Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Biomalom Róza

Biomalom Róza

 Szabdság miatt 2024.07.14-16-ig nem tudunk rendelést felvenni!A Biomalom Róza az ÖKO-PLANT Kft. új vállalkozása, amely 32 éve van jelen Magyarország nyugati felén, Szombathely mellett, Bucsuban. A vállalkozás az elmúlt évtizedek alatt a BIO gazdálkodás egyik kiemelkedő alakjává vált. A termékfejlesztési folyamatoknak köszönhetően mára az egészségtudatos, BIO alapú élelmiszerek piacán is jelen vagyunk. A Biomalom mint gabonafeldolgozó tevékenység színesíti a családi vállalkozás termékpalettáját. Biomalmunk egyik különlegessége,hogy saját  bio terményt őrlünk. Terményeink adalékanyag, vegyszer és lisztjavító szermentesen kerülnek ki a malomból. Teljes kiőrlésű lisztjeinket jó minőségű BIO gabonafélékből állítjuk elő. Elérhető BIO teljes kiőrlésű lisztjeink: 

BIO teljes kiőrlésű búzaliszt  

BIO teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

 BIO teljes kiőrlésű rozsliszt

A liszt finomságát különböző rostabetétekkel tudjuk meghatározni. A 0,4mm-es, 0,5mm-es, 0,75mm-es, 1mm-es, 2mm-es, 3mm-es, 4mm-es, 5mm-es betétek lehetővé teszik a legfinomabb liszt és az egészen durva őrlemény készítését is. 

Az egész a teljes szinonimája. Következés képpen, minden ami az őrlés előtt a gabonában van, azt  a teljes kiőrlésű végtermék is tartalmazza. A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. A teljes kiőrlésű liszt nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros. 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Állatkísérletmentes
Bio
Parabénmetes
Pálmaolajmentes
Tojásmentes
Cukormentes
Vegán
Tejmentes
sls free
Gluténmentes
Ár szerint
A termelő jelenleg szünetelteti a rendelést, nézzen vissza később.

Bio teljes kiőrlésű búzaliszt

A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros.   Keverd más lisztekkel vagy használd önmagában sütemények, kenyerek, levesek és főzelékek sűrítéséhez! Összetevők: bio teljes kiőrlésű búza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz hűvös helyen tartandó.

650 Ft / csomag
650 Ft/kg

Bio teljes kiőrlésű rozsliszt

Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni!  A tökéletes eredményért keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros.     Összetevők:  bio teljes kiőrlésű rozs Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.

650 Ft / csomag
650 Ft/kg

Bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

A tönkölybúza az ősi gabonák közül a legismertebb fajta, mely kellemes diós ízvilágával és könnyű kezelhetőségével lopta be magát az emberek szívébe. A valódi teljes kiőrlésű liszt esetében a gabonamag minden összetevőjének, azaz a magnak a korpának és a csírának is természetes arányban kell a lisztben lennie. Sötétebb színe is ennek köszönhető és tápanyag tartalma is ezért teljesebb,mint a fehérlisztnek. Az őrlés során megtartja rost, vitamin és tápanyag tartalmát. A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz káliumot, kálciumot , szelént , vasat és magnéziumot, valamint többféle E és B vitamint. Nagyobb rosttartalma hozzásegít a teltségérzet kialakulásához és jótékony hatással van az anyagcserére és a vércukorszintre is kevésbé káros.  Kezdőknek különösen ajánlott. Keverd más lisztekkel vagy használd kovászos, élesztős kenyerek, piskóták,pékáruk, kekszek, pizzák készítéséhez.   Összetevők: bio teljes kiőrlésű tönkölybúza Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz, hűvös helyen tartandó.

990 Ft / csomag
990 Ft/kg

Bio zabpehely

Biomalmunk egyik különlegessége,hogy saját  bio zabot pelyhesítünk.  Pelyhesítő gépünk széles skálájának köszönhetően, különböző őrlési fokokkal, durva pehelytől a finom pehelyig, kíméletesen állítja elő a legjobb teljes kiőrlésű végterméket. A zabpehely egy teljesen természetes alapanyag, 100%-ban csak zabpelyhet tartalmaz, semmi hozzáadott színezéket vagy mesterséges tartósítószert nem tartalmaz. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Kiváló minőségű nagyszemű zabpelyhünk, egészséges főzéshez vagy sütéshez!  Ajánlott kásákhoz, granolához, kekszekhez fasírozottakhoz és sok sok finomsághoz! Bármire is használják a zab egy értékes gabonaféle, magas fehérje, vitamin és rosttartalma miatt. A rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát. A zabpehelyben található néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet, ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe.    Összetevők: bio zab Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. Száraz hűvös helyen tartandó.

880 Ft / csomag
1760 Ft/kg