Alma-berkenye gyümölcslé. Tartósítószert és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Családias jellegű gazdálkodásból származik a feldolgozott gyümölcs, növényvédőszer mentes. 3000 gramm
A csicseriborsó Indiában, Marokkóban, Dél-Amerikában és Afrika számos országában közkedvelt hüvelyes, mely hazánkban inkább a reformtáplálkozás népszerű alapanyaga. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, így vegánok számára egyszerűen kötelező. A csicseriborsó íze édeskés, kissé a diórahasonlít, így változatosan felhasználható: az arab világban tálalják köretként, önmagában vagy kuszkuszhoz keverve, vagy saláta formájában, és a híres marokkói tagine (egytálétel) fontos alapanyagaként is. Emellett készíthetünk, ragut, salátát, vagdaltat (falafel) vagy pástétomot (humusz) is. Előszeretettel adnak hozzá római köményt, fahéjat, koriandert, gyömbért, a zöldfűszerek közül pedig mentát. Ellenállhatatlan ízkombinációt lehet mindezek keverékéből kihozni. A különleges kulináris élvezeteken túl a csicseriborsónak persze kedvező élettani hatásai is vannak. Mivel élelmi rostokban gazdag, így támogatja emésztésünk munkáját, és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódó salakanyagoktól. Mint a rostban gazdag alapanyagoknak, így a csicseriborsónak is a rendszeres fogyasztásával normalizálhatjuk vérnyomásunkat, segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódása miatt mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozását. A csicseriborsó bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot és cinket. A csicseriborsóból liszt készülhet belőle, a gluténérzékenyek diétájának fontos alapanyaga lehet. Családias jellegű gazdálkodásból származik, növényvédőszer mentes. 500 g
Édesburgonya, más néven a batáta a modern gasztronómia egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb alapanyaga. Remekül beilleszthető a vegán és paleolit étrendekben, valamint sok lehetőséget rejt az ételintoleranciában szenvedőknek. Egy csésze édesburgonya biztosítja például a napi A-vitamin-szükségletet. Emellett C-vitaminban, rostokban és mangánban is gazdag. Az antioxidánsokról már nem is beszélve. Kincset érő tápanyagai miatt tudunk hat okot is mondani, amiért érdemes rendszeresen fogyasztani. Az édesburgonya tele van mikrotápanyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek mind-mind hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez. Mivel gazdag élelmi rostban, megakadályozza a székrekedést és a puffadást. Ráadásul a rostok elősegítik a bélben a jó baktériumok növekedését. A narancssárga édesburgonyában lévő béta-karotin, amely a színét adja, segít csökkenteni a napsugarak káros hatásait, így megőrzi a bőr fiatalságát. Javítja az immunrendszer működését, ez szintén antioxidáns-tartalmának köszönhető. Nemcsak a káros gyulladásoktól védik a szervezetet, hanem a krónikus betegségektől is, mint a rák vagy a szívbetegségek. A béta-karotin a szervezetben A-vitaminná alakul, amely hozzájárul a szem egészségéhez. Családias jellegű gazdálkodásból származik, növényvédőszer mentes.
Összetevők: zöld jalapeno paprika, víz, ecet, só, cukor, fűszerek. Nettó tömeg 300 ml.
Tartósítószert nem tartalmaz! Saját termesztésű jalapeno paprikából készült! Összetevők: jalapeno paprika, ecet, cukor, só, fűszerek, 720 ml
Liofilizált - fagyasztva szárított - málna A liofilezés (magyarul fagyasztva szárítás) egy kombinált tartósítási módszer, melyben az élelmiszert úgy szárítjuk ki, hogy a jéggé fagyasztott vizet a termékből vákuumban, enyhe melegítéssel elpárologtatjuk, szublimáltatjuk. A víz eltávolítása így igazán kíméletes, ami nagyon jó minőségű terméket eredményez, melynek végső nedvesség tartalma csupán 2-5% (m/m). Visszanedvesítéskor (rehidratáció) a liofilezett szárítmány az eredeti alakját és ízét nyeri vissza. Családias jellegű gazdálkodásból származik a feldolgozott gyümölcs, növényvédőszer mentes. Kiszerelés: 20 gramm
Saját termesztésű alapanyagból, tartósítószert nem tartalmaz. Összetevők: zöld jalapeno paprika, zöld paprika, hagyma, fokhagyma, ecet, olaj, só 100 ml