A teljes kiőrlésű kosár gyümölcs rostot, teljes kiőrlésű lisztet, tökmagot és napraforgómagot tartalmazó vajas és kovászos leveles tészta, amit málnalekvárral és baracklekvárral (1-1 db) töltünk, kíméletesen kelesztünk és frissen sütünk. Összetevők: almarost, almavelő, árpamaláta, búzaliszt, cukor, csillagfürt, étkezési sav, madre kovász, napraforgómag, narancsrost, só, sütőélesztő, málna/barack lekvár, teljes kiőrlésű rozs, tökmag, vaj, víz, zabkorpa, zabliszt Allergén: glutén, tejcukor, tejfehérje, csillagfürt
Őrségi pirított tökmaggal és tökmagolajjal készült, világos kerek kenyerünk, ami 100%-ban vadkovászos eljárással készül, hosszú érleléssel (minimum 24 óra). 600g Összetevők: búzakenyér liszt, kovász, tökmag, teljes kiőrlésű búzaliszt, só, víz Allergén: glutén
HÉTFŐ 21 ÓRÁIG RENDELHETŐ! Vegyszermentes gabonából készült, adalékmentes, rozskovászos, tökmagos tönkölykenyér, melyhez frissen őrlöm meg a gabonát, a lisztből pedig semmit sem szitálok ki. Nagyon magas a rosttartalma, tápláló, laktató, egészséges. Hűtős, hosszú kelesztéssel készül a könnyebb emészthetőség érdekében. Tárolásnál érdemes figyelembe venni, hogy magas hidratációjú (sok vizet tartalmaz), tehát NEM szabad nylon zacskóba tenni, vagy olyan helyre, ahol befülledhet, fontos, hogy tudjon "levegőzni". Én egyszerűen rácson szoktam tárolni, de vágott felével lefelé vágódeszkára is lehet tenni (a vágott fele nem szárad ki), konyharuhába, vászon kenyeres zsákba csomagolni, fa kenyértartóba tenni, ezek mind jó megoldások. Szeletekre vágva nagyon jól fagyasztható, az ember csak annyit vesz ki, amennyire éppen szüksége van. Összetevői: frissen őrölt, hántolt tönkölybúza, víz, frissen őrölt, hántolt rozs, bio tökmag, patikai só Ára a pontos súly függvényében változhat! Fél kilós esetében a kilós kenyeret vágom félbe!
HÉTFŐ 21 ÓRÁIG RENDELHETŐ! Vegyszermentes gabonából készült, adalékmentes, rozskovászos tönkölykenyér, melyhez frissen őrlöm meg a gabonát, a lisztből pedig semmit sem szitálok ki. Nagyon magas a rosttartalma, tápláló, laktató, egészséges. Hűtős, hosszú kelesztéssel készül a könnyebb emészthetőség érdekében. Tárolásnál érdemes figyelembe venni, hogy magas hidratációjú (sok vizet tartalmaz), tehát NEM szabad nylon zacskóba tenni, vagy olyan helyre, ahol befülledhet, fontos, hogy tudjon "levegőzni". Én egyszerűen rácson szoktam tárolni, de vágott felével lefelé vágódeszkára is lehet tenni (a vágott fele nem szárad ki), konyharuhába, vászon kenyeres zsákba csomagolni, fa kenyértartóba tenni, ezek mind jó megoldások. Szeletekre vágva nagyon jól fagyasztható, az ember csak annyit vesz ki, amennyire éppen szüksége van. Ha netán maradva, vékony szeletekre vágva, megszárítva, kiváló prézli készíthető belőle! Összetevői: frissen őrölt, hántolt tönkölybúza, víz, frissen őrölt, hántolt rozs, patikai só, extra szűz olívaolaj Ára a pontos súly függvényében változhat! Fél kilós esetében a kilós kenyeret vágom félbe!
A túrós táska igazi rögös és krémtúróval, bourbon vaníliával és citromhéjjal töltött kovászos, vajas leveles tészta, kíméletesen kelesztve, frissen sütve. Összetevők: árpamaláta, Bourbon vanília, búzaliszt, búza maláta, citromhéj, cukor, krém túró, madre kovász, rögös túró, sütőélesztő, tejpor, vaj, víz Allergén: glutén, tejcukor, tejfehérje
A vajas croissant kovásszal és vajjal készült prémium leveles sütemény, frissen sütve. Összetevők: árpamaláta, búzaliszt, búza maláta, cukor, madre kovász, tejpor, só, sütőélesztő, vaj, víz Allergén: glutén, tejfehérje, tejcukor
Vajjal készült kovászos kifli. Összetevők: árpamaláta, búzaliszt, búza maláta, cukor, madre kovász, rozsliszt, só, sütőélesztő, tejpor, vaj, víz Allergén: glutén, tejfehérje, tejcukor
Teljes kiőrlésű lisztből, búzalisztből és zsírból készült kovászos zsemle Összetevők: búzaliszt, kovász, sertészsír, só, sütőélesztő, teljes kiőrlésű liszt, víz Allergén: glutén