Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Dolgos Méhészet

Dolgos Méhészet

 

Tisztelt Vásárlók! Termékeim április 7-től lesznek újra elérhetőek.

Szeretettel köszöntök mindenkit. Dolgos Anikó vagyok.Örülök, hogy a Vasi ZöldKosár jóvotából megmutathatom a méhek készítette finom és egészséges mézek krémesített változatát.  Jómagam 2012-ben kezdtem el a méhészkedést, amibe aztán a családom többi tagja is , ahogy szaporodott az állomány szépen besegített. Férjem, édesanyám, édesapám és sógorom segítségével a pergetés, vándorlás, és az eszközök állagmegóvása szépen megoldódik az év folyamán. Középboczonádi billenő kaptárban mézeltetünk jelenleg 50 családdal. A méz természetes tulajdonságai közé tartozik a kristályosodás, ezt a folyamatot a mézben lévő glükóz, és fruktóz aránya szabályozza.  Vannak egész hosszan folyékonyan tartható mézek, ilyen például az akác, és az erdei méz. Azonban a többi fajtaméz magasabb fruktóztartalmából adódóan hosszabb , rövidebb idő alatt kristályossá válik. Leggyorsabban kristályosodó méz a repceméz, ami ízesített mézeimnek az alapja.  A hozzáadott alapanyagoknál szem előtt tartom, hogy egészségünket szolgálja, ahogy a méz is ezt teszi. Hiszem, hogy például egy fahéj, ami fertőtlenítő hatással bír, növeli a mézünk szervezetre gyakorolt jótékony hatását, vagy a kurkuma, ami önmagában fogyasztva gyomorpanaszokat okozhat érzékeny gyomrúaknak, az repcemézzel keverve, ismerve a repceméz savcsökkentő hatását jó hatással van ízületi, és gyulladásos panaszokra, vagy a homoktövis mag és héjőrleményben lévő c vitamin  immunrendszerünket. Nem vagyunk bioméhészet, hisz sok a szántó a méhészetünk körül, viszont az állományunkat természetes hatóanyaggal kezeljük paraziták ellen illóolaj tartalmú készítmények mellett biológiai védekezéssel vigyázunk a méheinkre, hisz ha ők jól érzik magukat a kaptárban, mi is számíthatunk a szorgalmukra. Mézeink krémesítése kézi keverőgéppel történik, és ennek a folyamatnak köszönhetően nem kemények, kényelmesen kenhetők, kanalazhatók. Kenyérre kenve nem csepeg, nem folyik szét. A gyerekek nagyon szeretik natúr, és ízesített változatát is. Hőhatásnak nincsenek kitéve, így a beltartalom nem sérül.   

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Állatkísérletmentes
Bio
Parabénmetes
Pálmaolajmentes
Tojásmentes
Cukormentes
Vegán
Tejmentes
sls free
Gluténmentes
Ár szerint
A termelő jelenleg szünetelteti a rendelést, nézzen vissza később.

Piramisgyertya szett

3500 Ft / csomag
3500 Ft/csomag

Propoliszos krémméz 250 g

Más néven méhszurok. Ezt a ragadós anyagot a méhek rügyekről gyűjtik, majd ezzel fertőtlenítik a kaptárt, és a méhsejteket. Természetes antibiotikumként tartjuk számon gombaökő, gyulladáscsökkentő immunerősítő tulajdonságai miatt.. A begyűjtött propoliszt alkoholba oldjuk, ülepítjük, majd leszűrjük. Így készül a tinktúra.  Ez kerül a repce krémmézbe. Alkoholtartalma miatt fogyasztása személygépkocsi vezetés előtt nem javasolt.

1700 Ft / db
6800 Ft/kg

Propoliszos krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Propolisz, más néven méhszurok. Ezt a ragadós anyagot a méhek rügyekről gyűjtik, majd ezzel fertőtlenítik a kaptárt, és a méhsejteket. Természetes antibiotikumként tartjuk számon gombaökő, gyulladáscsökkentő immunerősítő tulajdonságai miatt.. A begyűjtött propoliszt alkoholba oldjuk, ülepítjük, majd leszűrjük. Így készül a tinktúra.  Ez kerül a repce krémmézbe. Alkoholtartalma miatt fogyasztása személygépkocsi vezetés előtt nem javasolt.

3100 Ft / db
6200 Ft/kg

Repce krémméz 1 kg

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt.

2400 Ft / db
2400 Ft/kg

Repce krémméz 250 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik,krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. a repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása yomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt.

800 Ft / db
3200 Ft/kg

Repce krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik,krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt.

1400 Ft / db
2800 Ft/kg

Repce krémméz szőlőmag és héjőrleménnyel 250 g

Idén is készült szörp Izabella és Othelló szőlőkből vegyszermentes szőlőtőkéinkről. A sőlőmag és héjőrlemény szívbarát és rákellenes tulajdonsága miatt vált közismertté.Csökkenti a szívinfarktus és szélütés veszélyét. Erősíti a hajszálereket, fokozza a vérkeringést. Erős antioxidáns hatású. A szőlő magját és héját szérítottuk és őrölt formában a mézbe került. Ízletes, illatos és enyhén savanykás ízvilága különleges az egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett.

1500 Ft / db
6000 Ft/kg

Repce krémméz szőlőmag és héjőrleménnyel 500 g

Idén is készült szőlőszörp illatos Othelló és Izabella szőlőkből, vegyszermentes szőlőtőkéinkről. A szőlőmag és héjőrlemény szívbarát és rákellenes tulajdonsága miatt vált közismertté. Csökkenti a szívinfarktus és szélütés veszélyét. Erősíti a hajszálereket, fokozza a véráramlást. Erősen antioxidáns hatású. Szörp készítés után visszamaradt szőlőmagot és héját megszárítottuk majd megőröltük és ez került bele a repce krémmézbe. 

2800 Ft / db
5600 Ft/kg

Repce krémméz termelői mákkal 250gr

Repce krémmézhez saját termelésű darált mákot kevertünk. Mely vegyszermentes, kézzel szedett. A mák kiemelkedő kalciumtartalmával segíti a csontokat. Cinket, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Értékes B1, B2 és B 6 forrás. Béltisztító hatású, a vastagbélben lerakodódott salakanyagot a bélcsatornán áthaladva magához köti.  Ízletes magában fogyasztva is, de tésztára, joghurtba téve is finom

1500 Ft / db
6000 Ft/kg

Repce krémméz termelői mákkal 500gr

Repce krémmézünkhöz ezúttal saját termelésű , darált mákot kevertünk, mely vegyszermentes és kézzel szedett. Magas kalciumtartalma miatt jótékony hatással van a csontokra. Sok cinket, mangánt, foszfort, vasat, káliumot, rezet és magnéziumot tartalmaz. Értékes B1, B2 és B6 forrás. Béltisztító hatása ismert, a bélcsatornán keresztülhaladva magához köti a lerakódott salakanyagokat. Ízletes önmagában, de tésztára, vagy joghurtba rakva is nagyon finom.

2800 Ft / db
5600 Ft/kg

Ribizlis krémméz 250 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. A feketeribizli mag és héjőrlemény szárított formában megőrölve kerül a repcemézbe. A feketeribizli természetes vas és c vitaminforrás.

1500 Ft / db
6000 Ft/kg

Ribizlis krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. A feketeribizli mag és héjőrlemény szárítást követően, őrölt formában kerül a repcemézbe. Finom és egészséges. A feketeribizli természetes vas és c- vitaminforrás.

2800 Ft / db
5600 Ft/kg