Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Dolgos Méhészet

Dolgos Méhészet

 

Tisztelt Vásárlók! Termékeim április 7-től lesznek újra elérhetőek.

Szeretettel köszöntök mindenkit. Dolgos Anikó vagyok.Örülök, hogy a Vasi ZöldKosár jóvotából megmutathatom a méhek készítette finom és egészséges mézek krémesített változatát.  Jómagam 2012-ben kezdtem el a méhészkedést, amibe aztán a családom többi tagja is , ahogy szaporodott az állomány szépen besegített. Férjem, édesanyám, édesapám és sógorom segítségével a pergetés, vándorlás, és az eszközök állagmegóvása szépen megoldódik az év folyamán. Középboczonádi billenő kaptárban mézeltetünk jelenleg 50 családdal. A méz természetes tulajdonságai közé tartozik a kristályosodás, ezt a folyamatot a mézben lévő glükóz, és fruktóz aránya szabályozza.  Vannak egész hosszan folyékonyan tartható mézek, ilyen például az akác, és az erdei méz. Azonban a többi fajtaméz magasabb fruktóztartalmából adódóan hosszabb , rövidebb idő alatt kristályossá válik. Leggyorsabban kristályosodó méz a repceméz, ami ízesített mézeimnek az alapja.  A hozzáadott alapanyagoknál szem előtt tartom, hogy egészségünket szolgálja, ahogy a méz is ezt teszi. Hiszem, hogy például egy fahéj, ami fertőtlenítő hatással bír, növeli a mézünk szervezetre gyakorolt jótékony hatását, vagy a kurkuma, ami önmagában fogyasztva gyomorpanaszokat okozhat érzékeny gyomrúaknak, az repcemézzel keverve, ismerve a repceméz savcsökkentő hatását jó hatással van ízületi, és gyulladásos panaszokra, vagy a homoktövis mag és héjőrleményben lévő c vitamin  immunrendszerünket. Nem vagyunk bioméhészet, hisz sok a szántó a méhészetünk körül, viszont az állományunkat természetes hatóanyaggal kezeljük paraziták ellen illóolaj tartalmú készítmények mellett biológiai védekezéssel vigyázunk a méheinkre, hisz ha ők jól érzik magukat a kaptárban, mi is számíthatunk a szorgalmukra. Mézeink krémesítése kézi keverőgéppel történik, és ennek a folyamatnak köszönhetően nem kemények, kényelmesen kenhetők, kanalazhatók. Kenyérre kenve nem csepeg, nem folyik szét. A gyerekek nagyon szeretik natúr, és ízesített változatát is. Hőhatásnak nincsenek kitéve, így a beltartalom nem sérül.   

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Állatkísérletmentes
Bio
Parabénmetes
Pálmaolajmentes
Tojásmentes
Cukormentes
Vegán
Tejmentes
sls free
Gluténmentes
Ár szerint
A termelő jelenleg szünetelteti a rendelést, nézzen vissza később.

Viaszgyertya (imádkozó angyal)

100  %-os méhviasz gyertya. Mérete: 7 x 4 x 3 cm.

700 Ft / db
700 Ft/db

Viaszgyertya (3 majom - nem lát, nem hall, nem beszél)

Saját méhészetünkben kifőzött 100 %-os méhviasz gyertya. Nem tartalmaz semilyen hozzáadott anyagot a kanócon kívül. 3 x 7 x 6 cm.

900 Ft / db
900 Ft/db

Viaszgyertya (ló)

100 %-os méhviasz gyertya. Mérete:7 x 4 x 2 cm.

500 Ft / db
500 Ft/db

Viaszgyertya (maci)

100 %-os méhviasz gyertya. Mérete: 4 x 4 x 7 cm.

600 Ft / db
600 Ft/db

Viaszgyertya (Mária a kisdeddel)

100 %-os méhviasz gyertya. Mérete: 5 x 3 x 3 cm.

500 Ft / db
500 Ft/db

Viaszgyertya / Törpe

Saját méhészetünkben kifőzött viaszból készült figura. Nincs benne semilyen hozzáadott anyag a kanócon kívül. Mérete 3x3x8 cm.  

500 Ft / db
500 Ft/db

Viaszgyertya angyalkás

Méhviaszgyertya. Magasság 7 cm, szélesség 4,5 cm.

600 Ft / db
600 Ft/db

Viaszgyertya karácsonyfás

Karácsonyfa méhviasz gyertya. Magasság: 9 cm, szélesség 4,5 cm.

600 Ft / db
600 Ft/db

Viaszgyertya kas

Méhviasz gyertya. Magasság 7 cm, szélesség: 5 cm.

700 Ft / db
700 Ft/db

Viaszgyertya piramis

Saját méhészetünkből kifőzött viaszból készült gyertya. Kúp alakú méhviasz gyertya. Magasság 9 cm, szélesség 6 cm. 

900 Ft / db
900 Ft/db

Viaszgyertya/ Kalapos kislány

Saját méhészetünkből kinyert viaszból kifőzött formagyertya. Nem tartalmaz semilyen hozzáadott anyagot a kanócon kívül. Mérete: 3x3x8cm

600 Ft / db
600 Ft/db