Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Méhészeti termékek

Alpokaljai akácméz

Friss idei akácméz! (kristályosodása méhlegelőnként változó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

2800 Ft / kg
2800 Ft/kg

Alpokaljai gesztenye-hárs méz

Gesztenye, hárs és szeder mézek keveréke. (lassan kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll, az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

2800 Ft / kg
2800 Ft/kg

Alpokaljai nyári vegyes virágméz

Hárs, szeder, napraforgó, gesztenye mézek természetes, méhek általi keveréke. (közepes mértékben kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

1800 Ft / kg
1800 Ft/kg

Alpokaljai nyers vegyes virágpor 250 g

Az alpokaljai nyers virágpor az Írottkő Natúrpark település, Ólmod környéki színes és dús méhlegelő terméke. A virágpor a vitaminokban leggazdagabb méhészeti termék. Különösen fontos C-vitamin, Bvitamincsoport, D-, E-, K- és F-vitamin tartalma. A virágpor szárazanyagának 1-7 %-át teszik ki a vitaminok. A virágpor béta-karotinja enzimatikus úton A-vitaminná alakul. Különösen a fehér fűz gazdag benne. A virágpor fehérjékben és szabad aminosavakban egyike a világ leggazdagabb anyagainak. A fehérjék a virágpor 7-35 %-át, a szabad aminosavak 10-12 %-át teszik ki. Egy ember egész napi fehérjeszükséglete 30 g virágpor elfogyasztásával fedezhető. A virágpor sok vasat, közepes mennyiségű cinket és mangánt, alacsonyabb mértékben rezet, nikkelt, kadmiumot, kobaltot, brómot, szelént stb. tartalmaz. Tárolása: fagyasztóban kell tárolni, de rövid ideig, legfeljebb 7 napig fagyasztón kívül sem károsodik. Alkalmazás: közvetlenül a fagyasztóból kivéve fogyasztható. Gyermekeknek napi 1-2 teáskanállal, felnőtteknek napi 1-2 evőkanállal javasolt, önmagában, vagy bármilyen legfeljebb 42 fokos italban feloldva.  Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

1750 Ft / db
7000 Ft/kg

Alpokaljai tavaszi vegyes virágméz

Tavaszi vadgyümölcsök, kökény, galagonya, repce mézek természetes,  méhek általi keveréke. (gyorsan kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!

1800 Ft / kg
1800 Ft/kg

Csokis krémméz 250 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. 85 %-os magas minőségű étcsokoládét használok a csokis krémmézek elkészítéséhez. Ebben az esetben átesik hőkezelésen a méz, figyelve arra, hogy a 40 fokot ne haladja meg a vízfürdőben való olvasztás, ezen a hőmérsékleten a mézzel homogén lesz a csokoládé, és a keserű és édes íz találkozása finom élményt nyújt. Gyerekeknek Nutella helyett ajánlom. Így az élmény megmarad egészséges formában.  

1200 Ft / db
4800 Ft/kg

Csokis krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. 80 %-os magas minőségű étcsokoládét használok a csokis krémmézek elkészítéséhez. Ebben az esetben átesik hőkezelésen a méz, figyelve arra, hogy a 42 fokot ne haladja meg a vízfürdőben való olvasztás, ezen a hőmérsékleten a mézzel homogén lesz a csokoládé, és a keserű és édes íz találkozása finom élményt nyújt. 

2200 Ft / db
4400 Ft/kg

Fahéjas krémméz 250 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik,krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. a repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása yomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Antioxidánsok a fahéjban igencsak nagy számban fordulnak elő, remek mangánforrás, amiért a fahéj képes harcolni a szabadgyökök ellen. A fahéj immunerősítő hatása régóta nem vita kérdése, egyes kutatások szerint a  világon fellelhető 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike. Fertőtlenítő, és gombaölő hatású. Segíti a cukor lebontását ezzel tehermentesítve a hasnyálmirigyet. Mértékkel fogyasztandó, nagy mennyiségben megterheli a májat.

1200 Ft / db
4800 Ft/kg

Fahéjas krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. a repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Antioxidánsok a fahéjban igencsak nagy számban fordulnak elő, remek mangánforrás, amiért a fahéj képes harcolni a szabadgyökök ellen. A fahéj immunerősítő hatása régóta nem vita kérdése, egyes kutatások szerint a  világon fellelhető 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike. Fertőtlenítő, és gombaölő hatású. Segíti a cukor lebontását ezzel tehermentesítve a hasnyálmirigyet.Mértékkel fogyasztandó, nagy mennyiségben megterheli a májat.

2200 Ft / db
4400 Ft/kg

Gyömbéres krémméz 250 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Szárított gyömbérport használok a mézhez. Gyömbér jótékony hatásai: kiváló immunerősítő, és emésztőrendszert karban tartó növény. Megfázásos, köhögéses időszakokra kifejezetten ajánlatos a használata. Ellenjavallat: epekő, epebántalmak esetén nem javasolt. Fokoza a vérhigító hatását a fogyasztása. 

1200 Ft / db
4800 Ft/kg

Gyömbéres krémméz 500 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik,krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Szárított gyömbérport használok a mézhez. Gyömbér jótékony hatásai: kiváló immunerősítő, és emésztőrendszert karban tartó növény. Megfázásos, köhögéses időszakokra kifejezetten ajánlatos a használata. Ellenjavallat: epekő, epebántalmak esetén nem javasolt, és fokoza a vérhigító hatását a fogyasztása. 

2200 Ft / db
4400 Ft/kg

Homoktövises krémméz 250 g

Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan  kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. a repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Homoktövis jótékony hatása: általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő, fokozza a szervezet ellenálló-képességét. Ajánlott fertőzésveszély, pl. influenzajárvány idején.  Sokan használják meghűléses megbetegedéseknél. A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális “téli gyógyszer”. Roboráló hatású lábadozási időszakban.

1300 Ft / db
5200 Ft/kg