Vasi Zöld Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Tehéntej termékek

Kakukkfüves sajt

Kakukkfüves sajt: Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt szárított kakukkfüvet keverek a sajtba. Az érés során a kistermelői kakukkfű átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.

2040 Ft / db
6800 Ft/kg

Köményes sajt

Hasonlóan készítem mint a trappistát, azonban préselés előtt köménymagot keverek a sajtba. Az érés során a fűszerkömény átjárja az egész sajtot, így teljes lesz az íze. Félkemény sajt, melyet kéregflórával érlelek, természetes módon.

2040 Ft / db
6800 Ft/kg

Krémtúró (tehéntejből) 25 dkg

Pasztőrözött teljes tehéntejből készült, krémes állagú túró.

750 Ft / zacskó
3000 Ft/kg
...

Mozzarella

Porta Mozzarella  Dél Olaszországból származó szálas szerkezetű, porcelánfehér gyúrtsajt. Készítése során a "sajttésztát" gyúrjuk, nyújtjuk majd kis gombócokká formáljuk, sós lében kínáljuk.  Kecske és tehéntej keverékéből készítjük, baktériumkultúrát, jódmentes tengeri sót és természetes tejoltót adunk hozzá.Tartósítószert nem tartalmaz. Súlya adagonként kb 200 g

1260 Ft / doboz
6300 Ft/kg

Parenyica sajt 140 g

Eredetileg Szlovákiából származó gyúrt- füstölt sajt, melyet kecske- és tehéntej keverékéből készítünk, majd bükk- és szilva fával füstölünk.

980 Ft / db
6533.33 Ft/kg

Probiotikus Kefir (élőflórás)

Probiotikus kefir, pasztőrözött  tehén tejből. 500 ml-es kiszerelés. A kefír újrahasználható üvegben kerül átadásra, ezért a betétdíj plusz 300 Ft, melyet a termelő visszafizet az üveg visszahozásakor. Köszönjük, hogy környezettudatos vagy.    

940 Ft / db
1880 Ft/kg
...

Raklett 300g

A raklett vagy raclette Svájcból származó érlelt, félkemény sajtkülönlegesség. A svájciak legkedveltebb étele. Általában héjában főtt burgonyára olvasztják gyöngyhagymával, uborkával és különféle zöldségekkel fogyasztják. De nagyon finom pirított bagettre olvasztva is. Készítését egy svájci sajtmestertől tanultam. Minimum 2 hónapig, maximum 6 hónapig érlelem. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 250-350g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. Otthoni olvasztása: Egy szelet raklett sajt sajtgyaluval, vagy sajtreszelővel való felszeletelése vékony szeletekre. A sajt kérgét is nyugodtan belevághatjuk, ettől az íze még különlegesebb lesz. Teflon vagy kerámia serpenyőben nagyon alacsony lángon, zsiradék hozzáadása nélkül megolvasztható. Nem szabad sokáig melegíteni, amint folyós állagúvá vált a sajt, lehet is csurgatni az ételre. Szemetgyönyörködtető olvadása magával ragadó. Jó étvágyat! Baráti üdvözlettel: Németh család

2250 Ft / db
7500 Ft/kg
...

Répce 200g

Korábban Comté típusú sajtunkat átkereszteltük Répce-névre. Íze változatlan! Franciaország Franche-Comté régiójából származó recept alapján készítem. Teljes tejből készült keménysajt, melyet fél évtől akár 2 éven keresztül is érlelek. Minden 2 hónapnál tovább érlelt sajt laktózmentes, így érzékenyek is fogyaszthatják. Az idő előrehaladtával állaga krémesebb, íze különlegesebb, karakteresebb lesz. A gyógynövényekkel tarkított széna alapú takarmányozás hatására a sajt ízvilágában visszaköszön az Alpokaljára jellemző enyhe alpesi terroir. A hosszas érlelés határása, ropogós fehérjekristályok jelenhetnek meg a sajtban. Adalékanyagmentesen készítem, természetes kéregflórával érlelődik. Kézműves termék, a vákuumozott sajtcsomagok súlya kb. 200-300g. Összetevők: Termizált magyartarka tehéntej (szénatej- Heumilch), Tejsavbaktérium kultúra, Természetes oltó, só. ,,Ételed az életed."

1600 Ft / db
8000 Ft/kg

Sonkatekercs 30 dkg

Sonkatekercs - natúr parenyica jellegű gyúrt sajt tehéntejből feketeerdei sonkával töltve. 30 dkg-os kiszerelés, ár a pontos súly függvényében változhat. A termék hőkezeléssel készül.  

1650 Ft / db
5500 Ft/kg

Tehéntej (nyers, teljes)

Tehéntej (nyers, teljes, magas zsírtartalmú, Jersey tehéntől származó),  a tej  újrahasználható üvegben kerül átadásra, ezért a betétdíj plusz 500 Ft, melyet a termelő visszafizet az üveg visszahozásakor. Köszönjük, hogy környezettudatos vagy.  

600 Ft / l
600 Ft/l
...

Tökmagos krémsajt

Tökmagos krémsajtunkat helyi termelő által készített, kitűnő tökmagolajjal és pirított tökmaggal ízesítjük.Kecsketejből és tehéntejből készítjük, ezen kívül tökmagot, tökmagolajat, természetes tejoltóenzimet, baktériumkultúrát és tengeri sót tartalmaz. Pirított kovászos kenyérrel és mikrozöldekkel a legfinomabb. Fenomenális ízorgia ahogy a kecske találkozik a tökkel. 250 g

1400 Ft / doboz
5600 Ft/kg
...

Trappista 300g

Trappista sajt A trappista a magyarok egyik kedvenc sajtja. Mégis, ha megnézitek a boltok polcain lévő termékek összetevőit, láthatjátok az adalékanyagokat. (A nátrium-nitrit, a kálium nitrit és nitrát toxikus az emberi szervezet számára, a zsírból vajat készítenek, az olcsóbb pálmaolaj pedig a zsírtalanított tejbe kell.) Sajtunk nem tartalmazza a fent felsorolt káros összetevőket. Természetes módon készítjük, egy hónapos érlelés után csomagoljuk. Teljes tejből készül (3,8-4,2%-os zsírtartalmú tejből) így az állaga lágy és krémes. Nem kell félni a magas zsírtartalomtól, hiszen a zsírban oldódó vitaminok ( A, D, E, K vitamin) így bent maradnak a sajtban. Családunk is ezt fogyasztja minden nap. 250-350g-os kiszerelésekben vákuumcsomagoljuk, így akár hónapokig is megőrzi minőségét. Szendvicsekbe tökéletes választás. :) ,, Ételed az életed! "   Baráti üdvözlettel: Németh család

1980 Ft / db
6600 Ft/kg