Mások ezeket rendelték





Mindennapi kenyerünk
600 g Mindennapi kenyerünk 15% teljes kiőrlésű graham és rozs liszt tartalommal készül hagyományos kovászos technológiával 36 óra alatt. Élesztőt, tejet, és tojást nem tartalmaz. Összetevők: búzakenyér liszt, kovász, teljes kiőrlésű búza liszt, teljes kiőrlésű rozs liszt, só, víz Allergén: glutén

Túrós táska 2db
A túrós táska igazi rögös és krémtúróval, bourbon vaníliával és citromhéjjal töltött kovászos, vajas leveles tészta, kíméletesen kelesztve, frissen sütve. Összetevők: árpamaláta, Bourbon vanília, búzaliszt, búza maláta, citromhéj, cukor, krém túró, madre kovász, rögös túró, sütőélesztő, tejpor, vaj, víz Allergén: glutén, tejcukor, tejfehérje

Mikrozöld-növény petrezselyem
Friss, élő mikrozöld növény. Petrezselyem: a petrezselyem igazán intenzív és karakteres íze jellemzi, lágy textúrában. A növényt kb. 5 héten át gondozom, mire szüretelhető állapotba kerül, így nagyon sok napfényt gyűjtött magába :) Tisztítja az emésztőrendszert és immunerősítő hatású. Cukorbetegek számára is kifejezetten ajánlott, továbbá segíti a májműködést. Enyhe vízhajtó hatása van, így támogatja a veseműködését is. Vastartalma igen magas, így vérszegénység ellen kiváló. Magas antioxidáns tartalmú. Nagy mennyiségben tartalmaz B-, C-, E-, K-vitaminokat, és ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot, foszfort, cinket, rezet, vasat, magnéziumot, szelént, mangánt. A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát. Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket. Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk. Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben.