Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Dolgos Méhészet

Dolgos Méhészet

 

Tisztelt Vásárlók! Termékeim április 7-től lesznek újra elérhetőek.

Szeretettel köszöntök mindenkit. Dolgos Anikó vagyok.Örülök, hogy a Vasi ZöldKosár jóvotából megmutathatom a méhek készítette finom és egészséges mézek krémesített változatát.  Jómagam 2012-ben kezdtem el a méhészkedést, amibe aztán a családom többi tagja is , ahogy szaporodott az állomány szépen besegített. Férjem, édesanyám, édesapám és sógorom segítségével a pergetés, vándorlás, és az eszközök állagmegóvása szépen megoldódik az év folyamán. Középboczonádi billenő kaptárban mézeltetünk jelenleg 50 családdal. A méz természetes tulajdonságai közé tartozik a kristályosodás, ezt a folyamatot a mézben lévő glükóz, és fruktóz aránya szabályozza.  Vannak egész hosszan folyékonyan tartható mézek, ilyen például az akác, és az erdei méz. Azonban a többi fajtaméz magasabb fruktóztartalmából adódóan hosszabb , rövidebb idő alatt kristályossá válik. Leggyorsabban kristályosodó méz a repceméz, ami ízesített mézeimnek az alapja.  A hozzáadott alapanyagoknál szem előtt tartom, hogy egészségünket szolgálja, ahogy a méz is ezt teszi. Hiszem, hogy például egy fahéj, ami fertőtlenítő hatással bír, növeli a mézünk szervezetre gyakorolt jótékony hatását, vagy a kurkuma, ami önmagában fogyasztva gyomorpanaszokat okozhat érzékeny gyomrúaknak, az repcemézzel keverve, ismerve a repceméz savcsökkentő hatását jó hatással van ízületi, és gyulladásos panaszokra, vagy a homoktövis mag és héjőrleményben lévő c vitamin  immunrendszerünket. Nem vagyunk bioméhészet, hisz sok a szántó a méhészetünk körül, viszont az állományunkat természetes hatóanyaggal kezeljük paraziták ellen illóolaj tartalmú készítmények mellett biológiai védekezéssel vigyázunk a méheinkre, hisz ha ők jól érzik magukat a kaptárban, mi is számíthatunk a szorgalmukra. Mézeink krémesítése kézi keverőgéppel történik, és ennek a folyamatnak köszönhetően nem kemények, kényelmesen kenhetők, kanalazhatók. Kenyérre kenve nem csepeg, nem folyik szét. A gyerekek nagyon szeretik natúr, és ízesített változatát is. Hőhatásnak nincsenek kitéve, így a beltartalom nem sérül.   

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Állatkísérletmentes
Bio
Parabénmetes
Pálmaolajmentes
Tojásmentes
Cukormentes
Vegán
Tejmentes
sls free
Gluténmentes
Ár szerint

Csokis krémméz 250 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. 85 %-os magas minőségű étcsokoládét használok a csokis krémmézek elkészítéséhez. Ebben az esetben átesik hőkezelésen a méz, figyelve arra, hogy a 40 fokot ne haladja meg a vízfürdőben való olvasztás, ezen a hőmérsékleten a mézzel homogén lesz a csokoládé, és a keserű és édes íz találkozása finom élményt nyújt. Gyerekeknek Nutella helyett ajánlom. Így az élmény megmarad egészséges formában.  

1500 Ft / db
6000 Ft/kg

Csokis krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. 80 %-os magas minőségű étcsokoládét használok a csokis krémmézek elkészítéséhez. Ebben az esetben átesik hőkezelésen a méz, figyelve arra, hogy a 42 fokot ne haladja meg a vízfürdőben való olvasztás, ezen a hőmérsékleten a mézzel homogén lesz a csokoládé, és a keserű és édes íz találkozása finom élményt nyújt. 

2800 Ft / db
5600 Ft/kg

Fahéjas krémméz 250 gr

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik,krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. a repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása yomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Antioxidánsok a fahéjban igencsak nagy számban fordulnak elő, remek mangánforrás, amiért a fahéj képes harcolni a szabadgyökök ellen. A fahéj immunerősítő hatása régóta nem vita kérdése, egyes kutatások szerint a  világon fellelhető 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike. Fertőtlenítő, és gombaölő hatású. Segíti a cukor lebontását ezzel tehermentesítve a hasnyálmirigyet. Mértékkel fogyasztandó, nagy mennyiségben megterheli a májat.

1500 Ft / db
6000 Ft/kg

Fahéjas krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. a repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Antioxidánsok a fahéjban igencsak nagy számban fordulnak elő, remek mangánforrás, amiért a fahéj képes harcolni a szabadgyökök ellen. A fahéj immunerősítő hatása régóta nem vita kérdése, egyes kutatások szerint a  világon fellelhető 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike. Fertőtlenítő, és gombaölő hatású. Segíti a cukor lebontását ezzel tehermentesítve a hasnyálmirigyet.Mértékkel fogyasztandó, nagy mennyiségben megterheli a májat.

2800 Ft / db
5600 Ft/kg

Feketeberkenyés krémméz 250 gr

Feketeberkenyés krémmézünk alapja a repceméz, amihez feketeberkenye mag és héj őrleményt kevertünk. A kipréselt gyümölcsöt 40 fokon szárítottuk, majd megdaráltuk. Ez került a mézbe kiegészítve annak jótékony hatását. A feketeberkenyének magas a c vitamin, k vitamin és mangántartalma. Erős antioxidáns hatással bír. 

1500 Ft / db
6000 Ft/kg

Feketeberkenyés krémméz 500gr

Feketeberkenyés krémmézünk alapja repceméz. Ebbe kerül a porlasztott feketeberkenye mag és héjőrlemény. A kipréselt gyümölcsöt 40 fokon szárítjuk, majd porlasztjuk. A feketeberkenye C vitaminban, K vitaminban és mangánban gazdag , erős antioxidáns hatású.

2800 Ft / db
5600 Ft/kg

Gyömbéres krémméz 250 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Szárított gyömbérport használok a mézhez. Gyömbér jótékony hatásai: kiváló immunerősítő, és emésztőrendszert karban tartó növény. Megfázásos, köhögéses időszakokra kifejezetten ajánlatos a használata. Ellenjavallat: epekő, epebántalmak esetén nem javasolt. Fokoza a vérhigító hatását a fogyasztása. 

1500 Ft / db
6000 Ft/kg

Gyömbéres krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik,krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Szárított gyömbérport használok a mézhez. Gyömbér jótékony hatásai: kiváló immunerősítő, és emésztőrendszert karban tartó növény. Megfázásos, köhögéses időszakokra kifejezetten ajánlatos a használata. Ellenjavallat: epekő, epebántalmak esetén nem javasolt, és fokoza a vérhigító hatását a fogyasztása. 

2800 Ft / db
5600 Ft/kg

Homoktövises krémméz 250 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. a repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Homoktövis jótékony hatása: általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő, fokozza a szervezet ellenálló-képességét. Ajánlott fertőzésveszély, pl. influenzajárvány idején.  Sokan használják meghűléses megbetegedéseknél. A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális “téli gyógyszer”. Roboráló hatású lábadozási időszakban.

1500 Ft / db
6000 Ft/kg

Homoktövises krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Homoktövis jótékony hatása: általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő, fokozza a szervezet ellenálló-képességét. Ajánlott fertőzésveszély, pl. influenzajárvány idején.  Sokan használják meghűléses megbetegedéseknél. A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális “téli gyógyszer”. Roboráló hatású lábadozási időszakban.

2800 Ft / db
5600 Ft/kg

Kávás krémméz 500 gr

Kávés krémméz repce alapon.

2800 Ft / db
56 Ft/dkg

Kávés krémméz 250 gr

Kávés krémméz repceméz alapon.

1500 Ft / db
6000 Ft/kg