Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Fűszer

Csípős fűszerpaprika őrlemény 250 gramm

Csípős fűszerpaprika őrleményünkhöz egy kiváló fajta csípős fűszerpaprikát termesztünk, melynek a csípőssége mellett a színe is kiemelkedő. Feldolgozása ugyanazzal az eljárással készül, mint az édes paprikáé, csípőssége ellenére még a kézi válogatást is elvégezzük. Kolbásztöltésekhez elengedhetetlen.

2950 Ft / csomag
11800 Ft/kg

Édes fűszerpaprika őrlemény 250 gramm

Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti:  felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).

2800 Ft / csomag
11200 Ft/kg

Füstölt csípős fűszerpaprika őrlemény 250 gramm

Csípős őrleményünk füstölt változata.

3350 Ft / csomag
13400 Ft/kg

Füstölt édes fűszerpaprika őrlemény 250 gramm

Édes fűszerpaprika őrleményünk füstölt változata. A füstölést élelmiszeripari tanusítvánnyal rendelkező német bükkfaaprítékkal végezzük. Ajánljuk spanyol, dél-amerikai ételek kedvelőinek, valamint vegán étrendet követőknek, hiszen a füstölt paprika íze a füstölt húsok által adott ízre emlékeztet például egy bablevesben. Kiváló összetevő a húspácoláshoz, de a körözöttek ízét is feldobja.

3200 Ft / csomag
12800 Ft/kg

Fűszertár- Rozmaring, őrölt 15 g

Saját, vegyszermentes kertemből származó rozmaring megszárítva,frissen őrölve. Ajánlom húsételek, zöldségek, tészták, levesek, pástétomok ízesítéséhez.   

500 Ft / csomag
33.33 Ft/g

Provance-i fűszersó

Saját, vegyszer-, és műtrágyamentes fűszernövényekből kevert fűszersó, sokféle étel ízesítésére használható, pl.: halak, gombák, krémlevesek, grill ételek. Tartósítószermentes. Összetevők: himalájai só, tengeri durva só, rozmaring, kakukkfű, levendula, babérlevél, oregano. Az üveg tartalma 110 gramm.

1490 Ft / db
1490 Ft/db

Sülthús fűszersó

Saját, vegyszer-, és műtrágyamentes fűszernövényekből kevert fűszersó, ami kimondottan sülthúsok ízesítésére használható. Tartósítószermentes. Összetevők: himalájai só, tengeri durva só, rozmaring, kakukkfű, borsikafű. Az üveg tartalma 110 gramm.

1490 Ft / üveg
1490 Ft/üveg