Gyümölcseceteim spontán erjesztésűek. Az alapanyagként felhasznált gyümölcsök mind a saját vegyszermentes kertemből származnak. Az ecetek íze, illata visszaadja a felhasznált gyümölcsök karakterét. A gyümölcsecet nagyon egészséges. A fermentáció során hozzáférhetővé válnak a vitaminok, ásványi- és bioaktív anyagok. Javítja az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét, segít a fogyásban, csökkenti a vércukorszintet. Külsőleg hajápolásban és bőrproblémáknál is használják. Felhasználása: - Napindítóként én 1 evőkanállal teszek 1 pohár vízbe, s így egy kellemesen savanykás italt kapok. Frissítőként napközben is fogyaszthatjuk, akár mézzel és fűszerekkel is. - A konyhában használhatjuk salátaóntethez, mártásokhoz, husok pácolásához. Befőzéshez. Főszer- és gyógynövényes elixírekhez. Tárolás sötét, hűvös helyen. A tárolás során az ecet tetején ecetágy keletkezhet, mely késöbb lesüllyedhet az üveg aljára. Ez természetes folyamat, az ecet élvezeti értékét nem befolyásolja. Megfelelő tárolás esetén a gyümölcsecet egyre finomabbá válik.
Gyümölcseceteim spontán erjesztésűek. Az alapanyagként felhasznált gyümölcsök mind a saját vegyszermentes kertemből származnak. Az ecetek íze, illata visszaadja a felhasznált gyümölcsök karakterét. A gyümölcsecet nagyon egészséges. A fermentáció során hozzáférhetővé válnak a vitaminok, ásványi- és bioaktív anyagok. Javítja az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét, segít a fogyásban, csökkenti a vércukorszintet. Külsőleg hajápolásban és bőrproblémáknál is használják. Felhasználási javaslat: - A nyári almából készült ecet enyhébb, mint a többi gyümölcsecetem. Napindítóként én 2 evőkanállal teszek 1 pohár vízbe, s így egy kellemesen savanykás italt kapok. Frissítőként napközben is fogyaszthatjuk, akár mézzel és fűszerekkel is. - A konyhában használhatjuk salátaóntethez, mártásokhoz, husok pácolásához. Befőzéshez. Főszer- és gyógynövényes elixírekhez. Tárolás sötét, hűvös helyen. A tárolás során az ecet tetején ecetágy keletkezhet, mely késöbb lesüllyedhet az üveg aljára. Ez természetes folyamat, az ecet élvezeti értékét nem befolyásolja. Megfelelő tárolás esetén a gyümölcsecet egyre finomabbá válik.
Szárított habanero 5 g. Nagyon durván csíp, szóval óvatosan, kézzel nem javasolt hozzányúlni. Ennyit teszek 10 kg kolbaszhúshoz ès bőven csíp :)
1literes üvegben. Körtèvel kifejezetten jó lett kb felesben van pawpawwal.
720 ml es üvegben. Scoville èrtèk 2500-10000 közti. Ami annyit tesz lefordítva ,hogy csíp de abszolút élvezhető kategória. Erősebb mint egy hegyes erős,de máshogy csíp, nem az a harapós fajta .Hambiba pizzára vagy egy fasírtos szendvicsbe :) Felbontás után hűtve tárolandó. Mindig tiszta evőeszközzel nyúlj bele , tartósítószer hiányában meg tud romlani :) Összetevők: jelapeno paprika, szűrt víz cukor,só, ecet, mustármag, koriandermag ,borkősav.
Különleges, csigaházat imitáló, hajlított, cső alakú tészta. Főzésekor vigyázz rá, ahogy kevergeted a vízben, ne törd össze... 400g/ csomag
Személyes kedvencem ez a színpompás kagylócsomag, amely akár ajándékba is adható. Természetesen csak természetes színezőanyagokat tartalmaz :-)) Összetevők: búzaliszt, tojás, paradicsom, cékla, spenót 400 g / csomag


Kakaós Mézespuszedli – a régi kedvenc tudatosabb, értékesebb és ✨TEJMENTES ✨ változatban A mézespuszedlinek mindig is különleges helye volt a szívemben, és örömmel készítem el a két legkedveltebb köntösben. A roppanós, légies tojásfehérjés mázzal, illetve a finoman kakaós cukormázzal bevont változatban. Mindkettő teljesen TEJMENTES, így bárki megtalálhatja azt az ízvilágot, amely igazán közel áll hozzá, és bátran választhat a két forma közül. A kakaós változat ugyanazokra az értékes, természetes alapanyagokra épül, mint a hagyományos mázas testvére. Minden összetevője megfontolt, tudatos választás, miközben megőrzi a mézespuszedli igazi, hagyományos ízvilág meghittségét, hangulatát. A tésztájához a Biomalom Róza BIO, teljes kiőrlésű lisztjeit használom, amelyek tartalmasabb állagot és természetesen finom aromákat adnak. Az édesítéshez helyi termelőtől származó vegyes virágméz kerül bele, bőségesen. A több mint 20% méztartalom telt, lágyan harmonikus ízt és puha, otthonos textúrát kölcsönöz minden puszedlinek. A kakaós változat végül egy vékony, roppanós kakaós cukormázat kap, amely szépen összefogja az ízeket, és egy apró nosztalgikus érintést is hozzátesz minden falathoz. Letisztult, egyszerű, mégis különleges. Egy mézespuszedli, amelyben a gyerekkor ismerős ízei találkoznak egy tudatosabban megálmodott, értékesebb recepttel. A sütemények tálalását most is a VelWendy Studio kézzel formált, gyönyörű kerámiái teszik teljessé. Minden tányér, csésze és tál egyedi kis műalkotás. Jó szívvel ajánlom őket. Összetevők (tészta): BIO teljes kiőrlésű búzaliszt, BIO teljes kiőrlésű rozsliszt, vegyes virágméz (20%), tojás, sertészsír, cukor, víz, mézeskalács-fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamon), szódabikarbóna, só Összetevők (máz): cukor, tojásfehérje, víz, kakaópor
Élénk sárga színű, egyedi formájú körettészta. Főzési tipp: a tésztát forrásban levő vízbe tesszük és 5 percig főzzük.Ekkor levesszük a tűzhelyről,de még további 4 percig a vízben hagyjuk.Ezalatt még puhul egy kicsit,de már nem fog szétfőni.Leszűrjük és forrón tálaljuk. 400 g