Az obazda az " Oktoberfest egyik alappillére" .Egy fűszeres bajor sajtkészítmény, amit kenyérre kenve vagy pereccel esznek. Bajorországban a sörkertek egy klasszikus étele. Camembert sajt, Krémsajt, vaj, hagyma és fűszerek keverékéből készítjük 20 dkg-os kiszerelésben kerül eladásra
A Caciotta egy az 1960-as években népszerűvé vált Toszkán házisajt. Általában a közép olasz régiókban készítik. Kecsket és tehéntejből hozzuk az Önök kosarába. A készítés módjából következik, hogy a caciotta egy lágyabb tésztájú, enyhén savanykás, vajas aromájú sajt, amely az érlelés során keményebb állagot, és pikánsabb ízeket is elérhet. Sajtjaink 4 hetes érés után kerülnek értékesítésre! Érdemes kipróbálni, egy kis mediterrán hangulatott csepmész az otthonukba.... Súlya kb 30 dkg, ami változhat aszerint,hogy mennyire ugrik meg a bicskánk! Jó szívvel ajánljuk mindazoknak akik szívesen kóstolnak különlegesebb ízeket!
Jellemzően alacsony sótartalmú,lágyabb,szájban elomló,erjedési lyukas sajt. Teljes tejen kívül tartalmaz még: baktériumkultúrát, természetes tejoltóenzimet, tengeri sót. Aki emlékszik még a" régi szépidők" trappistájára,ahhoz hasonlítható 25dkg egy darab,ami változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk.
Pasztörizált tejből készítjük, baktériumkultúrával, természetes tejoltóenzimmel, és tengerisóval. Eredeti görög recept szerint. Fogyasszák egészséggel! Súlya körülbelül 25 dkg,ami változhat.
Fokhagymás-Petrezselymes Krémsajt Kecske és tehéntej keverékéből készítjük. A tejet hőkezeljük és baktérium kultúrát,természetes tejoltót, tengeri sót, petrezselymet,fokhagymát és frissen őrölt tarkaborsot adunk hozzá. Nem tartalmaz tartósítószert! 250 grammos kiszerelésben kerül forgalomba
Füstös Porta 25dkg/db Egy sláger sajtunk. A teljestejből készült érlelt sajtot bükk, és körtefa füstjén lógatjuk naphosszat, ahogy dédanyám történetében a híres betyár, Savanyú Jóska tette. Kb 250 grammos darabokra vágjuk, az ára változhat aszerint, hogy mennyire ugrik meg a bicskánk.
Friss tejből készítjük, baktériumkultúra, természetes tejoltóenzim, tengeri só, 4 féle bors, és Medvehagyma hozzáadásával. Természetesen nem tartalmaz sem tartósítószert, sem egyéb hozzáasdott anyagot. 250 grammos kiszerelésben kerül forgalomba.
Rúzs és fehérpenész kultúrával érlelt lágy sajt. Teljes tejen kívül baktérium színtenyészetet, természetes tejoltó enzimet, tengeri sót tartalmaz Azt mondják a Pösei egy arany-hegy... Nem árulunk el nagy titkot, ha elkottyintjuk új sajtunk nevét ....Mont d'or...tűzdeld meg fokhagymával,locsolj rá finom bort, vagy whiskey-t , a fakérget hagyd rajta, tekerd körül jól alufóliával,és süsd meg 200 fokon kb 15 percig. Héjában sült krumplival a legjobb! Arany-Hegy... Súlya kb 300 g ,ami változhat.
Porta Mozzarella Dél Olaszországból származó szálas szerkezetű, porcelánfehér gyúrtsajt. Készítése során a "sajttésztát" gyúrjuk, nyújtjuk majd kis gombócokká formáljuk, sós lében kínáljuk. Kecske és tehéntej keverékéből készítjük, baktériumkultúrát, jódmentes tengeri sót és természetes tejoltót adunk hozzá.Tartósítószert nem tartalmaz. Súlya adagonként kb 200 g
Növényhamu kèregben èrlelt camembert sajt A hagyományos Camembert recept szerint kèszült sajtkorongokat egy különleges eljárás során,magas hőmérsékleten porlasztott növènyek hamujával bevonjuk. Így a hamu mèg különlegesebb ízt kölcsönöz a sajtnak. Teljes pasztőrözött tejből ,baktèrium kultúra, termèszetes tejoltó enzim, növènyi hamu és tengeri só hozzáadásával készült sajt. Súlya 25 dkg ami változhat darabonkènt
Eredetileg Szlovákiából származó gyúrt- füstölt sajt, melyet kecske- és tehéntej keverékéből készítünk, majd bükk- és szilva fával füstölünk.
Porta Batyu (füstölt burrata) Kecske- és tehéntej keverékéből készült gyúrt sajt, melyet lágy krémsajtal töltünk meg és bükkfával füstölünk. Vásárlóink nagy kedvence.