A szezon utolsó padlizsánjai. Zakuszkának, krémnek, rántani kiváló. Egy csomag 1 kg amibe úgy 4-6 db esik mérettől függően.
A Csípős spirál paprika egy rendkívül izgalmas paprikafajta. A termések mérete átlagosan 30-45 gramm, így kényelmesen elfogyaszthatóak, és a csípős íz szerelmesei számára is ideális választás. 6 db/ csomag
196 ml-es üvegben. Nyers darált fokhagyma, bors, adalèkmentes só, citromsav.
Édesburgonya, más néven a batáta a modern gasztronómia egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb alapanyaga. Remekül beilleszthető a vegán és paleolit étrendekben, valamint sok lehetőséget rejt az ételintoleranciában szenvedőknek. Egy csésze édesburgonya biztosítja például a napi A-vitamin-szükségletet. Emellett C-vitaminban, rostokban és mangánban is gazdag. Az antioxidánsokról már nem is beszélve. Kincset érő tápanyagai miatt tudunk hat okot is mondani, amiért érdemes rendszeresen fogyasztani. Az édesburgonya tele van mikrotápanyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek mind-mind hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez. Mivel gazdag élelmi rostban, megakadályozza a székrekedést és a puffadást. Ráadásul a rostok elősegítik a bélben a jó baktériumok növekedését. A narancssárga édesburgonyában lévő béta-karotin, amely a színét adja, segít csökkenteni a napsugarak káros hatásait, így megőrzi a bőr fiatalságát. Javítja az immunrendszer működését, ez szintén antioxidáns-tartalmának köszönhető. Nemcsak a káros gyulladásoktól védik a szervezetet, hanem a krónikus betegségektől is, mint a rák vagy a szívbetegségek. A béta-karotin a szervezetben A-vitaminná alakul, amely hozzájárul a szem egészségéhez. Családias jellegű gazdálkodásból származik, növényvédőszer mentes.
Fekete lilás húsú kellemesen édes ízvilágú paradicsom A fekete paradicsom, jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint, A-vitamint (karotin formájában), valamint antioxidáns hatású likopint. Ezek a vitaminok és antioxidánsok fontosak az immunrendszer működéséhez és a sejtek védelméhez. Főbb vitaminok és antioxidánsok a paradicsomban: C-vitamin:Erős antioxidáns, amely védi a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól. A-vitamin (karotin):A karotinok, mint a béta-karotin, szintén antioxidánsok, és fontosak az egészség megőrzésében. Likopin:Ez az erős antioxidáns a paradicsom jellegzetes piros színét adja (bár a fekete fajtáknál a sötét színért is felelős), és szerepet játszik a különféle betegségek, például a rákos megbetegedések kockázatának csökkentésében. További előnyök: A paradicsom vitaminjai és antioxidánsai nem csak a C-vitamin, de a benne található likopin is hozzájárul a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések kockázatának csökkentéséhez. Ezen kívül a paradicsom jó forrása más, kisebb mennyiségben jelenlévő vitaminoknak, mint a B1- és E-vitamin, valamint ásványi anyagoknak, mint a kálium.
Kb 40 cm hosszú, friss ág. Felhasználható frissen vagy szárítva. A növényeim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést, gondoskodást kaptak.
Vastag húsú, ízletes kaliforniai paprika 2-3 féle színben. Súlya kb 450-500g/csomag/ 3db
Elsősorban grillezésre, sütésre alkalmas, de élénk színe miatt kifejezetten jó befőzésre.