Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Kovács György

Kovács György

Kovács György és Magyar Tünde családi őstermelők vagyunk. Ólmodon élünk és gazdálkodunk. Számunkra a gazdálkodás egy életforma, amivel átadhatjuk a gyermekeinknek, hogyan kell és lehet a Földünk erőforrásaival lelkiismeretesen bánni, tisztaságát megőrizni, a tápanyagokat visszapótolni, úgy, hogy az utódok számára is élhető legyen ez a bolygó. 2010 óta méhészkedünk hivatásszerüen jelenleg 110 családdal osztjuk meg a Szeretet Terünket. Számunkra a legfontosabb a méhekkel való együttműködésben az irántuk érzett szeretet és tisztelet.  A kertészkedés és gilisztahumusz előállítás még csak az önállátásunkat szolgálja.

A Vasi Zöld Kosárban elérhető termékeink: méz, 3 fajta,(akác, vegyes virág, gesztenye-hárs),  nyers vegyes-virágpor. Termékeink garantáltan vegyszermentesek.

Termékek

Alpokaljai akácméz

Friss idei akácméz! (kristályosodása méhlegelőnként változó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

2800 Ft / kg
2800 Ft/kg

Alpokaljai gesztenye-hárs méz

Gesztenye, hárs és szeder mézek keveréke. (lassan kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll, az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

2800 Ft / kg
2800 Ft/kg

Alpokaljai nyári vegyes virágméz

Hárs, szeder, napraforgó, gesztenye mézek természetes, méhek általi keveréke. (közepes mértékben kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

1800 Ft / kg
1800 Ft/kg

Alpokaljai nyers vegyes virágpor 250 g

Az alpokaljai nyers virágpor az Írottkő Natúrpark település, Ólmod környéki színes és dús méhlegelő terméke. A virágpor a vitaminokban leggazdagabb méhészeti termék. Különösen fontos C-vitamin, Bvitamincsoport, D-, E-, K- és F-vitamin tartalma. A virágpor szárazanyagának 1-7 %-át teszik ki a vitaminok. A virágpor béta-karotinja enzimatikus úton A-vitaminná alakul. Különösen a fehér fűz gazdag benne. A virágpor fehérjékben és szabad aminosavakban egyike a világ leggazdagabb anyagainak. A fehérjék a virágpor 7-35 %-át, a szabad aminosavak 10-12 %-át teszik ki. Egy ember egész napi fehérjeszükséglete 30 g virágpor elfogyasztásával fedezhető. A virágpor sok vasat, közepes mennyiségű cinket és mangánt, alacsonyabb mértékben rezet, nikkelt, kadmiumot, kobaltot, brómot, szelént stb. tartalmaz. Tárolása: fagyasztóban kell tárolni, de rövid ideig, legfeljebb 7 napig fagyasztón kívül sem károsodik. Alkalmazás: közvetlenül a fagyasztóból kivéve fogyasztható. Gyermekeknek napi 1-2 teáskanállal, felnőtteknek napi 1-2 evőkanállal javasolt, önmagában, vagy bármilyen legfeljebb 42 fokos italban feloldva.  Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

1750 Ft / db
7000 Ft/kg

Alpokaljai tavaszi vegyes virágméz

Tavaszi vadgyümölcsök, kökény, galagonya, repce mézek természetes,  méhek általi keveréke. (gyorsan kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

1800 Ft / kg
1800 Ft/kg