Szeretettel köszöntök mindenkit. Dolgos Anikó vagyok.Örülök, hogy a Vasi ZöldKosár jóvotából megmutathatom a méhek készítette finom és egészséges mézek krémváltozatát. Jómagam 2012-ben kezdtem el a méhészkedést, amibe aztán a családom többi tagja is , ahogy szaporodott az állomány szépen besegített. Férjem, édesanyám, édesapám és sógorom segítségével a pergetés, vándorlás, és az eszközök állagmegóvása szépen megoldódik az év folyamán. Középboczonádi billenő kaptárban mézeltetünk jelenleg 49 családdal. A méz természetes tulajdonságai közé tartozik a kristályosodás, ezt a folyamatot a mézben lévő glükóz, és fruktóz aránya szabályozza. Vannak egész hosszan folyékonyan tartható mézek, ilyen például az akác, és az erdei méz. Azonban a többi fajtaméz hosszabb , rövidebb idő alatt kristályossá válik. Leggyorsabban kristályosodó méz a repceméz, ami termékeim nagy részének alapanyaga. Ebből készülnek ízesített finomságaink is. A hozzáadott alapanyagoknál szem előtt tartom, hogy egészségünket szolgálja, ahogy a méz is ezt teszi. Hiszem, hogy például egy fahéj, ami fertőtlenítő hatással bír, növeli a mézünk beltartalmát, vagy a kurkuma, ami önmagában fogyasztva gyomorpanaszokat okozhat érzékeny gyomrúaknak, az repcemézzel keverve, ismerve a repceméz savcsökkentő hatását jó hatással van ízületi, és gyulladásos panaszokra, vagy a homoktövis darálékum c vitamin tartalma segíti az immunrendszerünket. Nem vagyunk bioméhészet, hisz sok a szántó a méhészetünk körül, viszont az állományunkat természetes hatóanyaggal kezeljük paraziták ellen illóolaj tartalmú készítmények mellett biológiai védekezéssel vigyázunk a méheinkre, hisz ha ők jól érzik magukat a kaptárban, mi is számíthatunk a szorgalmukra. Mézeink krémesítése géppel történik, és ennek a folyamatnak köszönhetően nem kemények, kényelmesen kenhetők, kanalazhatók. Mézeskenyérre kenve nem csepeg, nem folyik szét. A gyerekek nagyon szeretik natúr, és ízesített változatát is. Hőhatásnak nincsenek kitéve, így a beltartalom nem sérül.