Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Csengő-kert

Csengő-kert

Zölden zöldet a jelszavunk, de találhatsz nálunk színes zöldségeket és gyümölcsöket is. Kicsiny családi vállalkozásként működünk és határozott célunk, hogy megmutassuk mindenkinek, lehet egészségesen enni vegyszerek nélkül. Sem műtrágya, sem permetszerek nem szennyezik zöldségeinket. Használunk ellenben erjesztett növényi leveket és kapát, kaszát, hogy olyan ökoszisztémát alakítsunk ki, amelyben mindennek megvan az egyensúlya. Kertünkben a hagyományos zöldségek (sárgarépa, petrezselyem, zeller, fejes saláta, cékla, paprika, paradicsom, vörös- és lilahagyma) mellett újdonságokat is igyekszünk bemutatni és termelni. Ezért az idei évben már mizuna saláta, pak choy (bordáskel) és különféle tépősaláták is a listára kerültek. Kézműves termékeink csak saját alapanyagból készülnek, tartósítószerek nélkül, sóval vagy hőkezeléssel tartósítva. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt személyes látogatásra is, ahol örömmel megmutatjuk, hogyan lehet zölden zöldet termelni?

Termékek

ACE 55 paradicsom palánta

Nagy bogyójú, determinált, közepes növekedésű, elsősorban friss fogyasztásra használt paradicsom, mert íze tökéletes paradicsom-íz. Nagyméretű bogyója kellően leveses, hogy befőzésre is alkalmas legyen. Színe sötétpiros, átlagosan 180-220 gramm súlyú. Betegségekre nem érzékeny, ügyelni kell a megfelelő és rendszeres öntözésre. Tápkockás, fejlett gyökérzettel.

300 Ft / db
300 Ft/db

Albaregia töltenivaló édes paprika palánta

Folytonos növekedésű, bőtermő, egyik legnagyobb bogyójú szabadföldi fajta. Lombozata terebélyes, a bokor szilárd ágrendszerű. Felálló termése enyhén bordás, 90-100 g átlagtömegű, tölteni való, fehér, édes.

300 Ft / db
300 Ft/db

Black Beauty padlizsán palánta

A Black Beauty középkésői, bőtermő szabadföldi- és hajtatási fajta. A növény sűrű, zárt, alacsony bokrot képez. Termése 250-300g átlagsúlyú, gömbölyded alakú. Héja középlila, húsa halvány krémszínű.

350 Ft / db
350 Ft/db

Bodza növény

Gyengébb talajokhoz is kiválóan alkalmazkodik, fontos szerepet tölt be az erdei és parlagi ökoszisztémákban. A népi gyógyászatban is széleskörűen használták. Fájából kiváló szerszámnyelek készültek. Napjainkban leginkább szörp készül friss virágzatából, de szárítva meghűléses betegségek kezelésére is használható.

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Buzau paradicsom palánta

Korai fajta, determinált növekedésű. Koncentrált gyümölcsérésű, átlagos tömegük 100-150 g. Érettség előtt világos zöld színű, élettani érettség esetén intenzív vörös színű. Jó szilárdságú, a repedésre nem hajlamos.

300 Ft / db
300 Ft/db

Citrom növény

Termő citromfáról szaporított dugványok, várhatóan 1-2 év múlva már termései is lesznek. Átlag magasságuk 40-50 cm.

3500 Ft / db
3500 Ft/db

Citromfű cserepes növény

Kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. A Közel-Keletről származik, a mediterrán éghajlatot kedveli. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható. Népies neve: orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, igaz nádrafű, macskaméz, mézelke. Drogként hajtásait (Melissae herba) és levelét (Melissae folium) szedik, a leveleket virágzása kezdetén, július-augusztus hónapokban. Vírusölő tulajdonsága miatt a belőle készített krém jól alkalmazható az ajakherpesz (Herpes simplex) helyi kezelésére. Teája és illóolaja is ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is. Gyomorhurut, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó a citromfű. Izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is ismert. Emellett javítja az emésztést, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást és általános görcsoldó szer.[4] Virágaiból citromfűolajat (Aetheroleum melissae) desztillálnak, amit az illatszeripar is felhasznál különböző parfümök alkotórészeként. A rándulások gyógyítására használt ún. lóbalzsamnak is alkotóeleme. Mivel távol tartja a szúnyogokat, nyári estéken érdemes virágcserépben az ablakba helyezni. Nagy méretű cserépben vannak, akár ezekben is teleltethetők. Nem fagyérzékeny, meghálálja a rendszeres öntözést.

450 Ft / db
450 Ft/db

Édesalma tápkockás paprika palánta

Folytonnövő, középméretű, 35-40cm magas, gyors fejlődésű típus. Az ecetes és savanyított készítmények csípősségmentes paprikája. Termése alma alakú, lapított gömb, csüngő, sárgásfehér, édes, tömege 55-60g. 9-es cserépben kapható.

300 Ft / db
300 Ft/db

Fekete berkenye - Rubina

A fekete berkenye egyike azoknak a "fekete szuperbogyóknak", amelyek rendkívül magas antocionin tartalmuk miatt különösen ajánlottak fogyasztásra. Gyümölcse nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, ezért hasznos táplálék kiegészítő.  Nyersen is fogyasztható, bár erőteljesen fanyar íze sokak számára nem élvezetes. Feldolgozva szörpökhöz, lekvárokhoz keverhető, pikáns ízeket alkotva például almával. A növény az enyhény savanyú talajokat kedveli, azonban már közegben is megfelelően fejlődik. Erőteljesen növekszik, azonban ehhez rendszeres víz utánpótlásra van szükség. Kora tavasszal virágzik, azonban nem fagyérzékeny. Augusztus végén, szeptember elején szedhetőek gyümölcsei, amelyek 8-10 szemes fürtökben lógnak. Cserepes növény, amely azonnal kiültethető. Ültetéskor a gödör aljára komposztot vagy érett trágyát célszerű tenni (vigyázva, hogy a gyökerek ne érintsék) és alaposan belocsolni.

1800 Ft / db
1800 Ft/db

Fekete ribiszke növény

Július elején érő, jellegzetes fekete ribiszke ízű gyümölcse nagy méretű, hosszú fürtökben fejlődik. Bokra nagyméretű, dús és felfelé törekvő. Lisztharmatra nem érzékeny, nem igényel permetezést. 

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Golden Calwonder paprika palánta (sárga)

A Golden Calwonder íze (saját tapasztalatom szerint) karakteresebb, édesebb, mint a piros változaté. Folytonnövő, hosszú tenyészidejű, nagytestű, vastag húsú paprika. Bogyói sötétzöldből sárgára érők, 90-110 g átlagtömegűek. Szabadföldi termesztésre és hajtatásra ajánlott.

300 Ft / db
300 Ft/db

Heinz 1350 paradicsom palánta

Korai fajta, determinált növekedéssel. A gyümölcs kerek, intenzív vörös, súlya 100-120 g, egyenletes érésű. Elsősorban szószok készítésére való. Betegségekkel és repedéssel szemben ellenálló.

300 Ft / db
300 Ft/db