Egy krémesebb, lágyabb ízvilággal gurul hozzátok ez a sajt. 4-6 hónapos érlelést követően selymes ízét a fiatalabbak is szeretni fogják.
Nem tolakodó, de nem is naturális az ízvilág.
Büszkeségünk továbbra is az öreg (8 Hó+) magyartarka keménysajt marad, és türelemmel várjuk, hogy beérjenek Karácsonyra, addig is fogadjátok szeretettel a fiatalabb változatát.
Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni.
Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre.
Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján.
Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával.
Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban.
Egy krémesebb, lágyabb ízvilággal gurul hozzátok ez a sajt. 4-6 hónapos érlelést követően selymes ízét a fiatalabbak is szeretni fogják.
Nem tolakodó, de nem is naturális az ízvilág.
Büszkeségünk továbbra is az öreg (8 Hó+) magyartarka keménysajt marad, és türelemmel várjuk, hogy beérjenek Karácsonyra, addig is fogadjátok szeretettel a fiatalabb változatát.
Egy őshonos és veszélyeztetett fajta, a magyartarka szarvasmarha tejének kiemelkedő tulajdonságait hivatott megőrizni.
Ebben a profitorientált világban nem helytálló a fajta tejtermelése az ipari holstein-frízzel szemben. Tejének beltartalmi értékei viszont kiemelkedően jobbak, fehérje és zsírtartalma kiváló a sajtkészítésre.
Szigorú feltételekkel készült eredetvédett termék, mindösszesen két helyen készül az országban. Dunaharasztiban (Paraszt Sajt) és nálunk az Alpokalján.
Teljes tejből adalékanyag mentesen készítem. Lucfenyő deszkán érlelem természetes kéregflórával.
Az érlelés előrehaladtával íze karakteresebb lesz, szemmel látható ropogós fehérjekristályok alakulnak ki a sajtban.
Letisztult ízjegyei, diós és réti virág illatjegyeket hordoznak.