Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Zöldség

Baby Pak Choi csomag

100% vegyszermentes kínai  baby Bordás kel.  Ez az ázsiai levelzöldség nagyon sokoldalúan használható a konyhában.  Lehet csak apróra vágva simán salátaként enni vagy mehet levesekbe, vagy pirított ételekbe. Kellemes friss ropogós textúrája feldobja az ételeket. Mivel ezek inkább hideg tűrő növények már csak ősszel fogunk újra termeszteni.  Egy csomóban 5-6 darab van.

600 Ft / db
600 Ft/db

Fejes saláta

Fóliasátorban termesztett, vegyszermentes fejes saláta. Szendvicsekhez, húsokhoz kitűnő választás.

400 Ft / db
67 Ft/db

Friss fűszerek - Rozmaring ág

Kb 40 cm hosszú, friss ág. Felhasználható frissen vagy szárítva. A növényeim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést, gondoskodást kaptak.  

250 Ft / db
250 Ft/db

Hónapos retek csomag

Ropogós, enyhén csípős hónapos retek csomag.  100% vegyszermentes és egészséges.  Egy csomagban 250 gramm van. 

500 Ft / csomag
500 Ft/csomag

Mikrozöld-növény (petrezselyem)

Friss, élő mikrozöld növény. Petrezselyem: a petrezselyem igazán intenzív és karakteres íze jellemzi, lágy textúrában. A növényt kb. 8 héten át gondozom, mire szüretelhető állapotba kerül, így nagyon sok napfényt gyűjtött magába :)  Tisztítja az emésztőrendszert és immunerősítő hatású. Cukorbetegek számára is kifejezetten ajánlott, továbbá segíti a májműködést. Enyhe vízhajtó hatása van, így támogatja a veseműködését is. Vastartalma igen magas, így vérszegénység ellen kiváló. Magas antioxidáns tartalmú. Nagy mennyiségben tartalmaz B-, C-, E-, K-vitaminokat, és ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot, foszfort, cinket, rezet, vasat, magnéziumot, szelént, mangánt. A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát.   Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket.  Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk.  Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben. 

850 Ft / db
850 Ft/db

Mikrozöld-növény (repce-brokkoli)

Friss, élő mikrozöld növény. A brokkoli magas rosttartalma miatt javítja az emésztést, segíti a szív egészségét is.  Vitaminok: C, E, K, B1, B2, B3, B5, B6 Ásványi anyagok: kálcium Repce: íze roppanós, káposztára emlékeztető. Ásványi anyagok: foszfor, cink, magnézium, vas Vitaminok: B6 A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát.   Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket.  Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk.  Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben. 

600 Ft / db
600 Ft/db

Mikrozöld-növény (retek mix)

Friss, élő mikrozöld növényegyüttes, amiben 3 féle retek is megtalálható (Szintén kör alakú tégelyben, a kép csak illusztráció) Zöld retek: íze roppanós, lédús, enyhén csípős. Retekre emlékeztető.  Ásványi anyagok: vas, kálium, nátrium, réz, cink, mangán, foszfor, magnézium, kalcium, kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom Vitaminok: C, A, B1 és B6 Coral retek:íze roppanós, lédús, enyhén csípős. Retekre emlékeztető.  Ásványi anyagok: Omega-3, fehérje, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, cink kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom Vitaminok: A, C, E B komplex Fekete retek: Íze roppanós, lédús, enyhén csípős. Retekre emlékeztető.  Ásványi anyagok: vas, kálium, nátrium, magnézium, kalcium, kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom Vitaminok: C, A, B1 és B6 A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát.   Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket.  Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk.  Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben. 

600 Ft / db
600 Ft/db

Mikrozöld-növény (vöröshere-mizuna)

Friss, élő mikrozöld növény. A vöröshere Izoflavinokban, polifenolokban gazdag, jelentős antioxidáns hatással bír, gyulladáscsökkentő, fitoösztrogén hatása jelentős. Vitaminok: C, K, B, A Ásványi anyagok: Ca > Mg > Fe > Mn > Zn > Se > Cu > Cr > Pb > Ni > Co > Cd > As. Mindezek közül figyelmet érdemel a vöröshere jelentős vas és szelén tartalma. Íze rendkívül finom, roppanós, zöldborsóra emlékeztető. Méretben sokkal kisebb, mint a mizuna. Rövid szára van, de ollóval szüretelhető, mint a többi.  Mizuna: enyhén csípős ázsiai mustárféle. Leveleit salátaként fogyasztják. Enyhén mustáros csípősség jellemzi, lágy, jóízű mikrozöldség.     A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát.   Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket.  Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk.  Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben. 

600 Ft / db
600 Ft/db

Spenót

100%-ban vegyszermentes   spenót. Levelei finom, zsengék. Minden ételbe fantasztikus. Bátran ajánlom figyelmetekbe.  Táplálkozási jelnetősége: Valóban tartalmaz vasat, de nem kimagaslóan sokat. Gazdag A és K vitaminban emellett egészségvédő flavonoidokban, emiatt szuper élelmiszernek tartjuk.  200 grammos zacskózott  kiszerelésben elérhető nálunk.     

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Zsálya levél

Friss, illatos zsálya levél.  Ha szereted a disznó husit akkor ez a neked való fűszernövény.  Rendkivűl jól illik hozza és segít az emésztésében. Teáját ajánlom mindenkinek aki kicsit hajlamos a puffadásra, mert igen jótékony hatása van rá. Mellesleg isteni az íze. 

250 Ft / csomag
250 Ft/csomag

Zsenge tepő saláta

Zsenge tépősaláta levél. Isteni simán cukros, ecetes salinak vagy majonézzel ahogy mi szeretjük.  Vegyszermentes ahogy eddig megszoktátok Egy csomagban 125 g levél van. 

530 Ft / db
530 Ft/db