Most ez tetszik a vevőinknek
Magyartarka Kemény sajt
A sajtkészítő igazi büszkesége mikor 12 hónap érlelés után új ízélményt tud nyújtani fogyasztóinak. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. 2024 októberében megrendezett XII. Magyar Sajtmustra aranyérmes sajtja. A 2024-es World Cheese Awards világversenyen ezüstérmet kapott. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.
Sonkatekercs 30 dkg
Sonkatekercs - natúr parenyica jellegű gyúrt sajt tehéntejből feketeerdei sonkával töltve. 30 dkg-os kiszerelés, ár a pontos súly függvényében változhat. A termék hőkezeléssel készül.
Répce 200g
Korábban Comté típusú sajtunkat átkereszteltük Répce-névre. Íze változatlan! Franciaország Franche-Comté régiójából származó recept alapján készítem. Teljes tejből készült keménysajt, melyet fél évtől akár 2 éven keresztül is érlelek. Minden 2 hónapnál tovább érlelt sajt laktózmentes, így érzékenyek is fogyaszthatják. Az idő előrehaladtával állaga krémesebb, íze különlegesebb, karakteresebb lesz. A gyógynövényekkel tarkított széna alapú takarmányozás hatására a sajt ízvilágában visszaköszön az Alpokaljára jellemző enyhe alpesi terroir. A hosszas érlelés határása, ropogós fehérjekristályok jelenhetnek meg a sajtban. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 200-300g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed."
Édes fűszerpaprika őrlemény 250 gramm
Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti: felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).
Sózott-pirított tökmag snack
Családi gazdaságunkban, termelt héj nélküli tökmag tiszta, adalékmentes és polírozott formában kerül értékesítésre. A tökmag nemcsak finom, hanem tápláló is és gyógyhatása miatt is egyre népszerűbb csemege. Nagyon értékes zsírokat, az Omega-3 és Omega-6 csoportba tartozó esszenciális zsírsavakat, aminosavakat és fehérjéket tartalmaznak. Felhasználható süteményekhez, házi pékárukhoz, desszertekhez, de önmagában fogyasztva is kiváló és egészséges nassolnivaló.
Jóska Bátyám Kedvence 300g
Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam, ezért róla neveztem el. Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú), félkemény sajt. 2021-ben és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontja a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 250-350g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed"
"Obazda" Bajor Sajtkrém különlegesség
Az obazda az " Oktoberfest egyik alappillére" .Egy fűszeres bajor sajtkészítmény, amit kenyérre kenve vagy pereccel esznek. Bajorországban a sörkertek egy klasszikus étele. Camembert sajt, Krémsajt, vaj, hagyma és fűszerek keverékéből készítjük 20 dkg-os kiszerelésben kerül eladásra
Füstölt sertés kolozsvári szalonna
Nitritet és tartósítószert NEM tartalmaz! Hagyományos technológiával készült, bükkfán füstölt sertés kolozsvári szalonna. Kiszerelés kb 0,4kg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetevők: sertés zsírszalonna, étkezési só, feketebors, koriander, fokhagyma, babérlevél Tárolás: + 15 °C alatti, száraz környezetben, napfénytől elzártan. Megfelelő tárolási feltételek mellett minőségét megőrzi a gyártástól számított 180 napig.
Májas hurka
Rizzsel készül, így gluténmentes! Párban vásárolható, melynek súlya kb. 50 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Tehéntej (nyers, teljes)
Tehéntej (nyers, teljes, magas zsírtartalmú, Jersey tehéntől származó), a tej újrahasználható üvegben kerül átadásra, ezért a betétdíj plusz 500 Ft, melyet a termelő visszafizet az üveg visszahozásakor. Köszönjük, hogy környezettudatos vagy.
Probiotikus Kefir (élőflórás)
Probiotikus kefir, pasztőrözött tehén tejből. 500 ml-es kiszerelés. A kefír újrahasználható üvegben kerül átadásra, ezért a betétdíj plusz 300 Ft, melyet a termelő visszafizet az üveg visszahozásakor. Köszönjük, hogy környezettudatos vagy.
Gomolya jellegű, kakukkfüves friss sajt 25 dkg
Gomolya jellegű, kakukkfüves friss sajt 25 dkg. Pasztőrözött Jersey fajtájú tehén tejéből.
Caciotta, Toszkán házisajt
A Caciotta egy az 1960-as években népszerűvé vált Toszkán házisajt. Általában a közép olasz régiókban készítik. Kecsket és tehéntejből hozzuk az Önök kosarába. A készítés módjából következik, hogy a caciotta egy lágyabb tésztájú, enyhén savanykás, vajas aromájú sajt, amely az érlelés során keményebb állagot, és pikánsabb ízeket is elérhet. Sajtjaink 4 hetes érés után kerülnek értékesítésre! Érdemes kipróbálni, egy kis mediterrán hangulatott csepmész az otthonukba.... Súlya kb 30 dkg, ami változhat aszerint,hogy mennyire ugrik meg a bicskánk! Jó szívvel ajánljuk mindazoknak akik szívesen kóstolnak különlegesebb ízeket!
Bolognai szósz- Baráthság
Bolognai szósz, más néven sült paradicsom. Sajnát termesztésű paradicsommal, hagymával, cukkinivel,sárgarépával,fokgagymával,fehérrépával,zellerrel,olajjal, sóval és friss fűszerekkel ízesítve, paszírozva. Vegyszermentesen hőkezeléssel tartósítom, ezért felbontás után hűtőben tartandó. 370 ml-es kiszerelésben kapható. Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával és az üveget visszahozza!
Mangalica kolozsvári szalonna
50 dkg/csomag. Az ár a pontos súly függvényében változhat! Hagyományos technológiával készült, bükkfán füstölt mangalica kolozsvári szalonna. Tartósítószer, adalékanyag és nitrit mentes termék! Összetevők: mangalica zsírszalonna, vákuum só, fokhagyma, feketebors, koriander, babérlevél
Tojás
Háztáji gazdaságunkban hagyományos tartás és takarmányozás jellemzi a tojástermelést.Gmo és antibiotikum mentes. A Magyarországi háztáji és kistermelői tojótyúkok a takarmboltokból szinte kizárólag gmo-való terhelt alapanyagot tartalmazó tápot kapnak. Csak a tudatos baromfi tartó ragaszkodik a drágább és nehezebben beszerezhető gmo mentes és biztonságos takarmány hoz. A fogyasztók számára a fészekkész étkezési tojást csomagoljuk újrahasznosított alapanyagból készült tojástartókba. A közösség számára fölajanlott mennyiségnél nincs relevanciája a tömeg és méret szortimentnek, továbbá a fogyasztó érzékelje hogy nálunk nem futószalagon irányított termelésben élnek és termelnek a tyúkok. Nálunk nincs egyforma tojás, mégha néha úgyis tűnhet mintha olyan egyformák mint két tojás. Fogyasztóink észrevételeit várjuk és ha úgy adódik akkor az állomány bővíthető. Az tyúkjaink egészségesek és az állategészségügyi előírásoknak megfelelően a tervezett időpontban szalmonella mintavétel történik. Ezen vizsgálatok eredményei mindig negatív volt, tehát szalmonella mentesség igazolt. Jó étvágyat kívánunk! Egy doboz 10 db tojást tartalmaz.
Füstölt kolozsvári szalonna
Hagyományos módon készült, hetekig érlelt és füstön füstölt sertés kolozsvári szalonna (császárszalonna). 50 dkg-os csomagban vásárolható. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A füstölt húsok fűszer nélkül, kizárólag sóval készülnek. Hűtve, télen 10-15 fokos kamrában/pincében tárolhatók. Minden füstölt termékünk 3-4 hétig eltartható, felületén fehér kicsapódás lehet, amit eltávolítva később is lehet fogyasztani. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.
Kalács
250 g Fonott kalácsunk vajjal és madre kovásszal készül, lassú kelesztéssel a legjobb íz és a hosszú eltarthatóság érdekében. Összetevők: árpa maláta, búzaliszt, búza maláta, cukor, madre kovász, tejpor, tojás, só, sütőélesztő, vaj, víz Allergén: glutén, tejcukor, tejfehérje, tojás
Mindennapi kenyerünk
600 g Mindennapi kenyerünk 15% teljes kiőrlésű graham és rozs liszt tartalommal készül hagyományos kovászos technológiával 36 óra alatt. Élesztőt, tejet, és tojást nem tartalmaz. Összetevők: búzakenyér liszt, kovász, teljes kiőrlésű búza liszt, teljes kiőrlésű rozs liszt, só, víz Allergén: glutén
Hamburger buci 4 db
4 db Hamburger buci vajjal és madre kovásszal készül, lassú kelesztéssel a legjobb íz és a hosszú eltarthatóság érdekében. Összetevők: árpa maláta, búzaliszt, búza maláta, cukor, madre kovász, tejpor, tojás, só, sütőélesztő, vaj, víz Allergén: glutén, tejcukor, tejfehérje, tojás
Füstölt angolszalonna
Hagyományos módon készült, hetekig érlelt és füstön füstölt sertés angolszalonna. 50 dkg-os csomagban vásárolható. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A füstölt húsok fűszer nélkül, kizárólag sóval készülnek. Hűtve, télen 10-15 fokos kamrában/pincében tárolhatók. Minden füstölt termékünk 3-4 hétig eltartható, felületén fehér kicsapódás lehet, amit eltávolítva később is lehet fogyasztani. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.
Parenyica sajt 140 g
Eredetileg Szlovákiából származó gyúrt- füstölt sajt, melyet kecske- és tehéntej keverékéből készítünk, majd bükk- és szilva fával füstölünk.
Tanyasi csirke
Tanyasi friss egész csirke Az egész csirke számtalan módon előkészíthető és szétbontható. Fantáziánk szerint szedhetjük részeire, vagy éppen szigorú szabályokat is követhetünk, ha nagyon pontos receptúrából dolgozunk. Az állat: Antibiotikum-mentes Adalékanyag-mentes GMO-mentes Vegyszermentes tartásból származik Egy egész csirke átlagosan 1,5 - 2 kg. Konyhakész, zsigerekkel együtt csomagolva Az ár a kiszerelés pontos súlyának függvényében változhat. Hűtve : +2 és +4 fok között tárolandó, 5 napig eltartható.
Élőflórás natúr joghurt teljes tejből
Natúr joghurt, teljes pasztőrözött Jersey fajtájú tehén tejéből. 240 grammos kiszerelés.
Véres hurka
Párban vásárolható, melynek súlya kb. 50 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Kenőmájas
Kiszerelés kb. 25 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Virsli (natúr)
Párban vásárolható, egy pár súlya kb. 15 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Sárgabarack lekvar
A sárgabarack lekvár hagyományos módon főzve, kevergetve készült, míg a megfelelő sűrűséget el nem éri. Cukor hozzáadásával, tartósítószer nélkül készül, vegyszermentes gyümölcsből, hőkezeléssel tartósítva, ezért felbontás után hűtőben tartandó. A termék 370 ml-es kiszerelésben kapható. Köszönöm szépen, hogy megtisztelt bizalmával és az üveget visszahozza.
Abendbrot
600 g Abendbrot 30% teljes kiőrlésű graham és rozs liszt tartalommal valamint 30% magkeverékkel (len, szójatöret és napraforgó) készül hagyományos kovászos technológiával 36 óra alatt. Magas fehérje és alacsonyabb szénhidrát tartalma miatt népszerű a diétázók és cukorbetegek körében. Élesztőt, tejet, és tojást nem tartalmaz. Összetevők: árpamaláta, búzakenyér liszt, lenmag, napraforgómag, kovász, szójatöret, teljes kiőrlésű búza liszt, teljes kiőrlésű rozs liszt, só, víz Allergén: glutén, szója
Gyömbéres krémméz 250 g
Repceméz szilárd állapotban krémesen fehér. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különösen gyorsan kristályosodik, krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető. A kiszerelés pergetés utáni krémesítést követően történik. A repceméz beltartalmi értéke a későbbi kimelegítések hiányában megmarad. Fogyasztása gyomorsavtúltengés és vérszegénység esetén javasolt. Szárított gyömbérport használok a mézhez. Gyömbér jótékony hatásai: kiváló immunerősítő, és emésztőrendszert karban tartó növény. Megfázásos, köhögéses időszakokra kifejezetten ajánlatos a használata. Ellenjavallat: epekő, epebántalmak esetén nem javasolt. Fokoza a vérhigító hatását a fogyasztása.
Kakaós csiga 2 db
A kakaós csiga egy 100% holland kakaóval, kovásszal és vajjal készült prémium leveles sütemény, frissen sütve. Összetevők: árpamaláta, búzaliszt, búza maláta, cukor, kakaó, madre kovász, tejpor, só, sütőélesztő, vaj, víz Allergén: glutén, tejfehérje, tejcukor
Trappista 300g
Trappista sajt A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Mégis, ha megnézitek a boltok polcain lévő termékek összetevőit, láthatjátok az adalékanyagokat. (A nátrium-nitrit, a kálium nitrit és nitrát toxikus az emberi szervezet számára, a zsírból vajat készítenek, az olcsóbb pálmaolaj pedig a zsírtalanított tejbe kell.) Sajtunk nem tartalmazza a fent felsorolt káros összetevőket. Természetes módon készítjük, egy hónapos érlelés után csomagoljuk. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalmú tejből) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Családunk is ezt fogyasztja minden nap. 250-350g-os kiszerelésekben vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) ,, Ételed az életed! " Baráti üdvözlettel: Németh család
Csusza
Egy jó harcsapaprikás túrós csuszával...?? Vagy csak túrós csusza tejföllel,szalonnával...? 400 g
Mézválogatás (gyömbéres, homoktövises, propoliszos)
Mézbox tartalma 3 x 150 g ízesített krémméz formaüvegben. Gyömbéres, homoktövises, propoliszos az egészség védelmére.
Vajas kifli 4 db
Vajjal készült kovászos kifli. Összetevők: árpamaláta, búzaliszt, búza maláta, cukor, madre kovász, rozsliszt, só, sütőélesztő, tejpor, vaj, víz Allergén: glutén, tejfehérje, tejcukor
Mangalica Tepertő
Mangalica tepertő kb 0,20 kg/csomag kiszerelésben. Hagyományos technológiával sütött mangalica zsírszalonnából készült, TEJMENTES étkezési tepertő.
Homoktövis velő 500 ml
Homoktövis gyümölcsvelő, 100 %-os Kiméletes eljárással hőkezelt termék. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz. Ökológiai gazdálkodásból származó gyümölcsből, a héj és a mag eltávolításával készült. Az ajánlott napi mennyiség felnőtteknek 1-3 evőkanálnyi. Fogyasztás előtt az üveg felrázandó. Az erősen savanyú íze miatt gyermekek és édesszájúak mézzel is keverhetik. Vízzel -esetleg gyümölcslével - felhígítva finom és egészséges üdítőital készülhet belőle. Felbontás után hűtőben tárolandó. Extra adag C vitamin – kb. a citrom vitamin tartalmának 10-12 szerese - található ebben a gyümölcsben. Jelentősen hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer normális működéséhez. Segíti a szem egészségét mivel karotinoidokban is gazdag. A szív és érrendszer egészségéről is gondoskodik, mivel csökkenti az LDL (azaz rossz) koleszterint és növeli a HDL (azaz jó) koleszterin szintjét. Egyes kutatások szerint részt vesz a vércukorszint szabályozásának helyreállításában, ezért cukorbetegek számára is jó választás lehet. Magas C-vitamin tartalma miatt segíti a vas felszívódását a szervezetben. Erős gyulladásgátló hatása van ezért különösen a bélrendszer, de izületi gyulladások esetén is hasznos segítség lehet. A kozmetikai ipar is felhasználja, hiszen lassítja az öregedési folyamatokat, nagyon jó hatása van a bőrre. A sebek gyógyulását is segíti. A homoktövis bogyójában igazoltan a következő fiziológiailag hatékony anyagok fordulnak elő: A-, C-, B1-, B6-, E és K-vitamin, karotinoidok, bioflavonoidok (pl likopin), szerves savak (alma-, oxál-, borostyánsav), trigliceridek, glicerophospholipidek, phytoszterolok, polifenol-összetevők, ásványi anyagok (K, Mg, Ca, Na, Fe, Mn, Cu, Co). A homoktövisnek rendkívül erős antioxidáns hatása van. (Megköti az ún. "szabad gyököket" a szervezetben, melyek nagymértékben felelősek pl. szív- és érrendszeri ill. daganatos megbetegedések kialakulásában.) Talán ez az egyedüli olyan növény a világban, amely mind a négy omegát tartalmazza: Omega-3- at, Omega-6- ot, Omega-7- et és Omega-9- et. Ez egy igazán erős gyógyászati koktél.
Füstölt kolbász
Füstölt kolbászunk igazi alföldi ízvilágú, fokhagymás, köményes, paprikás, de csak nagyon enyhén csípős, sertéshúsból készült termék. Párban vásárolható, egy pár súlya kb. 40-50 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. Hűtve, télen 10-15 fokos kamrában/pincében tárolhatók. Minden füstölt termékünk 3-4 hétig eltartható, felületén fehér kicsapódás lehet, amit eltávolítva később is lehet fogyasztani. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént.
Rövidmetélt
A legkedveltebb magyar tészta. Túróval vagy mákkal, dióval vagy grízesen- kinek-kinek kedve szerint. 400g/ csomag
Porta Camembert
Porta Camembert Elsősorban kecsketejből készítjük, amelyhez keverünk egy kevés Magyartarka tehén tejet, 3 hétig érleljük speciális érlelőládákban, naponta gondozzuk, levegőztetjük. Teljes tejet, természetes tejoltót, baktériumkultúrát, és jódmentes parajdi sót tartalmaz. Súlya darabonként változó, kb 30 dkg
Tökmagos krémsajt
Tökmagos krémsajtunkat helyi termelő által készített, kitűnő tökmagolajjal és pirított tökmaggal ízesítjük.Kecsketejből és tehéntejből készítjük, ezen kívül tökmagot, tökmagolajat, természetes tejoltóenzimet, baktériumkultúrát és tengeri sót tartalmaz. Pirított kovászos kenyérrel és mikrozöldekkel a legfinomabb. Fenomenális ízorgia ahogy a kecske találkozik a tökkel. 250 g
Disznósajt
Rendelhető 20 és 30 dekás kiszerelésben. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.
Tarhonya 400 g
Egyszerű és finom köret.... szinte minden mellé passzol. Formája olyan, mint a boltban kapható gépi változaté, az íze viszont abszolút házi...
Füstölt félkemény natúr sajt 25 dkg
Valódi bükkfával, hidegfüstel füstölt félkemény jellegű pasztőrözött teljes tehéntejből készült sajt.
Füstös Porta
Füstös Porta 25dkg/db Egy sláger sajtunk. A teljestejből készült érlelt sajtot bükk, és körtefa füstjén lógatjuk naphosszat, ahogy dédanyám történetében a híres betyár, Savanyú Jóska tette. Kb 250 grammos darabokra vágjuk, az ára változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk.
Alpokaljai gesztenye-hárs méz 500 g
Gesztenye, hárs és szeder mézek keveréke. (lassan kristályosodó) Kérjük, amennyiben módjában áll, az üveget juttassa vissza hozzánk. Köszönjük!
Kakastaréj
Élénk sárga színű, egyedi formájú körettészta. Főzési tipp: a tésztát forrásban levő vízbe tesszük és 5 percig főzzük.Ekkor levesszük a tűzhelyről,de még további 4 percig a vízben hagyjuk.Ezalatt még puhul egy kicsit,de már nem fog szétfőni.Leszűrjük és forrón tálaljuk. 400 g
Tepertőkrém 20 dkg
Kiszerelés 20 dkg. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.