Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Fűszer és gyógynövény

Növény- Menta

Erőteljes növekedésű mentaféle. Levele fűrészes szélű, erős illatú.  A növény magassága 20cm körüli. A palántáim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.

700 Ft / db
700 Ft/db

Növény- Menta, nagyobb

Erőteljes növekedésű mentaféle. Levele fűrészes szélű, erős illatú.  A növény magassága 30cm körüli. A palántáim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.

900 Ft / db
900 Ft/db

Növény- Palástfű

Évelő gyógynövény. Bársonyos tapintású levelei összegyűjtik a a reggeli harmatot, s a cseppek különlegesen megmaradnak a felületén.  A női szervek fontos gyógyító növénye. A palántáim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.  

1000 Ft / db
1000 Ft/db

Palánta- Lestyán

Robosztus alkatú, évelő fűszer- és gyógynövény. Félárnyékba is ültethető. Télen levelei visszafagynak, tavasszal a gyökértörzsből új levelek képződnek. Zsenge, friss leveleit egész nyáron szedhetjük, de takarékosan kell vele bánni, aromája igen erőteljes, íze a Maggi levesfűszerre hasonlít.  A gyökerét a 2-3 éves növénynek lehet gyűjteni, teája epekő- és húgykőoldó hatású. A növényeim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.

500 Ft / db
500 Ft/db

Palánta- Macskamenta

Napos helyet kedvelő évelő dísz- és gyógynövény. Ajakos virágai vonzzák a beporzó rovarokat. Nyugtató, görcsoldó teakeverék alkotója lehet. A palántáim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.

600 Ft / db
600 Ft/db

Palánta- Moldvai sárkányfű

Egynyári, nyugtató hatású aromás teanövény. Ajakos virágai vonzzák a beporzókat. A palántáim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.

500 Ft / db
500 Ft/db

Palánta- Orvosi lobélia

Észak Amerikából származó évelő, impozáns növény. Kék virágait nyár végén, kora ősszel hozza. Kedveli a nedves területeket. Gyógyászati felhasználása kizárólag orvosi felügyelettel lehetséges!

500 Ft / db
500 Ft/db

Palánta- Orvosi szappanfű

Lepkecsalogató, évelő gyógynövény, amit régen mosószerként is használtak. Dísznövényként is mutatós, illatos virágai júliustól nyílnak. Lehetőleg napos helyre ültessük. A palántáim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.

500 Ft / db
500 Ft/db

Palánta- Orvosi ziliz (fehér mályva)

A ziliz gyökeréből készített tea csillapítja a köhögést, enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat, külsőleg toroköbítésre és köptetőként használható. Teakészítéskor hideg áztatás szükséges, mivel a nyálkaanyagok erős hő hatására tönkremennek.

600 Ft / db
600 Ft/db

Palánta-- Izsóp

Jellegzetes illatú,évelő gyógynövény. Kék virágját a méhecskék is szívesen felkeresik, erős illata távol tartja a hernyókat, tetveket, csigákat. Száraz, meleg déli fekvésű területet kedveli. Virágos hajtását gyűjtjük, szárítjuk. Köptető, köhögéscsillapító és emésztésjavító hatású. A palántáim garantáltan vegyszermentes környezetben nevelkedtek, sok odafigyelést és gondoskodást kaptak.

500 Ft / db
500 Ft/db