Mézespuszedli – a régi kedvenc tudatosabb, értékesebb és ✨TEJMENTES ✨ változatban
A mézespuszedli számomra mindig is a múlt ízeivel volt összefonódva, és ezt az élményt szerettem volna úgy újraalkotni, hogy közben egészségesebb, természetesebb alapanyagokat használok. A receptet hosszú kísérletezés formálta olyanná, amilyen ma. Minden összetevője átgondolt, mégis megőrzi a hagyományos ízvilág meghittségét. A puszedli teljesen TEJMENTES, hogy minél többek számára elérhető legyen.
Tésztájában a Biomalom Róza BIO, teljes kiőrlésű lisztje adja a tartalmasabb állagot és a finom, természetes aromákat. Az édesítéshez helyi termelőktől származó vegyes virágmézet használok, bőségesen. A több mint 20% méztartalom telt, harmonikus ízt és kellemes puhaságot kölcsönöz minden darabnak.
A végén a puszedlik a hagyományos tojásfehérjés máz roppanós, vékony rétegét kapják, amely szépen összefogja az ízeket és egy kis nosztalgiát is csempész az élménybe.
Mézespuszedli – a régi kedvenc tudatosabb, értékesebb és ✨TEJMENTES ✨ változatban
A mézespuszedli számomra mindig is a múlt ízeivel volt összefonódva, és ezt az élményt szerettem volna úgy újraalkotni, hogy közben egészségesebb, természetesebb alapanyagokat használok. A receptet hosszú kísérletezés formálta olyanná, amilyen ma. Minden összetevője átgondolt, mégis megőrzi a hagyományos ízvilág meghittségét. A puszedli teljesen TEJMENTES, hogy minél többek számára elérhető legyen.
Tésztájában a Biomalom Róza BIO, teljes kiőrlésű lisztje adja a tartalmasabb állagot és a finom, természetes aromákat. Az édesítéshez helyi termelőktől származó vegyes virágmézet használok, bőségesen. A több mint 20% méztartalom telt, harmonikus ízt és kellemes puhaságot kölcsönöz minden darabnak.
A végén a puszedlik a hagyományos tojásfehérjés máz roppanós, vékony rétegét kapják, amely szépen összefogja az ízeket és egy kis nosztalgiát is csempész az élménybe.
Letisztult, egyszerű, mégis különleges. Egy mézespuszedli, amely a gyerekkorom ízeit idézi fel, de már egy tudatosabban összeállított, értékesebb formában.
A sütemények tálalását a VelWendy Studio kézzel formált, gyönyörű kerámiái teszik teljessé. Minden darab egy egyedi kis műalkotás, jó szívvel ajánlom.
Összetevők: BIO teljes kiőrlésű búzaliszt, BIO teljes kiőrlésű rozsliszt, vegyes virágméz (20%), tojás, sertészsír, cukor, víz, mézeskalács-fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamon), szódabikarbóna, só