Lépesméz akácmézben. Kérjük, amennyiben módjában áll, az üveget jutassa vissza hozzánk. Köszönjük!
Friss idei akácméz 2023! (kristályosodása méhlegelőnként változó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!
Geszteny méz. (lassan kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll, az üveget jutassa vissza hozzánk. Köszönjük!
Gesztenye, hárs, szeder mézek keveréke. (lassan kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll, az üveget jutassa vissza hozzánk. Köszönjük!
Gesztenye, hárs és szeder mézek keveréke. (lassan kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll, az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!
Hárs, szeder, napraforgó, gesztenye, akác mézek természetes, méhek általi keveréke. (közepes mértékben kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!
Tavaszi vadgyümölcsök, kökény, galagonya, repce mézek természetes, méhek általi keveréke. (gyorsan kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!
Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. 85 %-os étcsokoládét használok a csokis krémmézek elkészítéséhez. Ebben az esetben átesik hőkezelésen a méz, figyelve arra, hogy a 40 fokot ne haladja meg a vízfürdőben való olvasztás, ezen a hőmérsékleten a mézzel homogén lesz a csokoládé, és a keserű és édes íz találkozása finom élményt nyújt. Gyerekeknek Nutella helyett ajánlom. Így az élmény megmarad egészséges formában.
Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. 80 %-os étcsokoládét használok a csokis krémmézek elkészítéséhez. Ebben az esetben átesik hőkezelésen a méz, figyelve arra, hogy a 42 fokot ne haladja meg a vízfürdőben való olvasztás, ezen a hőmérsékleten a mézzel homogén lesz a csokoládé, és a keserű és édes íz találkozása finom élményt nyújt.
Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan kristályosodik,krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. a repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása yomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Antioxidánsok a fahéjban igencsak nagy számban fordulnak elő, remek mangánforrás, amiért a fahéj képes harcolni a szabadgyökök ellen. A fahéj immunerősítő hatása régóta nem vita kérdése, egyes kutatások szerint a világon fellelhető 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike. Fertőtlenítő, és gombaölő hatású. Segíti a cukor lebontását ezzel tehermentesítve a hasnyálmirigyet. Mértékkel fogyasztandó, nagy mennyiségben megterheli a májat.
Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. a repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Antioxidánsok a fahéjban igencsak nagy számban fordulnak elő, remek mangánforrás, amiért a fahéj képes harcolni a szabadgyökök ellen. A fahéj immunerősítő hatása régóta nem vita kérdése, egyes kutatások szerint a világon fellelhető 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike. Fertőtlenítő, és gombaölő hatású. Segíti a cukor lebontását ezzel tehermentesítve a hasnyálmirigyet.Mértékkel fogyasztandó, nagy mennyiségben megterheli a májat.
Feketeberkenyés krémmézünk alapja a repceméz, amihez feketeberkenye mag és héj őrleményt kevertünk. A kipréselt gyümölcsöt 40 fokon szárítottuk, majd megdaráltuk. Ez került a mézbe kiegészítve annak jótékony hatását. A feketeberkenyének magas a c vitamin, k vitamin és mangántartalma. Erős antioxidáns hatással bír.