Fekete lilás húsú kellemesen édes ízvilágú paradicsom
A fekete paradicsom, jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint, A-vitamint (karotin formájában), valamint antioxidáns hatású likopint. Ezek a vitaminok és antioxidánsok fontosak az immunrendszer működéséhez és a sejtek védelméhez.
Főbb vitaminok és antioxidánsok a paradicsomban:
- C-vitamin:Erős antioxidáns, amely védi a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól.
- A-vitamin (karotin):A karotinok, mint a béta-karotin, szintén antioxidánsok, és fontosak az egészség megőrzésében.
- Likopin:Ez az erős antioxidáns a paradicsom jellegzetes piros színét adja (bár a fekete fajtáknál a sötét színért is felelős), és szerepet játszik a különféle betegségek, például a rákos megbetegedések kockázatának csökkentésében.
További előnyök:
Fekete lilás húsú kellemesen édes ízvilágú paradicsom
A fekete paradicsom, jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint, A-vitamint (karotin formájában), valamint antioxidáns hatású likopint. Ezek a vitaminok és antioxidánsok fontosak az immunrendszer működéséhez és a sejtek védelméhez.
Főbb vitaminok és antioxidánsok a paradicsomban:
- C-vitamin:Erős antioxidáns, amely védi a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól.
- A-vitamin (karotin):A karotinok, mint a béta-karotin, szintén antioxidánsok, és fontosak az egészség megőrzésében.
- Likopin:Ez az erős antioxidáns a paradicsom jellegzetes piros színét adja (bár a fekete fajtáknál a sötét színért is felelős), és szerepet játszik a különféle betegségek, például a rákos megbetegedések kockázatának csökkentésében.
További előnyök:
- A paradicsom vitaminjai és antioxidánsai nem csak a C-vitamin, de a benne található likopin is hozzájárul a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések kockázatának csökkentéséhez.
- Ezen kívül a paradicsom jó forrása más, kisebb mennyiségben jelenlévő vitaminoknak, mint a B1- és E-vitamin, valamint ásványi anyagoknak, mint a kálium.