200 ml Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által minősített tönkölybúzából készült búzafű. 2 dl / üveg 2900Ft Az ÁRVÁLTOZTATÁS azért volt szükséges, mivel kezdetben elszámoltuk magunkat. Szuperélelmiszer (superfood)és teljes értékű táplálék kategóriába tartozik. Összetevők: 100% préselt natur nyers búzafűlé A javasolt napi mennyiség általában 0,5 – 1 dl éhgyomorra, egy kis víz kíséretében. Lehetőség szerint 20-30 percig utána ne együnk semmit. A búzafű fogyasztását érdemes fokozatosan növelve kezdeni, hogy a szervezet hozzászokjon a méregtelenítéshez! HŰTÉST IGÉNYEL! Mit tartalmaz a búzafűlé? A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne. Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, B- és D-vitaminokban. Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalmának köszönhetően azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával. Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel , amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások, hogy "a klorofill folyékony oxigén", vagy ezért hívják sokan a klorofillt "zöld vérnek". Jelentős a B17 (laetrile) tartalma. Ezen anyagok együttes hatása miatt kiváló méregtelenítő, immunerősítő, roboráló, gyulladásgátló hatású. Orvosi kutatások alapján kijelenthető, hogy daganatos betegségek elleni küzdelemben, annak megelőzésében jelentős szerepet játszik.
Friss, lédús, roppanós, vitaminokban, ásványi anyagokban kiemelkedően gazdag zöldség, mivel teljesen vegyszermentes kertészkedésből származik, ezért a hatóanyagtartalma a nem vegyszermenteshez képest még magasabb. ( kb. 600g a gumó része ) A csomag vegyesen tartalmaz hagyományos céklát, és egy zebracsíkos formáját, ami vidám, egyedi díszítője lehet az egészséges salátáknak, szendvicseknek. Gumóját nyersen és főve salátaként, leveleit turmixokba, smoothe-kba használhatjuk. Nem annyira köztudott, hogy a cékla levelei több aktív hatóanyagot tartalmaz, mint maga a gumója. Méregtelenítő kúrák esetén, léböjt idején fogyaszthatjuk csak a kipréselt levét is.
Hegyes erős paprika zöldek és érettek vegyesen, 100% vegyszermentes Mi nem vagyunk csípős paprika kedvelők, de a fantasztikus aromájáért mégis ültetünk belőle, és inkább kivágjuk az erét mikor esszük, mert annyival finomabb a hagyományos paprika ízénél. Köszönjük, hogy a mi kertünk termékeit választottad!
Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által minősített tönkölybúzából készült búzafűlé. Szuperélelmiszer és teljes értékű táplálék kategóriába tartozik. Fagyasztott búzafűlé 24 kocka, kb.3 dl mennyiség Préselés utáni, azonnali hűtéssel tudjuk leginkább sérülésmentesen megőrízni a búzafűlében lévő értékes anyagokat. Fagyasztva tárolandó Használati javaslat: a szükséges mennyiségű fagyasztott búzafűlé kockákat, a csomagolóanyag eltávolítása után tegyük egy kispohárba, amit állítsunk egy melegvízzel töltött edénybe. Amint felolvadt azonnal fogyasszuk, lehetőség szerint éhgyomorra, maximum egy kis víz kíséretében, ezt követően 20-30 percig ne fogyasszunk semmit. A búzafűlé fogyasztását fokozatosan vezessük be, kezdetben egészen kis adagokkal kezdve, kb.egy evőkanálnyi mennyiséggel, hogy a szervezet tudjon lépést tartani az erőteljes méregtelenítési folyamattal! Fontos, hogy emellett meglegyen a szükséges vízfogyasztás testsúly 10kg-onként/ 4 dl tiszta víz, hogy ezzel is hozzájáruljunk a felszabaduló méreganyagok kiürüléséhez. Mit tartalmaz a búzafűlé? A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne. Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, B- és D-vitaminokban. Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalmának köszönhetően azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával. Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel , amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások, hogy "a klorofill folyékony oxigén", vagy ezért hívják sokan a klorofillt "zöld vérnek". Jelentős a B17 (laetrile) tartalma. Ezen anyagok együttes hatása miatt kiváló méregtelenítő, immunerősítő, roboráló, gyulladásgátló hatású. Orvosi kutatások alapján kijelenthető, hogy daganatos betegségek elleni küzdelemben, annak megelőzésében jelentős szerepet játszik.
Füge lekvár 200ml Kézműves, kistermelői, tartósítószermentes finomítatlan nádcukorral készült finomság 88% gyümölcstartalommal. A fügében nagy mennyiségű kalcium van, amely segít a csontok erősítésében, létfontosságú ásványi anyagokat és számos vitamint tartalmaz – van benne A-vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok és Omega zsírsavak, ezenkívül megtalálható benne a kalcium, kálium, cink, magnézium, nátrium, karotin, vas, foszfor, B2 és B6-, E-vitamin és szénhidrát is. Tele van rostokkal, apró magvai miatt könnyen emészthető. Egy szem fügében benne van a napi rostmennyiség szükséglet egyötöde. A gyulladásban levő emésztőszervekre igen jó a hatása, és serkenti a gyomorműködést is. Jótékony hatású a májra, az epére és a légzőszervekre is megfázás, meghűlés esetén. Káliumtartalmának köszönhetően szabályozza a szívverést, csökkenti a vérnyomást és a vérzékenységet. Savtalanítja a vért, ezáltal élénkíti a szervezetet. Cinktartalma a szaporítószervek működésére van előnyös hatással – a spermák számát növeli, a prosztata panaszokat pedig enyhíti. Alkalmazzák kiütések, szemölcsök kezelésére, de skorbut ellen is jó. Az idegeket megnyugtatja. Erőt ad, növeli a koncentrációt.
A levendula szörpit a hagyományostól eltérő módon megbolondítottuk egy kis borsmentával, csipkebogyóval, és finomítatlan nádcukorral édesítettük, így hűsítő, nyugtató, gyulladáscsökkentő, antidepresszáns hatóanyagaiknak kombóját élvezhetitek egyszerre. Az üveg tartalma: 500 ml Recept, hogy a napi stressz elillanjon: vegyél egy nagy pohár ásványvizet, tölts bele ízlés szerint a levendulás kombóból, dobálj bele görögdinnye, sárgadinnye kockákat, málnát, áfonyát... egy-két citrom karikát, és pár jégkockát is hajíts mellé! Keress egy árnyékos fa alatt egy kényelmes kis kuckót, vegyél egy régóta kiolvasni vágyott könyvet, szürcsöld a hideg szörpöt... és élvezd a pillanatot! :) Na ehhez az életérzéshez alkottuk meg neked ezt a fincsi italt. Ha mindezt kipróbáltad, akkor ne csak magadra gondolj, hanem mindazokra, akiknek szívesen vennél ilyen ajándékot. Az ajándékozás érdekében öltöztettük ilyen csinos külsőbe a szörpiket. Megköszönjük, ha az üveget az önfenntartó gazdálkodás nevében visszahozod!
Különleges ízvilágú, kézműves, levendulás őszibarack lekvárkülönlegesség citromlével 200ml A zamatos érett őszibarackot a nyugtató levendulával és a friss citromlével bolondítottuk meg, így értük el ezt a sajátos ízvilágot. A levendula egy méltán híres gyógynövényünk, amelyet rendkívül sokféle módon fogyaszthatunk, de minden formájában élvezhetjük a testet lelket nyugtató, relaxáló, frissítő és regeneráló hatását. Antidepresszáns hatásain túl, hatékony immunerősítő, gyulladásgátló, virusellenes hatóanyagokat tartalmaz.
100% vegyszermentes friss padlizsán 1 db minimum 250g-os súlyú Köszönjük, hogy a mi kertünkből vásárolsz!
Friss, zamatos, 100% vegyszermentes igazi vidéki paradicsomízt keresel? Akkor pont jó helyen vagy :) A csomag vegyesen tartalmaz a kertünkben termő ökörszív, óriás piros, fekete, rózsaszín, kecskeméti jubileum és sárga fajtákat, ahogy éppen sikerül öszzerakni az 1000g-os csomagot. Egész évben ezt az időszakot várjuk amikor paradicsomízű paradicsomot ehetünk. Semmi sem pótolja a tápanyagdús, gazdag mikro flórával rendelkező földben nevelkedett, napérlelte, lédús, igazi aromát. Fenségessé teszi a legegyszerűbb reggelit, és máris jól indul a napod :) Jó étvágyat kívánunk hozzá!
PROBIO fermentált, tartósítószermentes csalamádé (tiszta töltősúly 500g) műanyag vödörben, köszönjük ha a vödröt visszahozod, újrahasznosítás céljából. A levét is érdemes meginni, mert a fermentált zöldségek levét, és a probiotikumokat is tartalmazza. Élő étel, superfood kategóriába tartozik, élettani hatásai kiemelkedőek. Összetevők: nyers zöldségek, víz, fsó, fűszerek (a hosszú fermentálási idő miatt ebben a savanyúságban a zöldségek már előemésztettek, ezért nem olyan roppanósak) Hűtőben tárolandó, 5-6 nap alatt elfogyasztandó. A termékben előforduló buborékok képződése természetes, mivel élő étel, a minőséget nem befolyásolja. A fermentálás során a zöldségekben lévő vitaminok hatása felerősödik. A fermentált ételek támogatják az egészséges bélflórát,így az jól működő mikrobiom támogatója, ezért segíti a normális emésztést. A fermentált ételek gazdagon tartalmaznak nukleotidokat, amik DNS felépítők és a sejtregeneráció bástyái. A nukleotidok olyanok, mint háznak a tégla, sőt többek: a sejtek közötti jelátvitelben és enzimfolyamatokban is részt vesznek, azaz - maradva a ház példánál - a tégla mellett malterként és a falban elektromos vezetékként is működnek. A normál élelmiszerekben nincsenek igazán nukleotidok, ezeket a máj készíti precíziós munkával a tápanyagokból. Ez idő- és energiaigényes folyamat, késése, elhúzódása hibás sejteket (DNS-t) eredményez. Ráksejt akkor jöhet létre, ha a nukleotidok késnek, a DNS-összerakáskor kapkodni kell és a kettős hélixet (DNS-t) reparáló enzimek ilyenkor sajnos hibázhatnak - ha csak egymilliárd esetből egyszer nem veszik észre a hibás kötődést, baj van, szóval itt kell a maximalizmus. Tekintettel arra, hogy naponta milliószámra kell elöregedő, leépülő vagy deformált sejteket megújítani, elképzelhetjük, milyen komoly projekt ez a májnak, majd a szállítás a megfelelő helyre és az összeszerelés DNS-molekulává is hatalmas feladat. Újabb kutatások bizonyítják, hogy a fermentált élelmiszerek DNS- és RNS-képző szerepe igen jelentős, és mivel nem kell foglalkozni a májnak nukleotid képzéssel annyit (van kínálat az élelmiszerből), bőven fókuszálhat a szervezet a sejt DNS-ek pontos és hibátlan felépítésére, valamint a gyengébb, „meghibásodott”, öreg sejtek lecserélése is felgyorsul. Ez részben a magyarázata a szervezet megújulásának és a kitűnő erőnlétnek a tejsavasan erjesztett élelmiszerek hatására. az ún. szimbiotikus étrend nukleotid-bevitelt és sejtközötti jelátvitelt, valamint bélrendszeri cross-talk funkciót (kommunikációt) segítő tulajdonsága a szakmai vélemények szerint nagyban a bélflóra és a sejtregeneráció segítségére lehet, ideértve a máj védelmét is. A jelzett nukleotid-termelő mechanizmusok kiegészítik az antioxidáns és egyéb betegségmegelőző folyamatokat (különös tekintettel a daganatok elleni védelemre), ezért a fermentált élelmeken élő embereknél (népeknél) a kutatások szerint kisebb számos civilizációs betegség megjelenési valószínűsége.
Élő probiotikus fermentált NYERS fokhagyma ital 500 ml Ez az élőflórás ital a fokhagyma jótékony hatásait a köbre emeli. Kb. 2 heti adagot tartalmaz. Turbózd fel a szervezeted a fokhagyma gyógyerejével és a brobiotikumok páratlan hatásaival! Mit kell tudni a fokhagymáról? Több mint 200 féle vitamint, ásványi anyagot, aminósavat, enzimet tartalmaz. Fő hatóanyaga az allicin antibiotikus hatással bír. Javítja a szív és érrendszer működését, koleszterincsökkentő, magas vérnyomást csökkentő hatású. A fokhagyma természetes antibiotikus hatása mellett, virus-, baktérium- és gombaölő hatással is büszkélkedhet. Jó hatással van a memóriára és az agyműködésre egyaránt. A fermentált ételek hatásait lásd a PROBIO csalamádé, vagy PROBIO kovi uborka leírásainál. Hálásak vagyunk, hogy termékeinkkel hozzájárulhatunk az Ön és a családja jobb egészségéhez!