Bodza szörp Bio kertészetünk illatos virágaiból készült aranysárga színű ízletes, frissítő , mely számos jótékony hatásával hozzájárul a testi és lelki egészség fenntartásához. Fél literes kiszerelésben kapható. FONTOS: a bodza szörp mesterséget szín-és ízfokozót nem tartalmaz, ezért javasolt hűtőben tárolni. Javasolt higítási arány: 1:8
A bodza szörpöt szerintem senkinek nem kell bemutatni, mennyei illatával és ízével a tavaszt hozzá el az év minden napjan. A szörpöt cukor hozzáadásával készítem, hőkezeléssel tartósítom, ezért felbontás után hűtőben tartandó. 500 ml-es kiszerelésben kapható. Köszönöm szépen, hogy megtisztelt bizalmával és az üveget visszahozza!
Bodza virág lekvár! Saját kertészetünkben bio nemesbodzafáról szedett, permetezéstől és káros szennyeződésektől mentes virágokból készült, szintén kertünkben termesztett alma hozzáadásával. A bodza virág lekvár nemcsak finom, hanem számos jótékony hatással is rendelkezik, amelyek segítenek megőrizni és javítani egészségünket. Használhatjuk sütemények, fagylaltok, palacsintaák ízesítésére is, hogy különleges aromát adjunk nekik.
0,3 literes üvegben. Ez már Izabellás szèria . Alacsony vèrnyomasúaknak, nem ajánlott a fogyasztása.
A vasárnapi húsleves nélkülözhetetlen alkotóeleme. Vigyázat! Hajszálvékony - nagyon rövid főzési idő! 200g/csomag





Összetevők: Paradicsom, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevél, rozmaring, bazsalikom 100%-ig vegyszer-, tartósítószer- és adalékanyagmentes! Hőkezeléssel tartósítva. Felbontás után hűtőben tárolandó. 370 ml-es kiszerelés
Bolognai szósz, más néven sült paradicsom. Sajnát termesztésű paradicsommal, hagymával, cukkinivel,sárgarépával,fokgagymával,fehérrépával,zellerrel,olajjal, sóval és friss fűszerekkel ízesítve, paszírozva. Vegyszermentesen hőkezeléssel tartósítom, ezért felbontás után hűtőben tartandó. 370 ml-es kiszerelésben kapható. Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával és az üveget visszahozza!
Rövid csőtészta, amely kívül is, belül is magába zárja a kedvenc szószodat. Legjobb, ha darabos húsos vagy zöldséggel teli szószokhoz társítod. 400 g / csomag





A borsos tökmagkrémünk saját receptünk alapján készül. Ajánljuk pirítósra, salátára, vagy akár sült húsokra kenve.
Szeletelt céklából készült céklasaláta, tartósítószert nem tartalmaz. Összetevők: cékla,ivóvíz,ecet,kristálycukor,só,torma,köménymag Súlya: 660 g / 350 g Hőkezeléssel tartósítva, ezért felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni! A kiürült üvegeket visszavárjuk!





A Chocolate Habanero paprika a habanero chili egyik fajtája, amelyet szelektíven nemesítettek, hogy fűszeresebb, nehezebb és nagyobb termést hozzon. A fekete habanero egy alternatív elnevezés, amelyet gyakran használnak a csokoládés habanero chilik sötétbarna változatának leírására (bár ezek kissé különböznek, valamivel kisebbek és gömbölyűbbek). A fekete habanero egzotikus és szokatlan ízű, és 425 000 és 577 000 Scoville-egység közötti értékkel csípősebb, mint a hagyományos habanero. A főzéshez használt kis szeletek drámai hatást gyakorolhatnak az étel egészére. A csokoládéhabanerók növekedése lényegesen hosszabb ideig tart, mint más habanero chilifajtáké. A Tasmániából származó Tasmanian Black chili a Capsicum annuum fajból származik. Gyümölcse zöldből sötétbarnára, majdnem feketére illetve sötétvörösre érik, fekete csíkokkal. Termése füstös, gyümölcsös ízű. E két chilivel harmonizál házi BBQ szószunk édes, fűszeres, borsos, füstös, pikáns íze. Mint minden chiliszószunkban, ebben is 99% a chili tartalom. Magas kapszaicin tartalom Erősség: 7/10 Kizárólag organikus összetevőket tartalmaz, ennek köszönhetően nem találsz benne adalékanyagokat, ízfokozót, tömegnövelőt vagy tartósítószereket. Termékeink glutén- és allergénmentesek nincs hozzáadott cukor. Hőkezeléssel tartósítva Összetevők: Chili A chili jótékony hatása a kapszaicinban található. Ez az a fenolból származtatható alkaloid, amitől a paprikát csípősnek érezzük. Részük van a nitrogén szerves vegyületekbe építésében. A chili több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A csípős paprika nem csak a vitaminjai és az antioxidánsai miatt hatékony a szervezet számára, hanem a benne található kapszaicin miatt is. Ennek a hatásai nagyon kedvezőek, például fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Eredményesen enyhíti az izületi fájdalmakat, ezért helyi érzéstelenítésre is hasznos. Ezért is alkalmazzák rengeteg fájdalomcsillapító krémben, amit a bőrön át szívódik fel és úgy fejtik ki jótékony hatásukat. A vérkeringést felgyorsítja, ezáltal a vérrögképződést is megakadályozza. Sokan eddig úgy tudták, hogy a csípős ételek károsítják a gyomor nyálkahártyáját, viszont tudományosan igazolt, hogy nem veszélyezteti a gyomrunk egészségét, hanem hatékonyan segíti az emésztőnedvek termelődését. A kapszaicin daganatellenes hatással is bír, ezt több kutatás és kisérlet is bebizonyította. A testhőmérséklet növelése által a méregtelenítésben is szerepet kap, így fokozva a szervezetünkben a kalória felhasználást. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a kapszaicin az endorfin termelését is fokozza, ami a boldogságérzet kialakulásában kap nagy szerepet. A májban pedig csökkenti a zsír mennyiségét. megszünteti a hasmenést enyhíti a menstruációs görcsöket megszünteti a fogínyvérzést megóvja a gyomor nyálkahártyáját fájdalomcsillapító hatása van Olivaolaj Kizárólag a Dalmát Pavkovics család különleges extra szűz olaját használjuk akik hagyományos módon termelik és dolgozzák fel az olajat a Trogir dombokon. Több nagy tanulmány is bizonyította már, hogy azoknál, akiknek az étrendjében megtalálható az extra szűz olívaolaj, kisebb a szívbetegségek kockázata. Abban ugyanis olyan aktív vegyületek találhatóak, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében, és az érfalak rugalmasságának megőrzésében. Akár 40 százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata, ha a kevésbé egészséges zsiradékokat olívaolajra cseréljük az étrendünkben. BBQ szósz A barbecue szósz az USA-ban kb. olyan, mint nálunk a töltött káposzta. Nem csak minden családnak van meg a saját receptje, de régióról régióra, városról városra is különbözik, hogy ki mit ért barbecue szósz alatt. Helyi szinten vannak ecetes-borsos, ketchup alapú, mustár alapú vagy paradicsomszósszal főzött változatok, és ezek megszámlálhatatlan variációi. Mindent egybevéve manapság az egészen kifinomult bbq őrülteket kivéve nem csak az USA-ban, de világszerte is leginkább édeskés-savanykás, ketchup alapú szószt érti mindenki bbq szósz alatt. Ennek eredetije a KC Masterpiece márkájú szósz, ami egyben – ahogy a neve is mutatja – utal a Kansas City (KC) eredetre, és az ott használt barbecue fűszerezésre. Fűszerek só Hőkezeléssel tartósítva.





A Chocolate Habanero paprika a habanero chili egyik fajtája, amelyet szelektíven nemesítettek, hogy fűszeresebb, nehezebb és nagyobb termést hozzon. A fekete habanero egy alternatív elnevezés, amelyet gyakran használnak a csokoládés habanero chilik sötétbarna változatának leírására (bár ezek kissé különböznek, valamivel kisebbek és gömbölyűbbek). A fekete habanero egzotikus és szokatlan ízű, és 425 000 és 577 000 Scoville-egység közötti értékkel csípősebb, mint a hagyományos habanero. A főzéshez használt kis szeletek drámai hatást gyakorolhatnak az étel egészére. A csokoládéhabanerók növekedése lényegesen hosszabb ideig tart, mint más habanero chilifajtáké. A Tasmániából származó Tasmanian Black chili a Capsicum annuum fajból származik. Gyümölcse zöldből sötétbarnára, majdnem feketére illetve sötétvörösre érik, fekete csíkokkal. Termése füstös, gyümölcsös ízű. E két chilivel harmonizál házi BBQ szószunk édes, fűszeres, borsos, füstös, pikáns íze. Mint minden chiliszószunkban, ebben is 99% a chili tartalom. Magas kapszaicin tartalom Erősség: 7/10 Kizárólag organikus összetevőket tartalmaz, ennek köszönhetően nem találsz benne adalékanyagokat, ízfokozót, tömegnövelőt vagy tartósítószereket. Termékeink glutén- és allergénmentesek nincs hozzáadott cukor. Hőkezeléssel tartósítva Összetevők: Chili A chili jótékony hatása a kapszaicinban található. Ez az a fenolból származtatható alkaloid, amitől a paprikát csípősnek érezzük. Részük van a nitrogén szerves vegyületekbe építésében. A chili több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A csípős paprika nem csak a vitaminjai és az antioxidánsai miatt hatékony a szervezet számára, hanem a benne található kapszaicin miatt is. Ennek a hatásai nagyon kedvezőek, például fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Eredményesen enyhíti az izületi fájdalmakat, ezért helyi érzéstelenítésre is hasznos. Ezért is alkalmazzák rengeteg fájdalomcsillapító krémben, amit a bőrön át szívódik fel és úgy fejtik ki jótékony hatásukat. A vérkeringést felgyorsítja, ezáltal a vérrögképződést is megakadályozza. Sokan eddig úgy tudták, hogy a csípős ételek károsítják a gyomor nyálkahártyáját, viszont tudományosan igazolt, hogy nem veszélyezteti a gyomrunk egészségét, hanem hatékonyan segíti az emésztőnedvek termelődését. A kapszaicin daganatellenes hatással is bír, ezt több kutatás és kisérlet is bebizonyította. A testhőmérséklet növelése által a méregtelenítésben is szerepet kap, így fokozva a szervezetünkben a kalória felhasználást. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a kapszaicin az endorfin termelését is fokozza, ami a boldogságérzet kialakulásában kap nagy szerepet. A májban pedig csökkenti a zsír mennyiségét. megszünteti a hasmenést enyhíti a menstruációs görcsöket megszünteti a fogínyvérzést megóvja a gyomor nyálkahártyáját fájdalomcsillapító hatása van Olivaolaj Kizárólag a Dalmát Pavkovics család különleges extra szűz olaját használjuk akik hagyományos módon termelik és dolgozzák fel az olajat a Trogir dombokon. Több nagy tanulmány is bizonyította már, hogy azoknál, akiknek az étrendjében megtalálható az extra szűz olívaolaj, kisebb a szívbetegségek kockázata. Abban ugyanis olyan aktív vegyületek találhatóak, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében, és az érfalak rugalmasságának megőrzésében. Akár 40 százalékkal is csökkenhet a stroke kockázata, ha a kevésbé egészséges zsiradékokat olívaolajra cseréljük az étrendünkben. BBQ szósz A barbecue szósz az USA-ban kb. olyan, mint nálunk a töltött káposzta. Nem csak minden családnak van meg a saját receptje, de régióról régióra, városról városra is különbözik, hogy ki mit ért barbecue szósz alatt. Helyi szinten vannak ecetes-borsos, ketchup alapú, mustár alapú vagy paradicsomszósszal főzött változatok, és ezek megszámlálhatatlan variációi. Mindent egybevéve manapság az egészen kifinomult bbq őrülteket kivéve nem csak az USA-ban, de világszerte is leginkább édeskés-savanykás, ketchup alapú szószt érti mindenki bbq szósz alatt. Ennek eredetije a KC Masterpiece márkájú szósz, ami egyben – ahogy a neve is mutatja – utal a Kansas City (KC) eredetre, és az ott használt barbecue fűszerezésre. Fűszerek só Hőkezeléssel tartósítva.