Mások ezeket rendelték





Jóska Bátyám Kedvence (Az év legjobb magyar sajtja)
Készítését a Székelyföldön élő Bányász Józseftől tanultam, ezért róla neveztem el. Minimum 2 hónapig érlelt svájci (Bergkäse, Appenzeller típusú), félkemény sajt. 2021-ben és 2022-ben ezüstérmes lett a Magyar Sajtmustrán. 2025-ben aranyérmet kapott és a sajtbírák megválasztották az év legjobb magyar sajtjának. A laktáz enzim 2 hónap alatt már lebontja a laktózt a sajtban, így érzékenyek is fogyaszthatják. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 250-350g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed"
Gyógynövénytár- Csalánlevél 20g
Vegyszermentes kertünkből gyűjtött levelek, kíméletesen szárítva. Gyűjtés éve: 2025 Ajánlott fogyasztás: 1 csapott evőkanál teafüvet leforrázzunk 3 dl vízzel, 5-10 perc állás után leszűrve fogyaszthatjuk.
Oximel- Kakukkfűvel 200ml
OXIMEL, A GYÓGYNÖVÉNYEK MÉZES, GYÜMÖLCSECETES KIVONATA, MELY EGYESÍTI A 3 ÖSSZETEVŐ GYÓGYEREJÉT Összetétele: kistermelői méz, almaecet (saját vegyszermentes almánkból), kerti kakukkfű Hatása: antibakteriális és fertőtlenítő, enyhíti a köhögést, nyelési panaszokat, torokgyulladást, orrmelléküreg gyulladást, bronhitist és az asztmát, lázcsillapító , gyulladáscsökkentő meghűlés és influenza esetén, segíti az emésztést. Használata: Szükség esetén 1 teáskanál, több alkalommal naponta. Gyógyító hatása mellett egyben kellemes üdítőital is. Az ecet savanyúsága ellensúlyozza a méz édes ízét, így vízzel higítva egy finom ízvilágú italt kapunk. A termék nincs hőkezelve, így a hatóanyagok nem károsodnak. Minőségét megőrzi készítéstől számítva 1 évig, sötét, hűvös helyen tárolva. Ellenjavallat: akut gyomorprobléma, fekélyes vastagbélgyulladás, reflux és nyelőcsőérzékenység, akut gyulladásos reuma, köszvény, fogak érzékenysége, ecet- méz érzékenység, hisztamin érzékenység, sok gyomorsav esetén ne használjuk, kisgyermekeknél 6 hónapostól 3 éves korig csak felfőzött kivonatok alkalmazhatók. OXIMELRŐL ÁLTALÁBAN: A savanyú méz, másnéven oximel, hazánkban kevésbé elterjedt, pedig használata régi időkre nyúlik vissza. Első ókori dokumentálását Pythagorasnál (Kr.e.570) találták. Hippokrates is említi orvostudományi könyvében légutak tisztítására, köhögésre. A rómaiaknál alapgyógyművekben szerepelt. A középkori leírásokban már széles körben dokumentálták, kolostorokban gyakori gyógymódként alkalmazták. A népi gyógyászatban sok helyen fellelhető. Fűszeres, fokhagymás,bodzás, tormás, bazsalikomos kivonatok készültek így. A méz és a gyümölcsecet önmagában is gyógyító hatású, s ehhez még hozzáadódik a gyógynövény hatása is. Gyógyereje széles körben alkalmazható. Használják légutak tisztítására, vérkeringési problémákra, immunrendszer erősítésére, bőrbetegségekre, idegrendszer gyógyítására. Kezelnek vele kiválasztó- és emésztőszervi bajokat, nemi szervek problémáit. Rendbe teszi a vízháztartást, fokozza a vitalitást.

