Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Bogyós gyümölcsűek

Fekete berkenye - Rubina

A fekete berkenye egyike azoknak a "fekete szuperbogyóknak", amelyek rendkívül magas antocionin tartalmuk miatt különösen ajánlottak fogyasztásra. Gyümölcse nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, ezért hasznos táplálék kiegészítő.  Nyersen is fogyasztható, bár erőteljesen fanyar íze sokak számára nem élvezetes. Feldolgozva szörpökhöz, lekvárokhoz keverhető, pikáns ízeket alkotva például almával. A növény az enyhény savanyú talajokat kedveli, azonban már közegben is megfelelően fejlődik. Erőteljesen növekszik, azonban ehhez rendszeres víz utánpótlásra van szükség. Kora tavasszal virágzik, azonban nem fagyérzékeny. Augusztus végén, szeptember elején szedhetőek gyümölcsei, amelyek 8-10 szemes fürtökben lógnak. Cserepes növény, amely azonnal kiültethető. Ültetéskor a gödör aljára komposztot vagy érett trágyát célszerű tenni (vigyázva, hogy a gyökerek ne érintsék) és alaposan belocsolni.

1800 Ft / db
1800 Ft/db

Fekete ribiszke növény

Július elején érő, jellegzetes fekete ribiszke ízű gyümölcse nagy méretű, hosszú fürtökben fejlődik. Bokra nagyméretű, dús és felfelé törekvő. Lisztharmatra nem érzékeny, nem igényel permetezést. 

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Josta növény

A josta, más néven riszméte, az egres és a fekete ribizli keresztezéséből jött létre Németországban a 20. században.  Kifejezetten gyorsan nő, könnyedén eléri a 2 méter magasságot. Hosszú vesszői tüskétlenek, így a bokor inkább hasonlít a ribizlire, mint a köszmétére, bár a vesszők színezettebbek, a rügyek testesebbek. Sötét színű, sima héjú, szőrtelen bogyóinak átmérője 14–15 mm, tömege kb. 3 g. A gyümölcs húsa zöldes, benne apró magokkal. Kellemes íze mindkét őséére emlékeztet, a tipikus fekete ribizli-íz nélkül: a köszméte frissítő savanyúsága mellett aromája inkább az áfonyáét idézi.

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Rikő növény

A feketeribiszke és a köszméte keresztezéséből származó bogyós gyümölcs. Bogyója sötét színű, nagy és kerekded, íze a köszmétére hasonlít. Júliusban érik, leggyakrabban szörpök készítéséhez használják.

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Szamóca - korai érésű tápkockás palánta

Az egyik legkorábban érő szamóca fajta, a Clery után pár nappal már szedhető. Közepes méretű, édes ízű bogyója sötétpiros, kúp formájú.

150 Ft / db
150 Ft/db

Szamóca - középérésű tápkockás palánta

Általában június közepén érő, kifejezetten nagy méretű bogyókat nevelő szamóca fajta. Gyümölcse sötétvörös, kellemesen édes. Betegségekkel szemben ellenálló, permetezést nem igényel!

150 Ft / db
150 Ft/db

Szamóca cserepes palánta

Korai szamócafajta, amelyiknek közepes méretű bokra van és betegségekkel szemben ellenálló. Gyümölcse nagy méretű, hosszúkás alakú, élénkpiros színű. Íze kellemes, húsa kemény, jól bírja a szállítást is.

350 Ft / db
350 Ft/db