics család különleges extra szűz olaját használjuk akik hagyományos módon termelik és dolgozzák fel az olajat a Trogir dombokon. Több nagy tanulmány is bizonyította már, hogy azoknál, akiknek az étrendjében megtalálható az extra szűz olívaolaj, kisebb a szívbetegségek kockázata. Abban ugyanis olyan aktív vegyületek találhatóak, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében, és az érfalak rugalmasságának megőrzésében. Akár 40 százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata, ha a kevésbé egészséges zsiradékokat olívaolajra cseréljük az étrendünkben. Fűszerek só, whisky,





Sárga Carolina 45ml
A Sárga Carolina Reaper ízét gyümölcsös és édes, az intenzív forrósága röviddel a fogyasztás után jelentkezik. A Yellow Carolina Reaper sokkal több ízt tartalmaz, mint a legtöbb rendkívül csípős chili paprika, citrusos íze különösen népszerű a trópusi konyhában. Mi a Whisky füstös ízével és az alkohollal, mint oldószerrel erősítettük fel a citrusos, gyümölcsös ízt. Mint minden chiliszószunkban, ebben is 99% a chili tartalom. Magas kapszaicin tartalom Erősség: 6/10 Allergén: Glutén Kizárólag organikus összetevőket tartalmaz, ennek köszönhetően nem találsz benne adalékanyagokat, ízfokozót, tömegnövelőt vagy tartósítószereket. Ez a termékünk nem glutén- és allergénmentes, nincs hozzáadott cukor. Hőkezeléssel tartósítva Összetevők: Chili A chili jótékony hatása a kapszaicinban található. Ez az a fenolból származtatható alkaloid, amitől a paprikát csípősnek érezzük. Részük van a nitrogén szerves vegyületekbe építésében. A chili több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A csípős paprika nem csak a vitaminjai és az antioxidánsai miatt hatékony a szervezet számára, hanem a benne található kapszaicin miatt is. Ennek a hatásai nagyon kedvezőek, például fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Eredményesen enyhíti az izületi fájdalmakat, ezért helyi érzéstelenítésre is hasznos. Ezért is alkalmazzák rengeteg fájdalomcsillapító krémben, amit a bőrön át szívódik fel és úgy fejtik ki jótékony hatásukat. A vérkeringést felgyorsítja, ezáltal a vérrögképződést is megakadályozza. Sokan eddig úgy tudták, hogy a csípős ételek károsítják a gyomor nyálkahártyáját, viszont tudományosan igazolt, hogy nem veszélyezteti a gyomrunk egészségét, hanem hatékonyan segíti az emésztőnedvek termelődését. A kapszaicin daganatellenes hatással is bír, ezt több kutatás és kisérlet is bebizonyította. A testhőmérséklet növelése által a méregtelenítésben is szerepet kap, így fokozva a szervezetünkben a kalória felhasználást. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a kapszaicin az endorfin termelését is fokozza, ami a boldogságérzet kialakulásában kap nagy szerepet. A májban pedig csökkenti a zsír mennyiségét. megszünteti a hasmenést enyhíti a menstruációs görcsöket megszünteti a fogínyvérzést megóvja a gyomor nyálkahártyáját fájdalomcsillapító hatása van Olivaolaj Kizárólag a Dalmát Pavkovics család különleges extra szűz olaját használjuk akik hagyományos módon termelik és dolgozzák fel az olajat a Trogir dombokon. Több nagy tanulmány is bizonyította már, hogy azoknál, akiknek az étrendjében megtalálható az extra szűz olívaolaj, kisebb a szívbetegségek kockázata. Abban ugyanis olyan aktív vegyületek találhatóak, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében, és az érfalak rugalmasságának megőrzésében. Akár 40 százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata, ha a kevésbé egészséges zsiradékokat olívaolajra cseréljük az étrendünkben. Fűszerek só, whisky,





Chili BLACK BBQ 45ml
A Chocolate Habanero paprika a habanero chili egyik fajtája, amelyet szelektíven nemesítettek, hogy fűszeresebb, nehezebb és nagyobb termést hozzon. A fekete habanero egy alternatív elnevezés, amelyet gyakran használnak a csokoládés habanero chilik sötétbarna változatának leírására (bár ezek kissé különböznek, valamivel kisebbek és gömbölyűbbek). A fekete habanero egzotikus és szokatlan ízű, és 425 000 és 577 000 Scoville-egység közötti értékkel csípősebb, mint a hagyományos habanero. A főzéshez használt kis szeletek drámai hatást gyakorolhatnak az étel egészére. A csokoládéhabanerók növekedése lényegesen hosszabb ideig tart, mint más habanero chilifajtáké. A Tasmániából származó Tasmanian Black chili a Capsicum annuum fajból származik. Gyümölcse zöldből sötétbarnára, majdnem feketére illetve sötétvörösre érik, fekete csíkokkal. Termése füstös, gyümölcsös ízű. E két chilivel harmonizál házi BBQ szószunk édes, fűszeres, borsos, füstös, pikáns íze. Mint minden chiliszószunkban, ebben is 99% a chili tartalom. Magas kapszaicin tartalom Erősség: 7/10 Kizárólag organikus összetevőket tartalmaz, ennek köszönhetően nem találsz benne adalékanyagokat, ízfokozót, tömegnövelőt vagy tartósítószereket. Termékeink glutén- és allergénmentesek nincs hozzáadott cukor. Hőkezeléssel tartósítva Összetevők: Chili A chili jótékony hatása a kapszaicinban található. Ez az a fenolból származtatható alkaloid, amitől a paprikát csípősnek érezzük. Részük van a nitrogén szerves vegyületekbe építésében. A chili több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A csípős paprika nem csak a vitaminjai és az antioxidánsai miatt hatékony a szervezet számára, hanem a benne található kapszaicin miatt is. Ennek a hatásai nagyon kedvezőek, például fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Eredményesen enyhíti az izületi fájdalmakat, ezért helyi érzéstelenítésre is hasznos. Ezért is alkalmazzák rengeteg fájdalomcsillapító krémben, amit a bőrön át szívódik fel és úgy fejtik ki jótékony hatásukat. A vérkeringést felgyorsítja, ezáltal a vérrögképződést is megakadályozza. Sokan eddig úgy tudták, hogy a csípős ételek károsítják a gyomor nyálkahártyáját, viszont tudományosan igazolt, hogy nem veszélyezteti a gyomrunk egészségét, hanem hatékonyan segíti az emésztőnedvek termelődését. A kapszaicin daganatellenes hatással is bír, ezt több kutatás és kisérlet is bebizonyította. A testhőmérséklet növelése által a méregtelenítésben is szerepet kap, így fokozva a szervezetünkben a kalória felhasználást. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a kapszaicin az endorfin termelését is fokozza, ami a boldogságérzet kialakulásában kap nagy szerepet. A májban pedig csökkenti a zsír mennyiségét. megszünteti a hasmenést enyhíti a menstruációs görcsöket megszünteti a fogínyvérzést megóvja a gyomor nyálkahártyáját fájdalomcsillapító hatása van Olivaolaj Kizárólag a Dalmát Pavkovics család különleges extra szűz olaját használjuk akik hagyományos módon termelik és dolgozzák fel az olajat a Trogir dombokon. Több nagy tanulmány is bizonyította már, hogy azoknál, akiknek az étrendjében megtalálható az extra szűz olívaolaj, kisebb a szívbetegségek kockázata. Abban ugyanis olyan aktív vegyületek találhatóak, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében, és az érfalak rugalmasságának megőrzésében. Akár 40 százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata, ha a kevésbé egészséges zsiradékokat olívaolajra cseréljük az étrendünkben. BBQ szósz A barbecue szósz az USA-ban kb. olyan, mint nálunk a töltött káposzta. Nem csak minden családnak van meg a saját receptje, de régióról régióra, városról városra is különbözik, hogy ki mit ért barbecue szósz alatt. Helyi szinten vannak ecetes-borsos, ketchup alapú, mustár alapú vagy paradicsomszósszal főzött változatok, és ezek megszámlálhatatlan variációi. Mindent egybevéve manapság az egészen kifinomult bbq őrülteket kivéve nem csak az USA-ban, de világszerte is leginkább édeskés-savanykás, ketchup alapú szószt érti mindenki bbq szósz alatt. Ennek eredetije a KC Masterpiece márkájú szósz, ami egyben – ahogy a neve is mutatja – utal a Kansas City (KC) eredetre, és az ott használt barbecue fűszerezésre. Fűszerek só Hőkezeléssel tartósítva.





Chili BLACK BBQ 30ml
A Chocolate Habanero paprika a habanero chili egyik fajtája, amelyet szelektíven nemesítettek, hogy fűszeresebb, nehezebb és nagyobb termést hozzon. A fekete habanero egy alternatív elnevezés, amelyet gyakran használnak a csokoládés habanero chilik sötétbarna változatának leírására (bár ezek kissé különböznek, valamivel kisebbek és gömbölyűbbek). A fekete habanero egzotikus és szokatlan ízű, és 425 000 és 577 000 Scoville-egység közötti értékkel csípősebb, mint a hagyományos habanero. A főzéshez használt kis szeletek drámai hatást gyakorolhatnak az étel egészére. A csokoládéhabanerók növekedése lényegesen hosszabb ideig tart, mint más habanero chilifajtáké. A Tasmániából származó Tasmanian Black chili a Capsicum annuum fajból származik. Gyümölcse zöldből sötétbarnára, majdnem feketére illetve sötétvörösre érik, fekete csíkokkal. Termése füstös, gyümölcsös ízű. E két chilivel harmonizál házi BBQ szószunk édes, fűszeres, borsos, füstös, pikáns íze. Mint minden chiliszószunkban, ebben is 99% a chili tartalom. Magas kapszaicin tartalom Erősség: 7/10 Kizárólag organikus összetevőket tartalmaz, ennek köszönhetően nem találsz benne adalékanyagokat, ízfokozót, tömegnövelőt vagy tartósítószereket. Termékeink glutén- és allergénmentesek nincs hozzáadott cukor. Hőkezeléssel tartósítva Összetevők: Chili A chili jótékony hatása a kapszaicinban található. Ez az a fenolból származtatható alkaloid, amitől a paprikát csípősnek érezzük. Részük van a nitrogén szerves vegyületekbe építésében. A chili több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A csípős paprika nem csak a vitaminjai és az antioxidánsai miatt hatékony a szervezet számára, hanem a benne található kapszaicin miatt is. Ennek a hatásai nagyon kedvezőek, például fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Eredményesen enyhíti az izületi fájdalmakat, ezért helyi érzéstelenítésre is hasznos. Ezért is alkalmazzák rengeteg fájdalomcsillapító krémben, amit a bőrön át szívódik fel és úgy fejtik ki jótékony hatásukat. A vérkeringést felgyorsítja, ezáltal a vérrögképződést is megakadályozza. Sokan eddig úgy tudták, hogy a csípős ételek károsítják a gyomor nyálkahártyáját, viszont tudományosan igazolt, hogy nem veszélyezteti a gyomrunk egészségét, hanem hatékonyan segíti az emésztőnedvek termelődését. A kapszaicin daganatellenes hatással is bír, ezt több kutatás és kisérlet is bebizonyította. A testhőmérséklet növelése által a méregtelenítésben is szerepet kap, így fokozva a szervezetünkben a kalória felhasználást. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a kapszaicin az endorfin termelését is fokozza, ami a boldogságérzet kialakulásában kap nagy szerepet. A májban pedig csökkenti a zsír mennyiségét. megszünteti a hasmenést enyhíti a menstruációs görcsöket megszünteti a fogínyvérzést megóvja a gyomor nyálkahártyáját fájdalomcsillapító hatása van Olivaolaj Kizárólag a Dalmát Pavkovics család különleges extra szűz olaját használjuk akik hagyományos módon termelik és dolgozzák fel az olajat a Trogir dombokon. Több nagy tanulmány is bizonyította már, hogy azoknál, akiknek az étrendjében megtalálható az extra szűz olívaolaj, kisebb a szívbetegségek kockázata. Abban ugyanis olyan aktív vegyületek találhatóak, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében, és az érfalak rugalmasságának megőrzésében. Akár 40 százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata, ha a kevésbé egészséges zsiradékokat olívaolajra cseréljük az étrendünkben. BBQ szósz A barbecue szósz az USA-ban kb. olyan, mint nálunk a töltött káposzta. Nem csak minden családnak van meg a saját receptje, de régióról régióra, városról városra is különbözik, hogy ki mit ért barbecue szósz alatt. Helyi szinten vannak ecetes-borsos, ketchup alapú, mustár alapú vagy paradicsomszósszal főzött változatok, és ezek megszámlálhatatlan variációi. Mindent egybevéve manapság az egészen kifinomult bbq őrülteket kivéve nem csak az USA-ban, de világszerte is leginkább édeskés-savanykás, ketchup alapú szószt érti mindenki bbq szósz alatt. Ennek eredetije a KC Masterpiece márkájú szósz, ami egyben – ahogy a neve is mutatja – utal a Kansas City (KC) eredetre, és az ott használt barbecue fűszerezésre. Fűszerek só Hőkezeléssel tartósítva.





Sunrise & Sunset 85ml
Az ősszel már a különböző chilifajták külön-külön nem adnak nagy mennyiséget, a növény érezve az elmúlást, mindent beleadnak és idén a meleg szeptember csodálatos ízű chilikkel ajándékozott meg minket, a telt színek csodás kontrasztja már a ládában látszott, ez volt az idei utolsó szüret, felidéztük a 9 hónapot amit a chilikkel töltöttünk az idén. Februárban, mikor életet adunk a magoknak, a palántázás, a teremtés, alkotás érzését. Aztán a kiültetés és az aggódás: nem lesz hideg? Túléli a sokkot? Nem kevés-sok a víz? Míg az idei évet idéztük, fel lement a nap és mindennek őszi puha sárgás-vöröses színe lett. Ezt az érzést próbáltuk újraalkotni ebben a szószban. Mint minden chiliszószunk, ebben is 99% a chili tartalom. Magas kapszaicin tartalom Erősség: 7/10 Kizárólag organikus összetevőket tartalmaz, ennek köszönhetően nem találsz benne adalékanyagokat, ízfokozót, tömegnövelőt vagy tartósítószereket. Termékeink glutén- és allergénmentesek nincs hozzáadott cukor. Hőkezeléssel tartósítva Összetevők: Chili A chili jótékony hatása a kapszaicinban található. Ez az a fenolból származtatható alkaloid, amitől a paprikát csípősnek érezzük. Részük van a nitrogén szerves vegyületekbe építésében. A chili több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A csípős paprika nem csak a vitaminjai és az antioxidánsai miatt hatékony a szervezet számára, hanem a benne található kapszaicin miatt is. Ennek a hatásai nagyon kedvezőek, például fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Eredményesen enyhíti az izületi fájdalmakat, ezért helyi érzéstelenítésre is hasznos. Ezért is alkalmazzák rengeteg fájdalomcsillapító krémben, amit a bőrön át szívódik fel és úgy fejtik ki jótékony hatásukat. A vérkeringést felgyorsítja, ezáltal a vérrögképződést is megakadályozza. Sokan eddig úgy tudták, hogy a csípős ételek károsítják a gyomor nyálkahártyáját, viszont tudományosan igazolt, hogy nem veszélyezteti a gyomrunk egészségét, hanem hatékonyan segíti az emésztőnedvek termelődését. A kapszaicin daganatellenes hatással is bír, ezt több kutatás és kisérlet is bebizonyította. A testhőmérséklet növelése által a méregtelenítésben is szerepet kap, így fokozva a szervezetünkben a kalória felhasználást. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a kapszaicin az endorfin termelését is fokozza, ami a boldogságérzet kialakulásában kap nagy szerepet. A májban pedig csökkenti a zsír mennyiségét. megszünteti a hasmenést enyhíti a menstruációs görcsöket megszünteti a fogínyvérzést megóvja a gyomor nyálkahártyáját fájdalomcsillapító hatása van Olivaolaj Kizárólag a Dalmát Pavkovics család különleges extra szűz olaját használjuk akik hagyományos módon termelik és dolgozzák fel az olajat a Trogir dombokon. Több nagy tanulmány is bizonyította már, hogy azoknál, akiknek az étrendjében megtalálható az extra szűz olívaolaj, kisebb a szívbetegségek kockázata. Abban ugyanis olyan aktív vegyületek találhatóak, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében, és az érfalak rugalmasságának megőrzésében. Akár 40 százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata, ha a kevésbé egészséges zsiradékokat olívaolajra cseréljük az étrendünkben. Fűszerek só, vörös hagyma, almaecet





Sunrise & Sunset 45ml
Az ősszel már a különböző chilifajták külön-külön nem adnak nagy mennyiséget, a növény érezve az elmúlást, mindent beleadnak és idén a meleg szeptember csodálatos ízű chilikkel ajándékozott meg minket, a telt színek csodás kontrasztja már a ládában látszott, ez volt az idei utolsó szüret, felidéztük a 9 hónapot amit a chilikkel töltöttünk az idén. Februárban, mikor életet adunk a magoknak, a palántázás, a teremtés, alkotás érzését. Aztán a kiültetés és az aggódás: nem lesz hideg? Túléli a sokkot? Nem kevés-sok a víz? Míg az idei évet idéztük, fel lement a nap és mindennek őszi puha sárgás-vöröses színe lett. Ezt az érzést próbáltuk újraalkotni ebben a szószban. Mint minden chiliszószunk, ebben is 99% a chili tartalom. Magas kapszaicin tartalom Erősség: 7/10 Kizárólag organikus összetevőket tartalmaz, ennek köszönhetően nem találsz benne adalékanyagokat, ízfokozót, tömegnövelőt vagy tartósítószereket. Termékeink glutén- és allergénmentesek, nincs hozzáadott cukor. Hőkezeléssel tartósítva. Összetevők: Chili A chili jótékony hatása a kapszaicinban található. Ez az a fenolból származtatható alkaloid, amitől a paprikát csípősnek érezzük. Részük van a nitrogén szerves vegyületekbe építésében. A chili több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A csípős paprika nem csak a vitaminjai és az antioxidánsai miatt hatékony a szervezet számára, hanem a benne található kapszaicin miatt is. Ennek a hatásai nagyon kedvezőek, például fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Eredményesen enyhíti az izületi fájdalmakat, ezért helyi érzéstelenítésre is hasznos. Ezért is alkalmazzák rengeteg fájdalomcsillapító krémben, amit a bőrön át szívódik fel és úgy fejtik ki jótékony hatásukat. A vérkeringést felgyorsítja, ezáltal a vérrögképződést is megakadályozza. Sokan eddig úgy tudták, hogy a csípős ételek károsítják a gyomor nyálkahártyáját, viszont tudományosan igazolt, hogy nem veszélyezteti a gyomrunk egészségét, hanem hatékonyan segíti az emésztőnedvek termelődését. A kapszaicin daganatellenes hatással is bír, ezt több kutatás és kisérlet is bebizonyította. A testhőmérséklet növelése által a méregtelenítésben is szerepet kap, így fokozva a szervezetünkben a kalória felhasználást. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a kapszaicin az endorfin termelését is fokozza, ami a boldogságérzet kialakulásában kap nagy szerepet. A májban pedig csökkenti a zsír mennyiségét. megszünteti a hasmenést enyhíti a menstruációs görcsöket megszünteti a fogínyvérzést megóvja a gyomor nyálkahártyáját fájdalomcsillapító hatása van Olivaolaj Kizárólag a Dalmát Pavkovics család különleges extra szűz olaját használjuk akik hagyományos módon termelik és dolgozzák fel az olajat a Trogir dombokon. Több nagy tanulmány is bizonyította már, hogy azoknál, akiknek az étrendjében megtalálható az extra szűz olívaolaj, kisebb a szívbetegségek kockázata. Abban ugyanis olyan aktív vegyületek találhatóak, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében, és az érfalak rugalmasságának megőrzésében. Akár 40 százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata, ha a kevésbé egészséges zsiradékokat olívaolajra cseréljük az étrendünkben. Fűszerek só, vörös hagyma, almaecet


Glutén és Tejmentes Mákos Bejgli 300g
Saját készítésű Glutén mentes lisztkeverékből készítem, ami nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot. Összetevők: Barna Rizsliszt, Tápióka keményítő, Cirok liszt, Útifűmaghéj, Vénusz margarin, Porcukor, Víz, Egész Tojás, Élesztő. Töltelék: Darát mák, Kristálycukor, Víz,Vaniliás cukor, Fahéj, Szerecsendió, Citromhéj, Naracshéj.


Glutén és Tejmentes Diós bejgli 300g
Saját készítésű Glutén mentes lisztkeverékből készítem, ami nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot. Összetevők: Barna Rizsliszt, Tápióka keményítő, Cirok liszt, Útifűmaghéj, Vénusz margarin, Porcukor, Víz, Egész Tojás, Élesztő. Töltelék: Darát dió, Kristálycukor, Vaniliás cukor, Fahéj, Szerecsendió, Víz, Citrom, Naracs.


Glutén és Tejmentes Mézes Puszedli 5db/csomag
Saját készítésű Gluténmentes lisztkeverékből készítem, ami nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot. Összetevők: Barna Rizsliszt, Tápióka keményítő, Cirok liszt, Útifűmaghéj, Vénusz margarin, Porcukor, Víz, Egész Tojás. Cukormáz: Porcukor, Víz.
