Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Dolgos Méhészet

Dolgos Méhészet

 

Tisztelt Vásárlók! Termékeim április 7-től lesznek újra elérhetőek.

Szeretettel köszöntök mindenkit. Dolgos Anikó vagyok.Örülök, hogy a Vasi ZöldKosár jóvotából megmutathatom a méhek készítette finom és egészséges mézek krémesített változatát.  Jómagam 2012-ben kezdtem el a méhészkedést, amibe aztán a családom többi tagja is , ahogy szaporodott az állomány szépen besegített. Férjem, édesanyám, édesapám és sógorom segítségével a pergetés, vándorlás, és az eszközök állagmegóvása szépen megoldódik az év folyamán. Középboczonádi billenő kaptárban mézeltetünk jelenleg 50 családdal. A méz természetes tulajdonságai közé tartozik a kristályosodás, ezt a folyamatot a mézben lévő glükóz, és fruktóz aránya szabályozza.  Vannak egész hosszan folyékonyan tartható mézek, ilyen például az akác, és az erdei méz. Azonban a többi fajtaméz magasabb fruktóztartalmából adódóan hosszabb , rövidebb idő alatt kristályossá válik. Leggyorsabban kristályosodó méz a repceméz, ami ízesített mézeimnek az alapja.  A hozzáadott alapanyagoknál szem előtt tartom, hogy egészségünket szolgálja, ahogy a méz is ezt teszi. Hiszem, hogy például egy fahéj, ami fertőtlenítő hatással bír, növeli a mézünk szervezetre gyakorolt jótékony hatását, vagy a kurkuma, ami önmagában fogyasztva gyomorpanaszokat okozhat érzékeny gyomrúaknak, az repcemézzel keverve, ismerve a repceméz savcsökkentő hatását jó hatással van ízületi, és gyulladásos panaszokra, vagy a homoktövis mag és héjőrleményben lévő c vitamin  immunrendszerünket. Nem vagyunk bioméhészet, hisz sok a szántó a méhészetünk körül, viszont az állományunkat természetes hatóanyaggal kezeljük paraziták ellen illóolaj tartalmú készítmények mellett biológiai védekezéssel vigyázunk a méheinkre, hisz ha ők jól érzik magukat a kaptárban, mi is számíthatunk a szorgalmukra. Mézeink krémesítése kézi keverőgéppel történik, és ennek a folyamatnak köszönhetően nem kemények, kényelmesen kenhetők, kanalazhatók. Kenyérre kenve nem csepeg, nem folyik szét. A gyerekek nagyon szeretik natúr, és ízesített változatát is. Hőhatásnak nincsenek kitéve, így a beltartalom nem sérül.   

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Állatkísérletmentes
Bio
Parabénmetes
Pálmaolajmentes
Tojásmentes
Cukormentes
Vegán
Tejmentes
sls free
Gluténmentes
Ár szerint
A termelő jelenleg szünetelteti a rendelést, nézzen vissza később.

Mézválogatás (kávés, csokis, fahéjas)

Mézbox tartalma 3 x 150 g ízesített krémméz. Kávés, fahéjas, csokis. Mézbe bújtatott finomság csokoládé helyett. 

4100 Ft / doboz
4100 Ft/doboz

Mézválogatás (kávés, propoliszos, karácsonyi)

Mézválogatás, melynek tartalma 3 krémméz díszdobozban. Nettó súlya 3 x 150 g. Kávés, propoliszos, karácsonyi. Frisseség, egészség, ünnep.

4100 Ft / db
4100 Ft/doboz

Mézválogatás (mákos, homoktövises, kurkumás)

Mézbox tartalma 3 x 150 g ízesített krémméz formaüvegben. Mákos-homoktövises-kurkumás. A tökmagdarálékum a mézzel elegyítve marcipános ízt ad, a homoktövisőrlemény kellemes savanykásat, és a kurkuma a keleti ízek kedvelőinek. 

4100 Ft / doboz
4100 Ft/doboz

Mézválogatás 4x50 gr ízesített krémméz

4 ízesített méz egy ajándékboxban.  A fotón látható csomagban virágporos, gyömbéres ribizlis és fahéjas kapható. Ha szeretné ön összeállítani a csomag tartalmát, úgy üzenetben tudja azt jelezni felém és feltöltöm.

3100 Ft / doboz
3100 Ft/doboz

Mézválogatás 4x50 gr-os ízesített krémméz

4 ízesített krémméz egy ajándékcsomagban. A box tartalma: krémméz szőlőmag és héjőrleménnyel, gyömbéres krémméz, homoktövises krémméz, mákos krémméz.

3100 Ft / doboz
3100 Ft/doboz

Mézválogatás díszcsomagban (fahéj, propolisz, karácsonyi)

Mézválogatás karácsonyra. A mézboxba 3 krémmézet válogattam össze formaüvegbe: fahéjas, propoliszos, és karácsonyi. Ennek nettó súlya 3 × 15 dkg.

4100 Ft / db
4100 Ft/doboz

Mézválogatás díszcsomagban (mákos, csokis, kurkumás)

A díszdobozos mézesbox karácsonyra igazám tartalmas ajándék lehet. Ebben a boxban mákos krémméz, csokis krémméz, és kurkumás krémméz lett összeválogatva. A termékek nettó súlya 3 x 150 g.

4100 Ft / doboz
4100 Ft/doboz

Mézválogatás/Csokis-Virágporos-Homoktövises krémméz

Mézválogatás díszcsomagban. 3x15 dkg-os ízesített mézválogatás formaüvegben. Mindhárom alapja repce krémméz. A csokishoz 85%-os étcsokit adtam, a virágporosban saját méhészetből származó virágpor van és a homoktövises esetében a homoktövis mag és héjának szárított porított formája került bele a repcemézbe. 

4100 Ft / doboz
4100 Ft/doboz

Mézválogatás/feketeribizli-homoktövis-szőlőmag&héjőrlemény

3x 15 dkg ízesített repce  krémméz. Ebben az ajándékcsomagban a gyümölcsös ízeket válogattam össze. Mindhárom esetben a feketeribizli, szőlőmag és héj és a homoktövis is saját kertből származó, vegyszermentes alapanyag, mely szárítást követően őrölt formában került a mézbe.

4100 Ft / doboz
4100 Ft/doboz

Mézválogatás/Feketeribizlis-Gyömbéres-Szőlőmag&héjőrlemény

Ebben a mézválogatásban 3x15 dkg ízesített méz került formaüvegben. A feketeribizlis és a szőlőmagos hozzáadott alapanyaga is saját kertből származik. Szárított, porított formában került a mézbe.

4100 Ft / doboz
4100 Ft/doboz

Napraforgó krémméz 1000 gr

Napraforgó július közepétől augusztus közepéig virágzik. Savas méz, így étvágyjavítónak kiválló. Enyhén citrusos ízű, finom zamatú. Mézessütik, mézeskalácsok sütéséhez ajánlom. 

2400 Ft / kg
2400 Ft/kg

Napraforgó krémméz 500 gr

Napraforgó július közepétől augusztus közepéig virágzik. Savas méz, ezért étvágyjavítónak kiválló. Enyhén citrusos ízű, mézeskalács, mézes sütik sütéséhez ajánlom.

1400 Ft / kg
1400 Ft/g