Mások ezeket rendelték
Marha lapocka
A marha első combja, főzve, levesnek (gulyás, húsleves), pörköltnek, párolva, apróhúsételekhez, tokánynak ajánljuk.
Nepáli muskotály sütő -főzőtök
Nepáli muskotály sütő -főzőtök vegyszermentes termelt. Nem túl gyakori fajta . Sütni, főzni, lekvarnak is kiváló. 1 kgos darabokban kerül hozzád, kimagozva folpackban. Már csak a kívánt méretűre kell darabolnod :) én 160 fokon sütöm , jól kiszáritom hogy koncentrálódjanak az ízek. De egy tökösmákos rètessel se fogsz mellenyulni, vagy egy tökös mákos pite ;) Sütőtök krémleves recept: kockázott tököt vaj olívaolaj keverekèn pirítjuk (tèl van jusson alá zsìradèk) Leturmixoljuk Zabtejszinnel( vagy amivel akarod)felhúzzuk. Só bors , kardamomot használok fűszernek. Pirított tökmaggal , tökmag olajjal találjuk.:)
Mikrozöld-növény napraforgó
Friss, élő mikrozöld növény. Napraforgó: jellegzetes "szotyi" íze, roppanós levelei egyedivé teszik az ízét. Élettani hatása nagyon jó, segít csökkenteni a koleszterol szintet, segíti a hormon háztartás, támogatja a szív és érrendszert. Ásványi anyagok: magnézium, kálium, foszfor, folsav, cink Vitaminok: A, B, C, D, E A vágottal szembeni előnyök: nem kell hűtőben tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani, elég csak annyit szüretelni egy kis ollóval, amit aktuálisan meg szeretnénk enni. 2 naponta egy kis vizet igényel, így akár 1 hétig tárolható a konyhapulton. Fogyasztás előtt frissen szüretelve a legjobb, hőhatás ne érje annak érdekében, hogy ne veszítse el vitamin tartalmát. Mi is az a mikrozöld? A csírához hasonló, ám tovább nevelt növényi hajtások. Már termesztő közegben nőnek, esetemben kókuszrost, kenderrost vagy natúr biotőzeg. Körülbelül 7-14 nap alatt fejlődnek ki szüretelhető növénnyé, ekkor foygasztjuk őket. Koncentráltabban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az ízük is markánsabb, mint a csíranövényeké. Roppanósak, frissek, a téli időszak egyik legkedveltebb friss növényei. A mikrozöldeknél csak a leveleket és a szárat fogyasztjuk. Míg a csírák több esetben óvatosságra intenek, a mikrozöldek fogyasztása biztonságos. Nem vízkultúrában fejlődnek, hanem szabad levegőn, földben és napsütésben.

