Friss, élő mikrozöld növény. (A KÉPEN A MIKROZÖLD BAL OLDALÁN LÁTHATÓ (később cserélem a képet)
Lila karalábé: Jótékony hatása van a szemre, látásra, a szív és az érrendszer helyes működésére.
Magas antioxidáns tartalmú, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása van. Segíti az emésztést.
Ásványi anyagok: Kálcium, kálium, magnézium, vas, béta-karotin.
Vitaminok: B1, B2, B6, C vitamin, K,
A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát.
Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket.
Friss, élő mikrozöld növény. (A KÉPEN A MIKROZÖLD BAL OLDALÁN LÁTHATÓ (később cserélem a képet)
Lila karalábé: Jótékony hatása van a szemre, látásra, a szív és az érrendszer helyes működésére.
Magas antioxidáns tartalmú, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása van. Segíti az emésztést.
Ásványi anyagok: Kálcium, kálium, magnézium, vas, béta-karotin.
Vitaminok: B1, B2, B6, C vitamin, K,
A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát.
Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket.
Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk.
Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben.