Mások ezeket rendelték






Magyartarka Kemény sajt
A sajtkészítő igazi büszkesége mikor 12 hónap érlelés után új ízélményt tud nyújtani fogyasztóinak. Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni. Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre. Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján. 2024 októberében megrendezett XII. Magyar Sajtmustra aranyérmes sajtja. A 2024-es World Cheese Awards világversenyen ezüstérmet kapott. Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával. Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban. Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.






Füstös Porta
Füstös Porta 25dkg/db Egy sláger sajtunk. A teljestejből készült érlelt sajtot bükk, és körtefa füstjén lógatjuk naphosszat, ahogy dédanyám történetében a híres betyár, Savanyú Jóska tette. Kb 250 grammos darabokra vágjuk, az ára változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk.

Durum copfocska
Copfocska-durumlisztből... :-) Összetevők: durumbúza-tészta liszt, tojás 400 g / csomag