Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Kertészeti termékek

ACE 55 paradicsom palánta

Nagy bogyójú, determinált, közepes növekedésű, elsősorban friss fogyasztásra használt paradicsom, mert íze tökéletes paradicsom-íz. Nagyméretű bogyója kellően leveses, hogy befőzésre is alkalmas legyen. Színe sötétpiros, átlagosan 180-220 gramm súlyú. Betegségekre nem érzékeny, ügyelni kell a megfelelő és rendszeres öntözésre. Tápkockás, fejlett gyökérzettel.

300 Ft / db
300 Ft/db

Albaregia töltenivaló édes paprika palánta

Folytonos növekedésű, bőtermő, egyik legnagyobb bogyójú szabadföldi fajta. Lombozata terebélyes, a bokor szilárd ágrendszerű. Felálló termése enyhén bordás, 90-100 g átlagtömegű, tölteni való, fehér, édes.

300 Ft / db
300 Ft/db

Aloé, növendék

15 cm magas,növendék példány. Kedveli a meleget, de tűző napra ne tegyük, mert levelei megsápadnak. Fagyérzékeny növény. Hűvös, világos helységben teleltessük, mindeközben keveset öntözzük. Gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatással rendelkezik. A kifejlett levelek nedvével égési sérüléseket és egyéb bőrproblémákat kezelhetünk. A növényeim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.  

600 Ft / db
600 Ft/db

Bársonyvirág (büdöske)

A biokert nélkülözhetetlen egynyári növénye. Jellegzetes illatú virágai késő őszig díszítik a kertjeinket. Nagy szerepe van a növényvédelemben, elűzi a gyökérfonálférgeket. Jó társnövénye a a paradicsomnak, a burgonyának, a petrezselyemnek, de talajtakaró növényként mindenhol hasznát vehetjük.  A palántáim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.

200 Ft / db
200 Ft/db

Bazsalikom palánta (csokorban)

Vegyszermentes magból, vegyszermentes közegben nevelt bazsalikom palánta. Januári vetés. Egynyári, melegkedvelő növény. 40-50 cm magas, elágazó szárú, meleg- és fénykedvelő. Levelei közepes méretűek. A cserépben vegyesen van lila és zöld bazsalikom is.  Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele Betakarítás ideje szabadföldön: június második fele-szeptember első fele

450 Ft / db
450 Ft/db

Beja sütőtök tápkockás palánta

Kanadai típusú sütőtök fajta, több éve sikeresen termeljük. Nagy méretű, sötétnarancs színű tök, súlya átlagban 2-2,5 kg, de ennél nagyobb példányokat is nevel, ha megfelelő mennyiségű víz és tápanyagdús talaj áll rendelkezésére. Íze kifejezetten édes. Hűvös, száraz helyen 5-6 hónapig is eltárolható.

450 Ft / db
450 Ft/db

Black Beauty padlizsán palánta

A Black Beauty középkésői, bőtermő szabadföldi- és hajtatási fajta. A növény sűrű, zárt, alacsony bokrot képez. Termése 250-300g átlagsúlyú, gömbölyded alakú. Héja középlila, húsa halvány krémszínű.

350 Ft / db
350 Ft/db

Bodza növény

Gyengébb talajokhoz is kiválóan alkalmazkodik, fontos szerepet tölt be az erdei és parlagi ökoszisztémákban. A népi gyógyászatban is széleskörűen használták. Fájából kiváló szerszámnyelek készültek. Napjainkban leginkább szörp készül friss virágzatából, de szárítva meghűléses betegségek kezelésére is használható.

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Borbálafű palánta

Évelő salátanövény. Csípős ízű tőleveleit egész évben gyűjthetjük. A tápdús, nedvesebb helyeket kedveli. Virágzás után a levelei kesernyések lesznek, a virágszár visszatörésével ez megelőzhető. Mustárolaj-glikozidja fertőtlenítő, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású.

450 Ft / db
450 Ft/db

California Wonder paprika palánta (piros)

A California Wonder piros színű változata nem okoz csalódást, ha ezt neveljük. Folytonnövő, hosszú tenyészidejű, nagytestű, vastag húsú paprika. Bogyói sötétzöldből pirosba érők, 90-110 g átlagtömegűek. Szabadföldi termesztésre és hajtatásra is ajánlott.

300 Ft / db
300 Ft/db

Citrom növény

Termő citromfáról szaporított dugványok, várhatóan 1-2 év múlva már termései is lesznek. Átlag magasságuk 40-50 cm.

3500 Ft / db
3500 Ft/db

Citromfű cserepes növény

Kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. A Közel-Keletről származik, a mediterrán éghajlatot kedveli. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható. Népies neve: orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, igaz nádrafű, macskaméz, mézelke. Drogként hajtásait (Melissae herba) és levelét (Melissae folium) szedik, a leveleket virágzása kezdetén, július-augusztus hónapokban. Vírusölő tulajdonsága miatt a belőle készített krém jól alkalmazható az ajakherpesz (Herpes simplex) helyi kezelésére. Teája és illóolaja is ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is. Gyomorhurut, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó a citromfű. Izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is ismert. Emellett javítja az emésztést, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást és általános görcsoldó szer.[4] Virágaiból citromfűolajat (Aetheroleum melissae) desztillálnak, amit az illatszeripar is felhasznál különböző parfümök alkotórészeként. A rándulások gyógyítására használt ún. lóbalzsamnak is alkotóeleme. Mivel távol tartja a szúnyogokat, nyári estéken érdemes virágcserépben az ablakba helyezni. Nagy méretű cserépben vannak, akár ezekben is teleltethetők. Nem fagyérzékeny, meghálálja a rendszeres öntözést.

450 Ft / db
450 Ft/db