

Összetevők: burgonyakeményítő, kukoricakeményítő, tápiókakményítő, tojásfehérje por,útifű maghéj, tojás, liga margarin, kristálycukor, élesztő, só, szezámmag.


Összetevők: burgonyakeményítő, kukoricakeményítő, tápiókakményítő, tojásfehérje por,útifű maghéj, tojás, liga margarin, holland kakaópor, kristálycukor, élesztő, só.



Összetevők: gluténmentes lisztkeverék burgonyakeményítő, rizskeményítő, sűrítőanyag, guarliszt, cukor, útifűmaghéj, repceolaj, élesztőkivonat, étkezési só, pörkölt, örölt lencse, savanyúságot szabályzó anyag, ivóvíz, napraforgó olaj, sütőélesztő, rizsliszt, só.


Összetevők: burgonyakeményítő, kukoricakeményítő, tápiókakményítő, tojásfehérje por,útifű maghéj, tojás, liga margarin, kristálycukor, élesztő, só.
600 g Hajdinás: Gazdag ízvilágú kenyér különlegesség, hajdina lisztből és tönkölylisztből készült hagyományos kovászos technológiával 36 óra alatt. Élesztőt, tejet, és tojást nem tartalmaz. Összetevők: búzaliszt, hajdinaliszt, kovász, pirított árpamaláta, só, tönkölyliszt, víz Allergén: glutén
4 db Hamburger buci vajjal és madre kovásszal készül, lassú kelesztéssel a legjobb íz és a hosszú eltarthatóság érdekében. Összetevők: árpa maláta, búzaliszt, búza maláta, cukor, madre kovász, tejpor, tojás, só, sütőélesztő, vaj, víz Allergén: glutén, tejcukor, tejfehérje, tojás
A kakaós csiga egy 100% holland kakaóval, kovásszal és vajjal készült prémium leveles sütemény, frissen sütve. Összetevők: árpamaláta, búzaliszt, búza maláta, cukor, kakaó, madre kovász, tejpor, só, sütőélesztő, vaj, víz Allergén: glutén, tejfehérje, tejcukor
250 g Fonott kalácsunk vajjal és madre kovásszal készül, lassú kelesztéssel a legjobb íz és a hosszú eltarthatóság érdekében. Összetevők: árpa maláta, búzaliszt, búza maláta, cukor, madre kovász, tejpor, tojás, só, sütőélesztő, vaj, víz Allergén: glutén, tejcukor, tejfehérje, tojás
Vajjal, kölessel, lenmaggal és teljes kiőrlésű liszttel készült egészséges, kovászos pogácsa, frissen sütve. Összetevők: árpamaláta, búzaliszt, búza maláta, búzakorpa, köles, lenmag, napraforgómag, madre kovász, rozsmaláta liszt, sajt, só, sütőélesztő, szezámmag, teljes kiőrlésű zabtöret, vaj, víz Allergén: glutén, tejcukor, tejfehérje, tojás, szezámmag
HÉTFŐ 21 ÓRÁIG RENDELHETŐ! Vegyszermentes gabonából készült, adalékmentes, 100% rozs kenyér, melyhez frissen őrlöm meg a gabonát, a lisztből pedig semmit sem szitálok ki. Nagyon magas a rosttartalma, tápláló, laktató, egészséges. Hűtős, hosszú kelesztéssel készül a könnyebb emészthetőség érdekében. Tárolásnál érdemes figyelembe venni, hogy magas hidratációjú (sok vizet tartalmaz), tehát NEM szabad nylon zacskóba tenni, vagy olyan helyre, ahol befülledhet, fontos, hogy tudjon "levegőzni". Én egyszerűen rácson szoktam tárolni, de vágott felével lefelé vágódeszkára is lehet tenni (a vágott fele nem szárad ki), konyharuhába, vászon kenyeres zsákba csomagolni, fa kenyértartóba tenni, ezek mind jó megoldások. Szeletekre vágva nagyon jól fagyasztható, az ember csak annyit vesz ki, amennyire éppen szüksége van. Ha netán maradva, vékonyra szeletelve, megszárítva, kiváló prézli készíthető belőle! Összetevői: frissen őrölt, hántolt rozs, víz, patikai só, őrölt kömény Ára a pontos súly függvényében változhat! Fél kilós esetében a kilós kenyeret vágom félbe!





Kovász chips – egy falat fermentált tudatosság A Nefelejcs Desszertműhely kínálatának egyik legújabb különlegessége az isteni kovász chips, egy egészséges, természetes finomság, amely VADKOVÁSZ-ból, mákkal és ADALÉKOK NÉLKÜL (csak liszt, víz, só, mák) készül. A lassú, természetes fermentáció teszi különlegessé, mert a ropogós chips nemcsak ízében, hanem élettani hatásaiban is kiemelkedő. Ebben a természetes finomságban egyesül a kovászos kenyér minden jótékony tulajdonsága a könnyed nassolás élményével. A jótékony mikrobák a fermentáció során előkészítik az emésztéshez a glutént és a keményítőt, így a kovász chips könnyebben emészthető, mégis karakteres, gazdag ízvilágú, karamellizált és roppanós textúrájú. A mák nemcsak gazdagítja az ízét, hanem értékes kalcium-, magnézium-, cink- és vasforrás, támogatva az immunrendszert és az anyagcserét. Rosttartalma segíti az emésztést és hosszan tartó teltségérzetet ad. Tökéletes választás nassoláshoz, sajttál mellé, salátákhoz, krémlevesekhez vagy útravalónak – természetesen finom, tudatos és roppanós. Egy falatban benne a természet, a tudatosság és a gourmet élmény. Összetevők: búza kenyérliszt, víz, mák, só
HÉTFŐ 21 ÓRÁIG RENDELHETŐ! Vegyszermentes gabonából készült, adalékmentes, rozskovászos tönkölykenyér, melyhez frissen őrlöm meg a gabonát, a lisztből pedig semmit sem szitálok ki. Nagyon magas a rosttartalma, tápláló, laktató, egészséges. Hűtős, hosszú kelesztéssel készül a könnyebb emészthetőség érdekében. Tárolásnál érdemes figyelembe venni, hogy magas hidratációjú (sok vizet tartalmaz), tehát NEM szabad nylon zacskóba tenni, vagy olyan helyre, ahol befülledhet, fontos, hogy tudjon "levegőzni". Én egyszerűen rácson szoktam tárolni, de vágott felével lefelé vágódeszkára is lehet tenni (a vágott fele nem szárad ki), konyharuhába, vászon kenyeres zsákba csomagolni, fa kenyértartóba tenni, ezek mind jó megoldások. Szeletekre vágva nagyon jól fagyasztható, az ember csak annyit vesz ki, amennyire éppen szüksége van. Ebben a kenyeremben pelyhesített mák van (közvetlenül a tésztába kerülés előtt pelyhesítem. Hogy miért így kerül bele? Azért, mert ha egészben hagynám, csak végigszaladna az emésztőrendszerünkön, így viszont jobban tud hasznosulni. Másrészről mivel a gép szétnyomja a szemeket, ezért kiszabadul a mák olaja, ami finoman átjárja az egész kenyeret. Összetevői: frissen őrölt, hántolt tönkölybúza, víz, frissen őrölt, hántolt rozs, mák, extra szűz olívaolaj, patikai só Ára a pontos súly függvényében változhat! Fél kilós esetében a kilós kenyeret vágom félbe!