A tökmagliszt fehérjetartalma kiemelkedő, szénhidrát tartalma alacsony. Mivel a sajtolás egyik végterméke, olajtartalma már nincs. A tökmaglisztet pogácsák, kenyerek tésztájába is beledagaszthatjuk, keverve a liszttel; de ízesíthetjük vele a joghurtot, a kefírt.
Melegen sajtolt tökmagolajunk egyik tagja (0,5 literes) már díszes üvegben is kapható, így akár ajándéknak is kitűnő választás. Salátára, pirítósra, krémlevesek ízesítéséhez egyaránt fogyasztható.
A diót még csontosodás előtt leszedem a fáról, vigyázva, hogy csak egészséges zöld dió kerüljön a kosaramba. Ezután jön az igazán izgalmas és időigényes várakozás. És végre elkészült a különleges befőtt amit cukorral édesítek, fűszerekkel ízesítek, vegyszermentesen hőkezeléssel tartósítom, ezért felbontás után hűtőben tartandó. 280 ml-es kiszerelésben kapható. Köszönöm szépen, hogy megtisztelt bizalmával és az üveget visszahozza.
A zölddiót időben leszedve, áztatva almával lágyítva. Kellemes semmihez sem hasonlítható íze van. Cukorral édesítve tartósítószer hozzáadása nélkül készül, 280 ml-es kiszerelésben. Felbontás után hűtőben tartandó. Köszönöm ha az üveget visszahozza.
A zsálya nagyon sokrétű fűszernövény, rengeteg jótékony hatással. Csak párat sorolok fel: megfázás esetén fertőtlenítő hatásának köszönhetően mérsékeli a tüneteket, csökkenti a lázat, megszűnteti a torokfájást, nyákoldó, rendkívül jó vízhajtó, szabályozza a magas vérnyomást, oldja a feszültséget, és a stressz miatt kialakuló fejfájást. A sok jótékony hatása mellett az íze mennyei. A szörpöt cukorral édesítem és hőkezeléssel tartósítom 500 ml-es kiszerelésben, a fűszernövény kiskertemet díszíti mely vegyszermentes. Köszönöm ha az üveget visszahozza!