Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Kertészeti termékek

Babérmeggy csokor

Frissen szedett díszbabér,  csokrokba, koszorúnak. Szárítva nem dekoratív, vízben tárolva hosszabban megőrzi szépségét.  A csokorban kisebb-nagyobb ágak vannak, metszőollóval vágva. 

1 Ft / csomag
1 Ft/csomag

Citrom növény

Termő citromfáról szaporított dugványok, várhatóan 1-2 év múlva már termései is lesznek. Átlag magasságuk 40-50 cm.

4500 Ft / db
4500 Ft/db

Fekete berkenye - Rubina

A fekete berkenye egyike azoknak a "fekete szuperbogyóknak", amelyek rendkívül magas antocionin tartalmuk miatt különösen ajánlottak fogyasztásra. Gyümölcse nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, ezért hasznos táplálék kiegészítő.  Nyersen is fogyasztható, bár erőteljesen fanyar íze sokak számára nem élvezetes. Feldolgozva szörpökhöz, lekvárokhoz keverhető, pikáns ízeket alkotva például almával. A növény az enyhény savanyú talajokat kedveli, azonban már közegben is megfelelően fejlődik. Erőteljesen növekszik, azonban ehhez rendszeres víz utánpótlásra van szükség. Kora tavasszal virágzik, azonban nem fagyérzékeny. Augusztus végén, szeptember elején szedhetőek gyümölcsei, amelyek 8-10 szemes fürtökben lógnak. Cserepes növény, amely azonnal kiültethető. Ültetéskor a gödör aljára komposztot vagy érett trágyát célszerű tenni (vigyázva, hogy a gyökerek ne érintsék) és alaposan belocsolni.

2500 Ft / db
2500 Ft/db

Füge cserepes növény

Mediterrán származású növény, zöldessárgára érik be a gyümölcse. A fagyokat jól bírja -15 Celsius fokig, a lefagyott ágvégeket gyorsan pótolja. Fának vagy bokornak is nevelhető, gyorsan fejlődik. Kb 40-60 cm magas, erőteljes felépítésű növény van a cserépben.

4000 Ft / db
4000 Ft/db

Homoktövis termő - Leikora

A homoktövist számos gyógyhatása és magas vitamintartalma miatt ajánlott fogyasztani, akár feldolgozva, akár nyersen is. A növényen hagyott bogyók kiváló táplálékot adnak a telet nálunk töltő madaraknak. A homoktövis nem igényes a talajra, de igazán jól akkor fejlődik, ha szellős, jól levegőző talaj és megfelelő mennyiségű víz áll rendelkezésre. Gyorsan, erőteljesen fejlődik, általában 2-4 méter magasra nő meg. Szeptemberben érik, bár vannak ennél korábban érő fajták is. Cserepes növény, általában 25-40 centiméter magasságú, azonnal kiültethető. Ültetéskor a gödör aljára komposztot vagy érett trágyát célszerű tenni (vigyázva, hogy a gyökerek ne érintsék) és alaposan belocsolni.

1900 Ft / db
1900 Ft/db

Josta növény

A josta, más néven riszméte, az egres és a fekete ribizli keresztezéséből jött létre Németországban a 20. században.  Kifejezetten gyorsan nő, könnyedén eléri a 2 méter magasságot. Hosszú vesszői tüskétlenek, így a bokor inkább hasonlít a ribizlire, mint a köszmétére, bár a vesszők színezettebbek, a rügyek testesebbek. Sötét színű, sima héjú, szőrtelen bogyóinak átmérője 14–15 mm, tömege kb. 3 g. A gyümölcs húsa zöldes, benne apró magokkal. Kellemes íze mindkét őséére emlékeztet, a tipikus fekete ribizli-íz nélkül: a köszméte frissítő savanyúsága mellett aromája inkább az áfonyáét idézi.

2500 Ft / db
2500 Ft/db

Kertész naptár

Heti tervezésű határidőnaplóval bővített kertész naptár a biokertek kedvelőinek. A naptár sok hasznos információt tartalmaz, minden saját tervezés és saját tapasztalat alapján készült. Az összes teendő és gondolat a biokertész alapján, vegyszermentes személetben íródott.  Ami a többi oldalon megtalálható: köszöntő oldal, éves tervező, naptárral, évszakos teendő lista, minden hónap elején a havi teendők (gyümölcsfa vegyszermentes védelemmel kiegészítve), havi tapasztalatoknak jegyzet oldal, vetési táblázat, növénytársítási mátrix, vetőmag és palánta tervező, gyümölcsfák áplolása egész évben (2 oldal), komposztálás, bio növényvédelem (2 oldal), saját receptek (3 oldal), permetezési napló, madarak a kertben, 4 fős család számára vetőmag és palánta szükséglet, fajtaajánlás tavaszra, másodvetésre, tél alá vetésre. Ajándéknak is kiváló, ha van kertész a családban vagy a baráti körben!  A naptár méretei: 150*210*10 mm Ára: 3590,-

3590 Ft1750 Ft / db
1750 Ft/db

Mikrozöld nevelő szett

Ha szereted az egyedi és stílusos kiegészítőket a konyhában is, akkor ez a neked való mikrozöld nevelő szett. Minden egyes darab kézzel készült és nincs belőle 2 ugyanolya. Így teljesen egyedi. A mikrozöld otthoni termesztése nem igényel többet egy kis odafigyelésnél. Ha az alapszabályokat betartjuk, sikeresen nevelhetünk mi magunknak is friss, egészséges mikrozöldeket. A csomagban minden megtalálható ehhez. Érdemes figyelmet fordítani erre a szuperélelmiszerre, főleg a téli hónapokban. Minden csomagba olyan mikrozöld magokat tettem, amiket egy kezdő is bátran kipróbálhat, a legkönnyebben nevelhetőek. 7-8 nap alatt egy kifejlett tál mikrozöldet fogyaszthatsz, környezetbarát eszközökkel. A kerámia tartós, akár kókuszrost “földet” is tehetsz bele, nem fog átázni, vagy kifolyni. Dekoratív, egy igazi ékszerdoboz a konyhában. A csomag tartalmaz egy kézműves mikrozöld nevelő kerámia edényt, két kenderrostot, két csomag mikrozöld magot (lila karalábé, retek), használati útmutatót, egy laminált takarólapot a csíráztatás megsegítésére. A későbbiekben kókusz/kender rost és magok nálam is igényelhetőek, azonban natúr, fehér tőzeggel, vagy kókuszrosttal te is tudod helyettesíteni. A kerámia edények szélessége 13 cm, magasságuk 5 cm (+2cm, aminek lába van), hosszuk pedig 20 cm. A kör alakúaknak az átmérője 16 cm   FONTOS!!! A termékek kiválasztásánál jelezni kell,  hogy melyiket szeretnéd. Az oldalon van lehetőség üzenetet is írni, de a megjegyzésbe is bele lehet írni a kerámia NEVÉT, ami a képeken van feltüntetve. 

11900 Ft / db
11900 Ft/db

Szőlőcsemete Bianca

2 éves, erős, szabadgyökerű, sajátgyökerű dugvány. A Bianca csemegeszőlő rendkívül rezisztens, közepes bogyónagyságú fajta, 80-150 grammos fürtöket terem. Szeptember elejétől érik, nagyon sokáig (kb. 1 hónapon keresztül) szedhető, mustja rendkívül édes, jó évjáratokban akár 22-23 mustfokot is elér. Október közepe és március közepe között, fagymentes időszakban ültethető.

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Szőlőcsemete Othello

2 éves, erős, szabadgyökerű, sajátgyökerű dugvány. Az Othello szőlő rezisztens, direkttermő, közepes bogyónagyságú kékszőlő fajta. Házikertek régóta közkedvelt fajtája, Szeptember végétől érik, festőlevű, azaz mustja rendkívül szép színű, mert nemcsak a bogyóhéj, hanem a bogyó húsa is tartalmaz színanyagokat. Október közepe és március közepe között, fagymentes időszakban ültethető.

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Vérsóska palánta

Vérsóska palánta. A vérsóska egy sóskaféle, amit éppúgy kell gondozni, mint a hagyományos társát. ÉVELŐ növény, magról is szépen szaporodik, de gyökérről is dúsul. Savanykás íze van, oxalsavat tartalmaz, mint a klasszikus sóska. Az erezete vörös, ami nagyon dekoratívvá teszi a salátákba, frissen szedve. Levele nem nő meg akkorára, mint a hagyományos rokonáé, de szépen terem kifejlett korában. Kb 20 cm hosszú levél várható, ami keskenyebb. Minnél több napfényt kap, annál bordóbb lesz a levele, és a zöld szín sápadtabb lesz. Érdmes ezért félárnyékba ültetni, ahol a zöld szín is érvényesülni tud a levelekben, de ez ízlés kérdése. Minél naposabb helyen van, a lebelei annál nagyobbak lesznek. Nem igényel növényvédelmet, a tetvek támadhatják meg, illetve a földibolha, de ez sem jellemző. Talajban nem válogat, de szépen fejlődik a lazább, kevésbé tápanyagdús talajokban. Nálam kavicsos helyen is van belőe, ott is nagyon szép. Szereti a Nitrogént, így esetleg mulcsoljuk friss fűvel.  A cserépben 2 mininövény van telepítve. 

350 Ft / db
350 Ft/db