Fiatal magyartarka keménysajt (6-8Hó)
Egy krémesebb, lágyabb ízvilággal gurul hozzátok ez a sajt. 6-8hónapos érlelést követően selymes ízét a fiatalabbak is szeretni fogják. Nem tolakodó, de nem is naturális az ízvilág. Büszkeségünk továbbra is az öreg (8 Hó+) magyartarka keménysajt marad, és türelemmel várjuk, hogy beérjenek Karácsonyra, addig is fogadjátok szeretettel a fiatalabb változatát. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.
Mikrozöld - retek mix
Friss, élő mikrozöld növényegyüttes, amiben 3 féle retek is megtalálható. A tégely átmérője 14 cm! Zöld retek: íze roppanós, lédús, enyhén csípős. Retekre emlékeztető. Ásványi anyagok: vas, kálium, nátrium, réz, cink, mangán, foszfor, magnézium, kalcium, kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom Vitaminok: C, A, B1 és B6 Coral retek:íze roppanós, lédús, enyhén csípős. Retekre emlékeztető. Ásványi anyagok: Omega-3, fehérje, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, cink kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom Vitaminok: A, C, E B komplex Fekete retek: Íze roppanós, lédús, enyhén csípős. Retekre emlékeztető. Ásványi anyagok: vas, kálium, nátrium, magnézium, kalcium, kiemelkedő folsav és antioxidáns tartalom Vitaminok: C, A, B1 és B6 A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát. Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket. Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk. Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben.


Tepertőkrém 20 dkg
Kiszerelés 20 dkg. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.





Fokhagymás-petrezselymes Krémsajt
Fokhagymás-Petrezselymes Krémsajt Kecske és tehéntej keverékéből készítjük. A tejet hőkezeljük és baktérium kultúrát,természetes tejoltót, tengeri sót, petrezselymet,fokhagymát és frissen őrölt tarkaborsot adunk hozzá. Nem tartalmaz tartósítószert! 250 grammos kiszerelésben kerül forgalomba



Virsli (natúr)
Párban vásárolható, egy pár súlya kb. 15 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.





Bolognai szósz- Lélek-Kert
Összetevők: Paradicsom, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevél, rozmaring, bazsalikom 100%-ig vegyszer-, tartósítószer- és adalékanyagmentes! Hőkezeléssel tartósítva. Felbontás után hűtőben tárolandó. 370 ml-es kiszerelés
Jalapeno savanyúság
720 ml es üvegben. Scoville èrtèk 2500-10000 közti. Ami annyit tesz lefordítva ,hogy csíp de abszolút élvezhető kategória. Erősebb mint egy hegyes erős,de máshogy csíp, nem az a harapós fajta .Hambiba pizzára vagy egy fasírtos szendvicsbe :) Felbontás után hűtve tárolandó. Mindig tiszta evőeszközzel nyúlj bele , tartósítószer hiányában meg tud romlani :) Összetevők: jelapeno paprika, szűrt víz cukor,só, ecet, mustármag, koriandermag ,borkősav.





Körte Csatni 370 ml
Összetevők: Körte, narancslé, olaj, kardamon, só, bors, gyömbér, mazsola, chili 100%-ig vegyszer-, tartósítószer- és adalékanyagmentes! Hőkezeléssel tartósítva. Felbontás után hűtőben tárolandó. Ha még soha nem ettél indiai csatnit, kérlek adj egy esélyt a kóstolásnak! Az indiai konyha harmóniát alkotva rakja össze az ízvilágot, mindennek megvan a saját szerepe. A csatni arra való, hogy kiemelje az étel ízét amihez tálaljuk. Egyszerre megtalálható benne a picit édes, picit sós, picit csípős és picit savanyú. Ajánlom sültek, sajtok, rántottak és zöldségek mellé. 370 ml-es kiszerelés





Tökmagos krémsajt
Tökmagos krémsajtunkat helyi termelő által készített, kitűnő tökmagolajjal és pirított tökmaggal ízesítjük.Kecsketejből és tehéntejből készítjük, ezen kívül tökmagot, tökmagolajat, természetes tejoltóenzimet, baktériumkultúrát és tengeri sót tartalmaz. Pirított kovászos kenyérrel és mikrozöldekkel a legfinomabb. Fenomenális ízorgia ahogy a kecske találkozik a tökkel. 250 g




Kenőmájas
Kiszerelés kb. 25 dkg. Az ár a pontos súly függvényében változhat. Összetétel: minden húsárunk húst, szalonnát és fűszereket tartalmaz, glutén- és tejmentesek. A zsír nyomokban tejet tartalmazhat, melyet a zsírszalonna kisütésekor adunk hozzá a szép karamell szín elérése érdekében. A tepertőkrém esetében nyomokban sem található tej, a tepertőkrém egyetlen allergén anyaga a mustár. A sajtos parizer természetesen tejes, saját sajtunk felhasználásával készül. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatnak mindent, sem a fűszerek miatt, sem a gyártási folyamat okán nem tartalmaznak nyomokban SEM glutént. A hurka rizzsel készül.





