Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Csengő-kert

Csengő-kert

 

Zölden zöldet a jelszavunk, de találhatsz nálunk színes zöldségeket és gyümölcsöket is. Kicsiny családi vállalkozásként működünk és határozott célunk, hogy megmutassuk mindenkinek, lehet egészségesen enni vegyszerek nélkül. Sem műtrágya, sem permetszerek nem szennyezik zöldségeinket. Használunk ellenben erjesztett növényi leveket és kapát, kaszát, hogy olyan ökoszisztémát alakítsunk ki, amelyben mindennek megvan az egyensúlya. Kertünkben a hagyományos zöldségek (sárgarépa, petrezselyem, zeller, fejes saláta, cékla, paprika, paradicsom, vörös- és lilahagyma) mellett újdonságokat is igyekszünk bemutatni és termelni. Ezért az idei évben már mizuna saláta, pak choy (bordáskel) és különféle tépősaláták is a listára kerültek. Kézműves termékeink csak saját alapanyagból készülnek, tartósítószerek nélkül, sóval vagy hőkezeléssel tartósítva. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt személyes látogatásra is, ahol örömmel megmutatjuk, hogyan lehet zölden zöldet termelni?

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Állatkísérletmentes
Bio
Parabénmetes
Pálmaolajmentes
Tojásmentes
Cukormentes
Vegán
Tejmentes
sls free
Gluténmentes
Ár szerint

Citrom növény

Termő citromfáról szaporított dugványok, várhatóan 1-2 év múlva már termései is lesznek. Átlag magasságuk 40-50 cm.

4500 Ft / db
4500 Ft/db

Fekete berkenye - Rubina

A fekete berkenye egyike azoknak a "fekete szuperbogyóknak", amelyek rendkívül magas antocionin tartalmuk miatt különösen ajánlottak fogyasztásra. Gyümölcse nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, ezért hasznos táplálék kiegészítő.  Nyersen is fogyasztható, bár erőteljesen fanyar íze sokak számára nem élvezetes. Feldolgozva szörpökhöz, lekvárokhoz keverhető, pikáns ízeket alkotva például almával. A növény az enyhény savanyú talajokat kedveli, azonban már közegben is megfelelően fejlődik. Erőteljesen növekszik, azonban ehhez rendszeres víz utánpótlásra van szükség. Kora tavasszal virágzik, azonban nem fagyérzékeny. Augusztus végén, szeptember elején szedhetőek gyümölcsei, amelyek 8-10 szemes fürtökben lógnak. Cserepes növény, amely azonnal kiültethető. Ültetéskor a gödör aljára komposztot vagy érett trágyát célszerű tenni (vigyázva, hogy a gyökerek ne érintsék) és alaposan belocsolni.

2500 Ft / db
2500 Ft/db

Füge cserepes növény

Mediterrán származású növény, zöldessárgára érik be a gyümölcse. A fagyokat jól bírja -15 Celsius fokig, a lefagyott ágvégeket gyorsan pótolja. Fának vagy bokornak is nevelhető, gyorsan fejlődik. Kb 40-60 cm magas, erőteljes felépítésű növény van a cserépben.

4000 Ft / db
4000 Ft/db

Homoktövis termő - Leikora

A homoktövist számos gyógyhatása és magas vitamintartalma miatt ajánlott fogyasztani, akár feldolgozva, akár nyersen is. A növényen hagyott bogyók kiváló táplálékot adnak a telet nálunk töltő madaraknak. A homoktövis nem igényes a talajra, de igazán jól akkor fejlődik, ha szellős, jól levegőző talaj és megfelelő mennyiségű víz áll rendelkezésre. Gyorsan, erőteljesen fejlődik, általában 2-4 méter magasra nő meg. Szeptemberben érik, bár vannak ennél korábban érő fajták is. Cserepes növény, általában 25-40 centiméter magasságú, azonnal kiültethető. Ültetéskor a gödör aljára komposztot vagy érett trágyát célszerű tenni (vigyázva, hogy a gyökerek ne érintsék) és alaposan belocsolni.

1900 Ft / db
1900 Ft/db

Josta növény

A josta, más néven riszméte, az egres és a fekete ribizli keresztezéséből jött létre Németországban a 20. században.  Kifejezetten gyorsan nő, könnyedén eléri a 2 méter magasságot. Hosszú vesszői tüskétlenek, így a bokor inkább hasonlít a ribizlire, mint a köszmétére, bár a vesszők színezettebbek, a rügyek testesebbek. Sötét színű, sima héjú, szőrtelen bogyóinak átmérője 14–15 mm, tömege kb. 3 g. A gyümölcs húsa zöldes, benne apró magokkal. Kellemes íze mindkét őséére emlékeztet, a tipikus fekete ribizli-íz nélkül: a köszméte frissítő savanyúsága mellett aromája inkább az áfonyáét idézi.

2500 Ft / db
2500 Ft/db

Tojás

Szabadtartású tyúkjainktól gyűjtött, válogatott tojás. 

900 Ft / doboz
90 Ft/db

XL méretű tojás

XL méretű, azaz minimum 73 gramm súlyú tojások a tyúkjainktól. 

1000 Ft / db
100 Ft/db